Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

Samsung Galaxy Z Flip3 er en af telefonerne, som for alvor er skyld i væksten i salget af de foldbare smartphones (Foto: Samsung)

De foldbare telefoner er den hurtigst voksende produktkategori på smartphonemarkedet.

I år ventes det, at salget af de foldbare smartphones stiger med 73 procent i forhold til sidste år. Dermed ventes salget at blive på 16 millioner enheder.

I 2021 udgjorde salget af de foldbare smartphones cirka 9 millioner enheder. Her var salget steget med 300 procent i forhold til 2020.

Samsung er markedsleder

Det var dog særligt Samsungs Galaxy Z Flip3 og Galaxy Z Fold3, som for alvor vakte mobilkøbernes interesse. De er også fortsat markedsleder i den foldbare kategori.

I første halvdel af 2022 havde Samsung en markedsandel på 62 procent, men den ventes at stige til 80 procent i andet halvår, når salget af deres nye foldbare modeller for alvor kommer i gang. Tallene kommer fra Counterpoint Research.

LÆS OGSÅ: Samsung Galaxy Z Flip4 er nutidens klaptelefon

-”Samsung har været ledende på markedet siden begyndelsen, og vi tror, at deres dominans vil fortsætte i nogen tid. Huawei, Oppo, Xiaomi og Vivo introducerer alle nye foldbare, men de er for det meste begrænset til det kinesiske marked. Motorola er muligvis den eneste udfordrer på markeder som USA for nu," udtaler senioranalytiker Jene Park fra Counterpointresearch.

Fordelingen af salget af foldbare smartphones i første halvår 2022 (Kilde: Counterpoint Research)
Fordelingen af salget af foldbare smartphones i første halvår 2022 (Kilde: Counterpoint Research)

På anden- og tredjepladsen fandt vi i første halvår af 2022 Huawei og Oppo med henholdsvis 16 procent og 3 procent. De resterende 18 procent er solgt af ”andre”.

Markedet for foldbare smartphones udgjorde i 2021 omkring 10 millioner enheder på verdensplan, har Samsung tidligere offentliggjort. I forhold til 2020 var der tale om en vækst på 300 procent, der forventes fortsat at stige de kommende år. 

Fordeling af salget af foldbare smartphones i 2021 og forudsigelser for 2022 og 2023 (Kilde: Counterpoint Research)
Fordeling af salget af foldbare smartphones i 2021 og forudsigelser for 2022 og 2023 (Kilde: Counterpoint Research)

Counterpoint Research forudsiger, at væksten fortsætter næste år, hvor det ventes der vil blive solgt 26 millioner foldbare enheder.

Mere til historien

Motorola har lanceret Razr 2022 og Samsung er klar med Galaxy Z Fold4 og Galaxy Z Flip4, mens også Xiaomi er på vej med en ny foldbar.

Er dette Samsung Galaxy S23 Ultra?

Nye billeder er dukket op af det, som måske er den kommende Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Motorola Razr 2022 er på vej

Rygterne svirrer om en snarlig lancering af Motorola Razr 2022 i vores markedområde.

(mere…)
Tænk over dette inden du køber Galaxy Z Flip4

VIDEO: Kom tæt på Samsung Galaxy Z Flip4 – hør min mening her.

(mere…)
Mere end 70 procent af ”1.000 dollars”-mobilerne er en iPhone

Apple sidder på verdensmarkedet af high-end og særligt ultra-highend smartphones. Nu er Apple også førende på det amerikanske marked.

(mere…)
Samsung sætter fokus på SmartThings i nye hårde hvidevarer

SmartThings-appen kommer til at betyde mere for Samsungs produkter fremadrettet. Tjek de nye smarthome-produkter her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram