Her udvider Netflix, men (næsten) ingen bruger det …

Sidste år lancerede Netflix videospil, men data viser, at færre end én ud af 100 abonnenter har spillet.

Netflix Games blev lanceret i november sidste år under overskriften: “Let the Games Begin: A New Way to Experience Entertainment on Mobile”.(Foto: Netflix)

Det er uvist, hvor store ambitioner Netflix havde, da den pressede streamingkæmpe sidste år, som en del af abonnementet, lancerede et katalog af videospil under navnet Netflix Games.

Men nu skriver blandt andre 9to5mac, at under én procent af tjenestens abonnenter spiller spillene.

Tallet kommer i kølvandet på, at Netflix forsøger at trimme forretningen efter, at have tabt abonnenter i bundter af 100.000 i årets første to kvartaler. Men det forhindrer ifølge 9to5mac ikke Netflix i at udvide spiludbuddet fra 24 spil til 50 spil inden årets udgang.

Det er analysefirmaet Apptopia, som har ganget og divideret på noget datamateriale. Apptopia kan konstatere, at Netflix-spillene er downloadet i alt 23,3 millioner gange, og at i snit 1,7 millioner personer har anvendt spillene. Med 221 millioner abonnenter er det altså færre end en ud af 100 abonnenter, som har spillet.

Men har Netflix overhovedet spil?

Og der kan være noget om den svage interesse, hvis man kigger i kommentarsporet til 9to5macs artikel.

Her skriver en bruger, at de fleste ikke engang ved, at der er spil på Netflix eller ved, hvor de skal hente dem.

En anden bruger skriver, at hvis ikke han læste 9to5macs artikler ville han ikke vide, at Netflix havde spil. En tredje bruger samler kommentarsporet op ved at stille et simpel spørgsmål: “Har Netflix spil?”.

Topchefen Greg Peters tog dog også sine forbehold ved lanceringen, og sagde blandt andet at Netflix nok ville være år om, at lære, hvordan spil vil kunne fastholde abonnenterne.

Indtil har spil altså umiddelbart ikke været en fastholdelsesfaktor. I årets to første kvartaler er der forsvundet tæt på 1,2 millioner betalende kunder fra Netflix.

9to5mac konstaterer, at Netflix sammenlignet med Apple Arcade ikke har et spil der virkelig hitter og trækker folk til. Apple Arcade har 200 klassiske iOS-spil og eksklusive titler.

Netflix burde ellers med mobilspil baseret på kæmpesuccesser som “Stanger Things”, “Money Heist” (originaltitel: “La Casa De Papel” og på dansk “Papirhuset”) og “The Queens Gambit” kunne trække kunder i spilbutikken. (Foto: Netflix)

Guide: Sådan finder du Netflix’ spil

  • Det første du skal gøre er at åbne din Netflix app.
  • Derefter scroller du ned til Netflix Games rækken. Vær opmærksom på at denne række ikke vises, hvis du er på en aldersbegrænset profil.
  • Nu vælger du et spil du har lyst til at spille.
  • Så skal du trykke Hent spil, hvorefter App Store eller Play Store starter op, afhængig af hvilken platform du er på.
  • Nu skal der trykkes på Installer hvis du er på Android eller Hent hvis du er på iOS.

LÆS MERE: Sådan downloader og spiller du Netflix spil på iOS og Android

Mere til historien

– “Vores udfordring og mulighed er at accelerere vores indtægter og medlemsvækst og blive bedre til at tjene penge på vores store publikum”. Sådan skrev Netflix, da det for knap tre uger siden kom frem, at tjenesten bløder enorme mængder abonnenter. Læs mere om det her

Her er de 10 mest sete serier på Netflix

Netflix er klar med opgørelsen over de mest sete serier i anden halvdel af 2023. Se listerne her.

(mere…)
Netflix har succes med reklame-abonnement

Hader du reklamer på tv? Så er du én af få. Netflix har i hvert fald stor succes med deres reklameabonnement.

(mere…)
Netflix vækster i første kvartal 2024

KORT NYT: Netflix har haft en god start på 2024, hvor første kvartal viste større vækst i abonnenter end forventningerne havde været.

(mere…)
Hvor meget vil du betale for Netflix?

Analytikere forudser at vi endnu ikke har set de sidste prisstigninger fra Netflix.

(mere…)
Netflix varsler atter prisstigninger

2024 kan byde på prisstigninger hos Netflix.

(mere…)
Netflix fjerner det billigste abonnement

Det billigste annoncefrie abonnement er i en række lande nu blevet dyrere, da basisabonnementet ikke længere er en mulighed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram