Amazon og iRobot i stor milliard-handel

Amazon styrker sin position på robotmarkedet for forbrugerteknologi med opkøb af pioneren indenfor robotstøvsugere, iRobot.

Roomba j-serien har iRobot OS (Foto: iRobot)
Amazons overtagelse af iRobot skal godkendes af aktionærerne og de amerikanske myndigheder. (Foto: iRobot)

1,7 milliarder dollars eller rundt regnet 12,5 milliarder kroner. Så meget har internethandelsgiganten Amazon lagt på bordet for at overtage robotstøvsuger-pioneren iRobot.

Med opkøbet styrker Amazon endnu en gang sin position på robotmarkedet for forbrugerteknologi.

- "Gennem mange år, har iRobot-teamet bevist sin evne til at genopfinde, hvordan folk gør rent med produkter der er utroligt praktiske og innovative,” udtaler Dave Limp, senior vice præsident i Amazon Devices, blandt andet i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at han er begejstret for at skulle arbejde med iRobot for at finde veje, hvor "kundernes liv bliver nemmere og en større fornøjelse".

Amazon er i forvejen en del af manges hverdag i og med, at Alexa - altså stemmeassistenten - lyder efternavnet Amazon og i flere år har styret smarthome-enheder.

Ikke nok med, at Amazon i en årrække også har puslet med robotstyrede bestillinger og leveringer af blandt andet dagligvarer, så går selskabet med iRobot ind over dørtærsklen og vil med iRobot-støvsugeren Roomba kunne kortlægge brugerens hjem.

ANMELDELSE: iRobot Roomba J7+ er en fremragende robotkøb

Udviklede robotter til militæret

iRobot blev grundlagt i 1990 af forskere på det amerikanske universitet Massachusetts Institute of Technology.

I begyndelsen var fokus på militære robotter, men i 2002 lancerede iRobot den første Roomba. Siden er den militære-division blevet solgt fra og iRobot er gået et skridt videre og har lanceret gulvvaskeren - eller robotgulvmoppen - Braava.

Tidligere i år lancerede iRobot sit eget styresystem, iRobotOS. Styresystemet er baseret på kunstig intelligens.

Handlen sker samtidig med, at iRobot har røde tal i det seneste kvartalsregnskab.

Amazons overtagelse af iRobot skal først godkendes af aktionærerne og de amerikanske myndigheder.

Måske den bedste robotstøvsuger til prisen

Mere til historien

I 2017 dukkede der en historie op om, at iRobot forventede, at ejerne af ders robotstøvsuger ville acceptere, at støvsugeren kortlagde hjemmet, og at man ville acceptere, at data bvlev solgt blandt andet Apple og Google. Læs historien her

iRobot OS gør Roomba j-serien endnu smartere

Der er mange, som har tænkt rod, efterladenskaber fra dyr og lignende var et problem, når det kom til robotstøvsugere. Men sådan behøver det ikke være.

(mere…)
Måske den bedste robotstøvsuger

VIDEO: En god og billig robotstøvsuger der samtidigt er smart og støvsuger godt… Kom tæt på Xiaomi Mi Robot Vacuum.

(mere…)
Denne Xiaomi-robotstøvsuger imponerer

TEST: Xiaomi leverer en robotstøvsuger med moppefunktion i et attraktivt prisniveau, der tilmed støvsuger godt og har mange smart-funktioner.

(mere…)
Ny GPS-styret robotplæneklipper fra Husqvarna

Husqvarna og Gardena-robotplæneklippere kan nu finde rundt i haven via GPS-teknologi. Der er blot lige et ”men”…

(mere…)
Den bedste robotstøvsuger er Roomba J7+

TEST: Roomba J7+ fra iRobot er den hidtil bedste robotstøvsuger, at jeg har testet. Rengøringen er fin og så ER den smart.

(mere…)
Ny Segway robotplæneklipper kræver ingen kanttråd

De nye Segway Navimov robotplæneklippere finder rundt i haven uden en kanttråd.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram