Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

Apps (Foto: Pixabay / geralt)
Apps (Foto: Pixabay / geralt)

Mange tror måske, at hvis en app er i en af de officielle appstores, så er de sikre at downloade. Sådan forholder det sig dog desværre ikke.

Uanset om du downloader på uofficielle eller officielle appstores, så skal du vælge apps med omhu.

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har netop fundet 35 apps i Google Play, som de fraråder du downloader.

LÆS OGSÅ: Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Det de nævnte apps gør, er at gå ind på din telefon og skifte dem til andre navne end det, som du downloadede det som. Dette gøres for du ikke kan finde dem igen. De kan også eksempelvis efterligne systemindstillinger på telefonen.

Så kan den i praksis køre en skadelig kode, som software inde i appen.

De 35 apps er alt fra billedredigerings-apps og til GPS-apps. De er også downloadet mere end to millioner gange. Så foruden at komme igennem Googles sikkerhedstjek, så har de også nået en stor brugerbase.

Bitdefender oplyser, at de har været i Google Play længe nok til at modtage opdateringer undervejs.

Ændrer navn og logo

Eksempelvis en app som hedder GPS Location Maps, der er downloadet over 100.000 gange. Når den er downloadet, så skifter den umiddelbart navn til ”Indstillinger / Settings” - også logoet ændrer sig.

Der er også nogle apps, som kan gå udenom ”strømbesparende tilstande”, så de kan køre i baggrunden på telefonen hele tiden. Det kan gøre, at appen "klikker på annoncer" på sider, at du har åbne i browseren. Dette er for at skabe indtægt til afsenderen.

LÆS OGSÅ: Google vil stoppe sporing på tværs af apps

Du har formegentlig set nogle af de nævnte apps i reklamer på Instagram, TikTok og lignende.

Du kan se den fulde liste over de 35 apps på Bitdefenders hjemmeside.

Bitdefender påpeger desuden, at navngivningen for de pågældende apps er ens – og alle kommer fra hver sin udvikler og disse udviklere har kun én app.

Normalt kan det værste ved en app være, at den er dyr i brug. Eksempelvis kræver månedligt abonnement eller en masse in-app køb. Men disse her kan altså være direkte ondsindede.

Mere til historien

En god idé er altid at læse anmeldelser, stjerne-givning og lignende på apps. Da ingen steder er 100 procent sikre. Ligesom det kan være en god idé, at tjekke på Google at en app har det design, navn og grafik.

Google har offentliggjort Google Play-vinderne 2022

Året lakker mod enden, hvilket betyder "best of 2022"-listerne er klar fra de fleste. Se hvilke apps og spil, som løb med sejren hos Google Play.

(mere…)
Populær el-app koster nu penge at bruge

Min Strøm ændrer i vilkårene. Det betyder, at flere funktioner nu vil koste penge at benytte.

(mere…)
Stigende priser gør el-apps populære

Priserne på el er vildt høje. Det har gjort populariteten af el-apps meget stor, som er blandt de mest downloadede.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram