500.000 danskere mister adgang til netbank på tirsdag

Har du ikke styr på MitID endnu? Så skal du skynde dig. Ellers kan adgangen til netbank være i fare fra tirsdag den 1. november 2022.

MitID app på smartphone
MitID app på smartphone (Foto: MitID)

MitID blev lanceret for et år siden, men overgangen fra NemID har været svær og er desuden blevet udskudt i forhold til de oprindelige planer.

Nu hedder skæringsdatoen tirsdag den 1. november 2022.

Det kan betyde problemer for MANGE mennesker.

Der er mellem 300.000 og 500.000 borgere, som står til at miste adgangen til deres netbank, hvis de ikke inden 1. november er oprettet til MitID. Det skriver Politiken.

I lang tid har borgerne selv kunne bestemme om de ville benytte NemID eller MitID på tjenester som Borgerservice, sundhed.dk, forsikringsselskaber og netbanker. På tirsdag er det dog slut med denne mulighed hos forsikringsselskaber og banker. Derfor kan mange altså miste adgangen til netbank.

Ingen netbank uden MitID

Kort og godt betyder det, at man fra på tirsdag ikke kan tilgå netbanker uden MitID. Dette skyldes, at Finanstilsynet, i forbindelse med udskydelsen fra i sommer til oktober, gav bankerne et påbud om ikke at give adgang med NemID-nøglekort efter den 31. oktober 2022. Det skriver DR.dk.

Mandag den 31. oktober er dermed den sidste dag, at man kan oprette MitID via sin bank, logge ind i netbank NemID og til at betale på nettet.

LÆS OGSÅ: MitID kan hackes med et simpelt trick

Der vil stadigvæk være få steder, hvor du kan bruge NemID på nettet, men disse udfases efterhånden og kræver så MitID. NemID lukker endeligt den 30. juni 2023. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Mere til historien

Ifølge Digitaliseringsstyrelsen er der indtil videre 4,7 millioner brugere, der har oprettet sig et MitID.

Snart helt slut med NemID

Skæringsdatoen for NemID-lukningen nærmer sig. Når NemID lukker, er alt overgået til MitID.

(mere…)
MitID kan hackes med et simpelt trick

Version2 har med et simpelt trick vist, at MitID er ganske sårbart og kan hackes alt for nemt.

(mere…)
Mange danskere kan få problemer med nethandel

Med udgangen af oktober skal betalinger på nettet bekræftes med MitID. Det kan give problemer for blandt andet de ældre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram