Xiaomi tager endnu et spring blandt de helt store

Xiaomi har taget endnu et spring på Fortune 500-listen, som er en hitliste over verdens 500 største selskaber.

Xiaomi 12s Ultra
Xiaomi fortsætter successen. (Foto: Xiaomi)

Det udløser overskrifter når et tennistalent som danske Holger Rune lykkes med sit foretagne og springer et pænt stykke op ad verdensranglisten.

Således bør Xiaomi som minimum få konkurrenterne til at spærre øjnene op efter den kinesiske smartphone-producent endnu en gang er sprintet op ad den velansete Fortune 500-liste.

Fortune 500 er en årlig liste, som udarbejdes og udgives af magasinet Fortune. Xiaomi er rykket hele 72 pladser til en placering som nummer 266. Mest bemærkelsesværdigt er nok, at Xiaomi første gang optrådte på listen i 2019 som nummer 468 - og altså nu er placeret pænt i midterfeltet.

Xiaomi blev grundlagt i 2010 og producerer stort set alt der er værd, at nævne - og lidt til - inden for forbrugerelektronik. I august 2011 sendte Xiaomi sin første ud på det kinesiske og tog hurtigt så stor en bid af markedet, at virksomheden allerede i 2014 blev Kinas største smartphoneselskab.

I 2021 slog Xiaomi dets globale salg, og ifølge analysefirmaet Canalys rangerer Xiaomi på en tredjeplads i den globale smartphone-industri. Selskabet havde i 2021 en markedsandel på 14,1 procent og er kun overgået af Apple og Samsung, som er nummer et og to.

Millioner knytter sig til Xiaomi

I en pressemeddelelse fremgår det, at Xiaomi ved årsskiftet kunne notere, at flere end 434 millioner smarthomeprodukter var forbundet til Xiaomis platform.

Samtidig havde Xiaomi en stigning i brugen af dets smartphones, tablets og bærbare computere på 33,6 procent.

Antallet af globale aktive brugere af brugergrænsefladen MIUI nåde 509 millioner, hvilket er en stigning på 28,4 procent sammenlignet med året før.

Kludrer du som undertegnede næsten hver gang du skal skrive Xiaomi?
Eller - ikke mindst - kløjs i udtalelsen, så prøv at følge med her:

Kamera-fjer i hatten

Flere ting indikerer, at Xiaomi ikke vil hvile på laurbærrene, men har til sinds at fortsætte fremgangen.

Således har den tyske kameraproducent og optikekspert Leica indledt et samarbejde med Xiaomi. Leica har ellers i en årrække samarbejdet med Huawei, men den aftale er udløbet, hvilket nu kommer Xiaomi-kunderne til gode.

Og apropos Huawei og Xiaomi, så blev Xiaomi sidste år blåstemplet af den amerikanske regering, mens Huawei fortsat er på den sorte liste, som en potentiel kinesisk trussel. Huawei betragtes som en "kinesisk kommunistisk militærvirksomhed" og er i flere omgange blevet beskyldt for, at spionere på vegne af Kina.

Du kan læse mere om Xiaomi i denne baggrundsartikel

Mere til historien

I 2018 indledte Xiaomi et samarbejde med det Hongkong-baserede konglomerat Hutchison Whampoa Limited. Hutchison er blandt andet engageret i telekommunikation i 14 lande, og ejer teleselskabet 3, som sælger Xiaomis produkter i Danmark.

Xiaomi ventes at lancere flagskib ved MWC 2023

Xiaomi vil angiveligt præsentere en kommende topmodel med Leica-kamera ved Mobile World Congress, som afholdes i slutningen af februar.

(mere…)
Eksklusivt kig på Xiaomis foldbare - en Galaxy Z Fold4-killer

VIDEO: Xiaomi Mix Fold 2 er en værdig konkurrent til Samsung Galaxy Z Fold4. Faktisk er den måske en "killer". Se her mine første indtryk af Mix Fold 2.

(mere…)
Xiaomi 13-serien er officiel - læs om Xiaomi 13 Pro her

Den længe ventede flagskibsserie fra Xiaomi er nu officiel. Se specifikationerne på Xiaomi 13 Pro og Xiaomi 13.

(mere…)
Xiaomi 13 klar til lancering på søndag

Xiaomi udskød deres lancering af Xiaomi 13-serien. Nu er planen, at annoncerer telefonerne på søndag.

(mere…)
Xiaomi runder kæmpe milepæl

Xiaomi har netop afsløret, at de har solgt 72 mio. af Redmi Note i Indien siden 2014, men nu er en global milepæl nået.

(mere…)
Xiaomi 13-serien annonceres 1. december

Der har været mange rygter og spekulationer, men nu har Xiaomi bekræftet. Xiaomi 13-serien vil blive lanceret torsdag den 1. december 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram