Samsung sætter prop i muligt privatlivslæk

Samsung barsler med mulighed for at skjule blandt andet billeder under en reparation med en såkaldt ‘repair mode’.

Samsung Galaxy S21 FE
“Repair mode” kalder Samsung den nye funktion. (Foto: MereMobil.dk)

Vi er nok mange, som har afleveret vores mobil til et værksted, og gået derfra med en fornemmelse af, at der godt kunne opstå både fnis og spas i baglokalet.

For faktisk giver man adgang til en stor del af sit private liv, når en reparatør skal kunne åbne ens mobiltelefon – med direkte adgang til tekster, private oplysninger og – måske ikke mindst – billeder og videoer.

Der vil være generationer, som kan genkende fornemmelse fra dengang, hvor billeder blev lavet hos fotohandleren. Når filmrullen var forvandlet til 9 x 13-papirbilleder, så havde personalet frit udsyn til den mest intime del af dit liv.

Det sætter Samsung nu en stopper for. I hvert fald i første omgang på de hjemlige breddegrader i Sydkorea. Det skriver The Verge.

Det amerikanske techmedie refererer blandt andet til en pressemeddelelse, som er dukket op på Samsungs presseside. Her håber Samsung, at “sætte en stopper” for muligheden med det der kaldes “repair mode”.

Med “repair mode” – eller reparationstilstand – begrænses et værksteds adgang til mobilens indre.

Sådan skal det foregå

Men reparatøren kan jo bare slå funktionen fra?

Nej, ikke ifølge The Verge, som beskriver funktionen således: Repair mode slås til via “batteri og enhedspleje” og en genstart af mobilen.

Telefonen vil så genstarte i reparationstilstand, og derefter vil dine konti, billeder og beskeder blive skjult. 

Kun de standardinstallerede apps vil være tilgængelige for reparatøren (eller enhver anden), og det vil således kun være dig, der kan deaktivere reparationstilstanden.

I første omgang er det tilsyneladende tanken, at rulle funktionen ud til Galaxy S21-serien.

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Så fed er Galaxy S22 Ultra

Mere til historien

Det kan umiddelbart undre, hvorfor Samsung ikke melder klart ud om ambitionerne med “repair mode”. For eksempel vil det være oplagt, at funktionen vil være en mulighed i ethvert kommende produkt – for eksempel Galaxy Z Flip 4, som lanceres den 10. august

Galaxy S22-serien får AI-funktionerne fra Galaxy S24

Samsung har bekræftet, at en opdatering til Galaxy S22-serien og andre enheder fra 2022 er på vej inkl. de nye AI-funktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram