Eks-chef: Twitter er en trussel mod demokratiet

Twitter afviser anklager fra tidligere chef, som har sendt en omfattende klage til myndighederne.

mand kigger ind i kameraet
Peiter “Mudge” Zatko har fortsat høj status blandt hackere. (Foto: U.S. federal government)

En sag om store sikkerhedsproblemer hos Twitter er under oprulning.

Det sker efter Twitters tidligere sikkerhedschef Peiter Zatko har offentliggjort en klage på 84 sider – et dokument, som ifølge nyhedsbureauet Reuters vil få betydning for kommende retssag mellem Twitter og multimilliardæren Elon Musk.

Peiter Zatko – også kaldet “Mudge” – var Twitters sikkerhedschef indtil januar i år. Han mener, at sikkerhedsproblemerne ikke kun er en trussel mod brugernes personlige oplysninger, men også en trussel for aktionærer, den nationale sikkerhed og demokratiet.

Af dokumentet skulle det ifølge blandt andre CNN fremgå, at Twitters ledelse har vildledt sin egen bestyrelse og myndigheder om flere sikkerhedsbrud, som kan åbne døren for blandt andet spionage, hacking, misinformation.

Twitter skulle således have ført de føderale tilsynsmyndigheder i USA bag lyset i forbindelse med dets forsvarsforanstaltninger mod hackere og spam.

Twitter er afvisende over for de mange anklager.

– “Det, vi har set indtil videre, er et falsk narrativ om Twitter, som er fyldt med uoverensstemmelser og unøjagtigheder”, lyder det fra en talsperson hos Twitter.

Kampen om de falske profiler

Samtidig hævder Peiter Zatko, at brugernes data ikke slettes på ansvarlig vis, og at Twitters topledelse ikke har den fjerneste idé om omfanget af falske profiler – også kaldt “bots” – på platformen.

Netop de falske profiler var et kardinalpunkt for Elon Musk, da han tidligere på året meddelte, at han ville købe Twitter og rydde op i de falske profiler.

Den 8. juli oplyste Elon Musk så, at han trak sit købstilbud tilbage. Twitter havde givet “vildledende oplysninger” og havde ikke “opfyldt sine kontraktmæssige forpligtelser”, lød begrundelsen.

For nylig fik Elon Musk rettens ord for, at han skal have udleveret dokumenter, som skulle vise ​​antallet af falske konti på det sociale medie.

Dokumenterne skulle ifølge Reuters stamme fra den tidligere topchef i Twitter, Kayvon Beykpour.

Peiter Zatko sendte sit dokument i juli til Kongressen i USA og føderale agenturer.

Mere til historien

Peiter “Mudge” Zatko er en berømt hacker, som begyndte sin hackerkarriere i 1990’erne. Han har længe haft høj status hos amerikanske hackere, en status har beholdt på trods af, at han skruede ned for sine rebelske handlinger og tiltrådte højtstående stillinger. Twitter har i øvrigt tidligere sagt, at han blev fyret på grund af “udueligt lederskab og dårlig præsentation”.

Apple og Disney stopper reklamer på X efter nye vanvidsudtalelser

Elon Musk har påstået kontroversielle ting om jøder. Det har fået flere prominente annoncører til at stoppe annonceringen.

(mere…)
Du skal snart betale for X (Twitter)

Elon Musk vil forsøge at gøre X (tidligere Twitter) til et sted for abonnenter. Brugerne skal betale for at bruge platformen.

(mere…)
Public service-medie lukker ned for Twitter … eller X

Efter Elon Musk har skåret drastisk i moderationen på Twitter/X er platformen blevet "giftig".

(mere…)
Gak Gak-udvikling på Twitter fortsætter

Twitter er nu X. Elon Musk fortsætter sit gakkede togt mod sin investering på 44 mia. dollars.

(mere…)
Rygter tæt på virkelighed: Meta giver Twitter konkurrence

Torsdag bliver Twitter udfordret af en de helt store spillere. Hvis altså rygterne om en ny mikroblogging-app er sande …

(mere…)
Arbejder Zuckerberg på Twitter-konkurrent?

Skal man tro de seneste rygter, så arbejder Mark Zuckerberg og Co. på en konkurrent til Twitter. Den nye platform skulle se dagens lys til sommer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram