Sådan fortryder du afsendelse af en iMessage

TIP: Du kan fortryde afsendelse af en iMessage på iPhone og iPad. Læs her hvordan du redigerer og fortryder en iMessage-besked.

iMessage-iPhone
Når du sender beskeder mellem iPhones som iMessage, er det muligt at fortryde afsendelse af en besked. Du kan også redigere en besked, efter den er sendt. Det kræver at din iPhone (og modtagerens) kører iOS 16 eller nyere (Foto: Apple)

-”Arghhh… det var til den forkerte,” den følelse har vi måske alle haft, når vi har sendt en besked. Eller også har man skrevet noget forkert, som man gerne vil rette før modtageren ser det.

Apple er i iOS 16 klar med en ny feature, der gør det muligt at fortryde sendte iMessage-beskeder. Ligesom det kendes fra mails og Messenger-beskeder. Det kræver dog, at man er hurtig, da ”vinduet” til at slette beskeden er kort.

For at bruge funktionen kræver det, at både modtager og afsender har den nyeste software installeret, hvis man vil være sikker på, at modtageren ikke får beskeden.

Apple udtaler, at hvis modtageren har ældre software, så kan det betyde, at de alligevel modtager beskeden. For iPhones betyder det iOS 16, mens det hedder iPadOS 16 på iPad og macOS 13 på Mac.

Sådan fortryder du afsendselse af en iMessage

Så snart du har sendt en besked, kan du fortryde eller redigere i denne besked. Har du flere enheder, så kan du fortryde beskeden fra alle dine enheder.

Når du fortryder en besked, så vil modtageren få en lille besked i bunden, at en besked er fortrudt.

iMessage er de blå ”talebobler” i en samtale i appen Beskeder. Er den grøn, er der tale om SMS-beskeder og disse kan ikke fortrydes.

Du kan også redigere en besked..

Vi har vel alle prøvet at lave en stavefejl eller skrive en dato forkert.

Du kan nu, hvis du er hurtig, redigere beskeder på iMessage. Her vælger du blot ”rediger” og derefter kan du tilføje eller rette i teksten. Modtageren vil kunne se, at du har redigeret i beskeden; modtageren kan se historikken, hvis de klikker på linket i besked-tråden.

Har du skrevet noget, som du ikke ønsker at modtageren kan se, bør du hellere fortryde og sende en ny besked med det rette indhold.

LÆS OGSÅ: Apple har hævet priserne på gamle iPhones

Så lang tid har du..

Du har to minutter til at fortryde en sendt iMessage efter du har sendt den, også selvom modtageren ser den inden for de to minutter. I bunden vil stå modtageren har trukket en besked tilbage.

Du har et kvarter til at redigere i en besked. Du har mulighed for at redigere fem gange – og husk, at historikken kan ses.

ANMELDELSE: Så god er iPhone 14 Pro

Mere til historien

I nogle mailprogrammer har det længe været at fortryde en sendt mail. Her får modtageren det ikke at vide. På Facebook Messenger har været muligt noget tid - her ser modtageren også, at du har fortrudt afsendelsen af en besked.

Læs også:
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Black Friday 2022: Sådan besejrer du tilbudsdagen

GUIDE: Svindel og dårlige tilbud præger prisfesten Black Friday. Her er vores guide til, hvordan du navigerer uden om fælderne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram