Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

Apps (Foto: Pixabay / geralt)
Apps (Foto: Pixabay / geralt)

Mange tror måske, at hvis en app er i en af de officielle appstores, så er de sikre at downloade. Sådan forholder det sig dog desværre ikke.

Uanset om du downloader på uofficielle eller officielle appstores, så skal du vælge apps med omhu.

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har netop fundet 35 apps i Google Play, som de fraråder du downloader.

LÆS OGSÅ: Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Det de nævnte apps gør, er at gå ind på din telefon og skifte dem til andre navne end det, som du downloadede det som. Dette gøres for du ikke kan finde dem igen. De kan også eksempelvis efterligne systemindstillinger på telefonen.

Så kan den i praksis køre en skadelig kode, som software inde i appen.

De 35 apps er alt fra billedredigerings-apps og til GPS-apps. De er også downloadet mere end to millioner gange. Så foruden at komme igennem Googles sikkerhedstjek, så har de også nået en stor brugerbase.

Bitdefender oplyser, at de har været i Google Play længe nok til at modtage opdateringer undervejs.

Ændrer navn og logo

Eksempelvis en app som hedder GPS Location Maps, der er downloadet over 100.000 gange. Når den er downloadet, så skifter den umiddelbart navn til ”Indstillinger / Settings” - også logoet ændrer sig.

Der er også nogle apps, som kan gå udenom ”strømbesparende tilstande”, så de kan køre i baggrunden på telefonen hele tiden. Det kan gøre, at appen "klikker på annoncer" på sider, at du har åbne i browseren. Dette er for at skabe indtægt til afsenderen.

LÆS OGSÅ: Google vil stoppe sporing på tværs af apps

Du har formegentlig set nogle af de nævnte apps i reklamer på Instagram, TikTok og lignende.

Du kan se den fulde liste over de 35 apps på Bitdefenders hjemmeside.

Bitdefender påpeger desuden, at navngivningen for de pågældende apps er ens – og alle kommer fra hver sin udvikler og disse udviklere har kun én app.

Normalt kan det værste ved en app være, at den er dyr i brug. Eksempelvis kræver månedligt abonnement eller en masse in-app køb. Men disse her kan altså være direkte ondsindede.

Mere til historien

En god idé er altid at læse anmeldelser, stjerne-givning og lignende på apps. Da ingen steder er 100 procent sikre. Ligesom det kan være en god idé, at tjekke på Google at en app har det design, navn og grafik.

Too Good To Go hitter i krisetiden

Stigende priser på alt fra energi, brændstof og madvarer har betydning for, at appen Too Good To Go er en af de mest downloadede i år.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Pas på falske iPhone 14-salgssider

ADVARSEL: Falske sider der lokker med rabat på iPhone 14, hvis du forudbestiller nu, er eksploderet.

(mere…)
Send billeder og videoer til Frameo fotorammer

Fotorammen fra Frameo kan vise billeder, som bliver sendt til den fra telefonen, selvom mobilen er flere hundrede kilometer væk.

(mere…)
Cyklusapps giver private oplysninger videre

Mange kvinder gør brug af cyklusapps. Nye undersøgelser viser, at flere cyklusapps deler private oplysninger vidt og bredt.

(mere…)
Apple har udsendt VIGTIG sikkerhedsopdatering

Apple advarer mod en fejl, som gør det muligt for hackere at tage kontrol over dine Apple-enheder. Opdater til nyeste version nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram