Ny kampagne klar mod ulovlig streaming

RettighedsAlliancen lancerer en ny kampagne, som skal mindske det stigende forbrug af ulovlig streaming blandt danskerne.

RettighedsAlliancen er klar med en ny kampagne, der skal gøre opmærksom på brug af ulovlige film og serier (Foto: Os Der Elsker Film)
RettighedsAlliancen er klar med en ny kampagne, der skal gøre opmærksom på brug af ulovlige film og serier (Foto: Os Der Elsker Film)

Undersøgelsen ”Nordic Piracy – Spring 2022”, der er foretaget af Mediavision, viser, at der er et stigende problem med ulovlig streaming og download. Undersøgelsen foretages hvert år og viser det ulovlige forbrug i de nordiske lande.

Ifølge undersøgelsen ser 580.000 danskere film og serier ulovligt. Det er en stigning på 80.000 siden foråret 2021. Dette vil en ny kampagne, som RettighedsAlliancen står bag, forsøge at gøre op med. Kampagnen hedder Os Der Elsker Film.

LÆS OGSÅ: Navneskifte: Viaplay satser alt på streaming

De 580.000 danskere, som ser film og serier ulovligt, svarer til det er omkring 13 procent af den danske befolkning mellem 15 og 74 år, der altså forbruger film og serier ulovligt. Det skriver RettighedsAlliancen i en pressemeddelelse.  

Mediavision begyndte at måle det ulovlige forbrug for RettighedsAlliancen i 2014 og det er i år det højeste antal af danskere siden da.

Danske film og serier bliver også mere populært blandt ”piraterne”. I år har det været 40 procent danske titler, som forbruges ulovligt, mens det i 2021 var 32 procent og i 2020 var det 21 procent.

Kampagnen har især de 18 til 29-årige i fokus, da det særligt er den målgruppe, som er tilbøjelig til at benytte sig af ulovligt indhold. Derfor forsøger kampagnen at minde de unge om de gode grunde der er til at se film på lovlig vis, samt at der kun er dårlige undskyldninger for ikke at gøre det. Dermed er de unge også klædt på med gode og konstruktive argumenter, hvis emnet diskuteres blandt venner eller andet.

Kampagnens tre budskaber:

  • Os, der elsker film, støtter film
  • Film bliver ikke det samme, hvis vi ikke betaler for dem
  • Det har konsekvenser at streame og downloade ulovligt indhold

- ”Når de unge ser film og serier ulovligt, har det alvorlige negative konsekvenser for os, som lever af at producere film. Det rammer i særdeleshed talentudviklingen og tilblivelsen af nye produktioner, når så mange mennesker ikke betaler for det indhold de ser. Vi bakker op om Os Der Elsker Film, da oplysning om konsekvenserne er vigtig, hvis vi skal ændre de unges adfærd,” siger Jørgen Ramskov, der er direktør i Producentforeningen.

TIP: Så meget koster streaming på elregningen

Du skal huske, at det også er ulovligt at benytte dig af ulovlige tjenester. Gør dig selv den tjeneste, at læs nærmere på osderelskerfilm.dk.

Mere til historien

Kampagnen er blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut, Kulturministeriet, Producent Rettigheder Danmark og Biografklub Danmark Fonden.

BOKS:

At gøre brug af ulovlige film og serier kan have følgende konsekvenser:

  • At få stjålet personlige oplysninger f.eks. bankoplysninger og private billeder
  • At få malware på sin computer
  • At støtte kriminelle bagmænd
  • At job og talentudvikling forsvinder fra den danske filmbranche (og internationale filmbranche)

De unge oplyses også med, hvilke konsekvenser det kan have at streame ulovligt, samt hvorfor det er vigtigt, at man kun benytter sig af de lovlige tjenester. Ligesom kampagnen er klar med guides til lovlige sider og tjenester, samt gode råd til, hvordan brugerne sikrer sig, at en side ikke er ulovlig.

Dette skal du vide om YouSee Play

YouSee Play koster fra 299 til 599 kroner om måneden. Se her hvad du får for pengene.

(mere…)
Netflix-ambition: Nyt abonnement skal give 40 millioner nye brugere

Når Netflix som ventet lancerer et reklamefinansieret abonnement er Danmark i første omgang ikke med i puljen.

(mere…)
Netflix kommer med reklamer til november

RYGTE: Reklameversionen af Netflix kommer i starten af november.

(mere…)
Netflix er ældre end du tror – 25 år med Netflix

TILBAGEBLIK: Netflix har rundet 25 år på markedet. Du kan læse mere om, hvordan det hele startede. Husker du Netflix via DVD?

(mere…)
Nu kommer ’Telmore Play’ til dit TV

YouSee Play er et nyt alternativ til flow-tv-løsningen. Traditionelle tv-kanaler og streamingtjenester kombineres.

(mere…)
TV 2 Play hæver nu prisen for eksisterende kunder

TV 2 Play siger endnu engang i pris. Denne gang rammes eksisterende kunder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram