Eks-chef: Twitter er en trussel mod demokratiet

Twitter afviser anklager fra tidligere chef, som har sendt en omfattende klage til myndighederne.

mand kigger ind i kameraet
Peiter "Mudge" Zatko har fortsat høj status blandt hackere. (Foto: U.S. federal government)

En sag om store sikkerhedsproblemer hos Twitter er under oprulning.

Det sker efter Twitters tidligere sikkerhedschef Peiter Zatko har offentliggjort en klage på 84 sider - et dokument, som ifølge nyhedsbureauet Reuters vil få betydning for kommende retssag mellem Twitter og multimilliardæren Elon Musk.

Peiter Zatko - også kaldet "Mudge" - var Twitters sikkerhedschef indtil januar i år. Han mener, at sikkerhedsproblemerne ikke kun er en trussel mod brugernes personlige oplysninger, men også en trussel for aktionærer, den nationale sikkerhed og demokratiet.

Af dokumentet skulle det ifølge blandt andre CNN fremgå, at Twitters ledelse har vildledt sin egen bestyrelse og myndigheder om flere sikkerhedsbrud, som kan åbne døren for blandt andet spionage, hacking, misinformation.

Twitter skulle således have ført de føderale tilsynsmyndigheder i USA bag lyset i forbindelse med dets forsvarsforanstaltninger mod hackere og spam.

Twitter er afvisende over for de mange anklager.

- "Det, vi har set indtil videre, er et falsk narrativ om Twitter, som er fyldt med uoverensstemmelser og unøjagtigheder", lyder det fra en talsperson hos Twitter.

Kampen om de falske profiler

Samtidig hævder Peiter Zatko, at brugernes data ikke slettes på ansvarlig vis, og at Twitters topledelse ikke har den fjerneste idé om omfanget af falske profiler - også kaldt "bots" - på platformen.

Netop de falske profiler var et kardinalpunkt for Elon Musk, da han tidligere på året meddelte, at han ville købe Twitter og rydde op i de falske profiler.

Den 8. juli oplyste Elon Musk så, at han trak sit købstilbud tilbage. Twitter havde givet "vildledende oplysninger" og havde ikke "opfyldt sine kontraktmæssige forpligtelser", lød begrundelsen.

For nylig fik Elon Musk rettens ord for, at han skal have udleveret dokumenter, som skulle vise ​​antallet af falske konti på det sociale medie.

Dokumenterne skulle ifølge Reuters stamme fra den tidligere topchef i Twitter, Kayvon Beykpour.

Peiter Zatko sendte sit dokument i juli til Kongressen i USA og føderale agenturer.

Mere til historien

Peiter "Mudge" Zatko er en berømt hacker, som begyndte sin hackerkarriere i 1990'erne. Han har længe haft høj status hos amerikanske hackere, en status har beholdt på trods af, at han skruede ned for sine rebelske handlinger og tiltrådte højtstående stillinger. Twitter har i øvrigt tidligere sagt, at han blev fyret på grund af "udueligt lederskab og dårlig præsentation".

Elon Musk kan få udleveret dokumenter om falske Twitter-konti

Sagen mellem det sociale medie Twitter og verdens formentlig rigeste mand, Tesla-stifteren Elon Musk, udvikler sig.

(mere…)
Elon Musk stiller betingelser for Twitter-handlen

Det gav masser af overskrifter, da det blev meldt ud, at Elon Musk havde købt Twitter, men nu stilles der betingelser.

(mere…)
Elon Musk har købt Twitter til 44 milliarder dollar

Verdens rigeste person, Elon Musk, har købt det sociale medie Twitter for et svimlende beløb på omkring 305 milliarder danske kroner.

(mere…)
Twitter afsløret: Betaling på vej

Inden længe vil man på Twitter formentlig kunne tilkøbe indstillinger som fortryd og lettere læsning af lange tråde. 

(mere…)
Google, Apple, Facebook og Twitter tager coronavirus seriøst

Google gør hvad de kan for, at minske udbredelse af coronavirus. De opfordrer 100.000 medarbejdere til at arbejde hjemmefra. Apple har gjort det samme.

(mere…)
Subway Surfers er årtiets mest downloadede spil

Subway Surfers har været et hit i mange år – rigtig mange faktisk. Ifølge nye data er det danske spil årtiets mest downloadede. Se årtiets hitliste her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram