Her udvider Netflix, men (næsten) ingen bruger det …

Sidste år lancerede Netflix videospil, men data viser, at færre end én ud af 100 abonnenter har spillet.

Netflix Games blev lanceret i november sidste år under overskriften: "Let the Games Begin: A New Way to Experience Entertainment on Mobile".(Foto: Netflix)

Det er uvist, hvor store ambitioner Netflix havde, da den pressede streamingkæmpe sidste år, som en del af abonnementet, lancerede et katalog af videospil under navnet Netflix Games.

Men nu skriver blandt andre 9to5mac, at under én procent af tjenestens abonnenter spiller spillene.

Tallet kommer i kølvandet på, at Netflix forsøger at trimme forretningen efter, at have tabt abonnenter i bundter af 100.000 i årets første to kvartaler. Men det forhindrer ifølge 9to5mac ikke Netflix i at udvide spiludbuddet fra 24 spil til 50 spil inden årets udgang.

Det er analysefirmaet Apptopia, som har ganget og divideret på noget datamateriale. Apptopia kan konstatere, at Netflix-spillene er downloadet i alt 23,3 millioner gange, og at i snit 1,7 millioner personer har anvendt spillene. Med 221 millioner abonnenter er det altså færre end en ud af 100 abonnenter, som har spillet.

Men har Netflix overhovedet spil?

Og der kan være noget om den svage interesse, hvis man kigger i kommentarsporet til 9to5macs artikel.

Her skriver en bruger, at de fleste ikke engang ved, at der er spil på Netflix eller ved, hvor de skal hente dem.

En anden bruger skriver, at hvis ikke han læste 9to5macs artikler ville han ikke vide, at Netflix havde spil. En tredje bruger samler kommentarsporet op ved at stille et simpel spørgsmål: "Har Netflix spil?".

Topchefen Greg Peters tog dog også sine forbehold ved lanceringen, og sagde blandt andet at Netflix nok ville være år om, at lære, hvordan spil vil kunne fastholde abonnenterne.

Indtil har spil altså umiddelbart ikke været en fastholdelsesfaktor. I årets to første kvartaler er der forsvundet tæt på 1,2 millioner betalende kunder fra Netflix.

9to5mac konstaterer, at Netflix sammenlignet med Apple Arcade ikke har et spil der virkelig hitter og trækker folk til. Apple Arcade har 200 klassiske iOS-spil og eksklusive titler.

Netflix burde ellers med mobilspil baseret på kæmpesuccesser som "Stanger Things", "Money Heist" (originaltitel: "La Casa De Papel" og på dansk "Papirhuset") og "The Queens Gambit" kunne trække kunder i spilbutikken. (Foto: Netflix)

Guide: Sådan finder du Netflix' spil

  • Det første du skal gøre er at åbne din Netflix app.
  • Derefter scroller du ned til Netflix Games rækken. Vær opmærksom på at denne række ikke vises, hvis du er på en aldersbegrænset profil.
  • Nu vælger du et spil du har lyst til at spille.
  • Så skal du trykke Hent spil, hvorefter App Store eller Play Store starter op, afhængig af hvilken platform du er på.
  • Nu skal der trykkes på Installer hvis du er på Android eller Hent hvis du er på iOS.

LÆS MERE: Sådan downloader og spiller du Netflix spil på iOS og Android

Mere til historien

- "Vores udfordring og mulighed er at accelerere vores indtægter og medlemsvækst og blive bedre til at tjene penge på vores store publikum". Sådan skrev Netflix, da det for knap tre uger siden kom frem, at tjenesten bløder enorme mængder abonnenter. Læs mere om det her

Netflix klar med 40 nye spil i 2023

Netflix har oplyst, at de vil tilføje 40 nye spil på deres spilplatform i år. 16 spil er i produktion ”in-house”.

(mere…)
Netflix lader dig tilpasse underteksterne

KORT NYT: I dag kan du ændre underteksterne på web-versionen af Netflix, men ikke direkte på TV’et. Den funktion er klar nu.

(mere…)
Netflix sænker prisen på mere end 100 markeder

KORT NYT: Oftest læser man om prisstigninger. Men Netflix har netop oplyst, at de sænker prisen på mere end 100 internationale markeder.

(mere…)
Stramning af Netflix-kontodeling er klar i Europa 

Portugal og Spanien er de første lande i Europa, hvor det nu koster ekstra at dele login til Netflix. Resten af Europa følger i nær fremtid. 

(mere…)
Canadiere opsiger Netflix-abonnementer efter nye regler for konto-deling

De nye konto-delings-regler, som Netflix har indført, har fået canadiere til at opsige deres abonnementer.

(mere…)
Netflix i kovending efter kritik

Deler du din kode til Netflix med venner og familie risikerer du blokering, sagde Netflix. Nu ændres planerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram