Apple Crash Detection fejler i forlystelsesparker

Den nye Crash Detection-funktion har vist sig, at fejle ved at blive "udløst" i forlystelsesparker.

Apple Crash Detection (Foto: Apple)
Apple Crash Detection (Foto: Apple)

Det er en månedstid siden, at Apple lancerede den nye iPhone 14-serie og dette års Apple Watches. I forbindelse med lanceringen af disse var Apple også klar med den nye funktion Crash Detection.

Kort og godt skulle denne automatisk alarmere alarmcentraler og nære kontakter, hvis enhedens ejere bliver involveret i en ulykke.

Men…nu viser sig, ifølge Wall Street Journal, at der er flere eksempler på, at den nye funktion er blevet aktiveret ved en fejl i forlystelsesparker. Det skriver MacRumors.

Wall Street Journal fortæller om en episode, hvor en kvinde prøvede en 33 meter høj rutsjebane i en forlystelsespark udenfor den amerikanske by Cincinnati. Da hun kom ned fra denne tur, var hendes telefon fyldt med ubesvarede opkald, samt en telefonsvarer-besked fra alarmcentralen.

Det viser sig så, at turen i rutsjebanen havde aktiveret Car Cash Detection på hendes iPhone 14 Pro og ringet op til alarmcentralen, hvor den automatiske besked var blevet afspillet.

I den besked oplyses det, at ejeren har været ude for en bilulykke og ikke selv er i stand til at foretage opkaldet. Koordinaterne for ulykken læses også op. Heldigvis. Alarmcentralen kunne nemlig se, at opkaldet stammede fra forlystelsesparken. Og det var ikke det første opkald derfra.

Wall Street Journal beretter nemlig, at alarmcentralen også havde modtaget opkald fra andre forlystelsesparker.

Car Crash Detection er i øvrigt slået til per default, så hvis du ikke ønsker at gøre brug af funktionen, så skal du slå den fra. Det gør du i Indstillinger -> Nødopkald SOS -> Opkald efter alvorlig ulykke.

Introduktion til Car Crash Detection

Mere til historien

Google Pixel telefonerne har en Crash Detection funktion. Google Pixel 7, Pixel 7 Pro og Pixel 6a kommer til salg på det danske marked.

iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram