Første beta af iOS 16.1 til iPhone har et par nyheder

Apple var klar med iOS 16 i mandags, men allerede nu er den første beta af iOS 16.1 klar.

Låseskærm på iOS 16 (Foto: Apple)
Låseskærm på iOS 16 (Foto: Apple)

Selvom vi kun lige har fået iOS 16, så er Apple allerede i fuld gang med den næste opdatering. Her taler vi om iOS 16.1, der nu er i første beta hos udviklere.

Den nye version indeholder fejlrettelser, men også nyheder.

Som nogle måske er bekendt med, så er tallet til og vise hvor meget batteri man har tilbage, nu kommet igen.

Det kom den allerede i beta’en på iOS 16. Desværre var det ikke alle iPhone det gjaldt. Derfor måtte iPhone XR, iPhone 11, iPhone 12 Mini og iPhone 13 Mini se sig snydt.

Dog er der nu den gode nyhed, at det er tilgængeligt i beta’en på iOS 16.1. Det er derfor udvist hvorfor det ikke har været muligt.

Det er heller ingen hemmelighed at Apple gør meget ud af, og fortælle om miljøet. Derfor er de også ude med en funktion, der fokuserer mere på grøn opladning.

Med Green Energy Charging kan man nu vælge, om man vil oplade normalt eller med strøm der kommer fra mere grøn energi. Dog fortæller de, at trods det kan tage længere tid, så vil iPhone stadig fokusere på at oplade inden for en rimelig tid.

Jeg har selv iOS 16.1 beta, og har ikke kunnet finde funktionen, hvilket måske giver mening, da der på flere forums står at det kun er i USA, funktionen er tilgængelig lige nu.

LÆS OGSÅ: iOS 16 slår iOS 15 i downloads

Live Activities

Live Activities iOS 16 (Foto: Apple)
Live Activities iOS 16 (Foto: Apple)

I forbindelse med præsentationen af iOS 16 til WWDC 2022, fik vi et smugkig på Live Activities.

Her er det muligt og se live-score i sport direkte fra låseskærmen. Desværre kom denne funktion ikke med i den endelige version af iOS 16.0, men den lader til og være med i iOS 16.1.

LÆS OGSÅ: Forudbestillingerne på iPhone 14 Plus skuffer

Det er app-udviklere som selv skal stå for udviklingen via Live Activities API. Apple kan derfor ikke bestemme hvornår den endelig kommer ud. Dog er det et stort fremskridt at deres API til udviklerne nu er klar.

Jeg kunne også forestille mig at den vil virke på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max og deres Always-On display.

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Der er samtidig mindre nyheder, såsom at man nu kan slette Wallet-appen helt fra systemet, hvor den førhen kun kunne skjules. Det vides ikke hvornår iOS 16.1 er klar, men vi skal nok regne med først at se en version af iOS 16.0.1, der sandsynligvis kun vil indeholde fejlrettelser.

Så mange iPhone-ejere har iOS 17 installeret

Sidste års store opdatering er ikke blevet taget så godt imod som tidligere opdateringer.

(mere…)
Bliv klar til EM og få livescore på din iPhone-låseskærm

TIP: Det er ved og være tid til EM i fodbold. Med Live Activity kan du få livescoren direkte på låseskærmen.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Her er de største nyheder til dit Apple Watch

Apple har givet en forsmag på, hvad vi kan forvente af den næste store opdatering til Apple Watch. Læs om hvad watchOS 11 bringer med sig.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Snart får Apple ID nyt navn

Apple ID udgår som udtryk i efteråret, når de næste store softwareopdateringer rammer slutbrugerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram