iRobot vil spionere i dit hjem og sælge oplysningerne til Apple og Google

iRobot Corp forventer, at ejerne af Roomba robotstøvsugere vil acceptere, at deres hjem kortlægges. Dataene skal sælges til blandt andre Apple og Google.

iRobot

iRobot robotstøvsuger skal kortlægge hjemmet. Dataene vil iRobot Corp sælges til giganter som Apple og Google (Foto: iRobot Corp)

Kortlægger mens den støvsuger

Der er noget fascinerende ved, at en robot tøffer forvirret rundt, og uden mål i hjemmet og støvsuger det bedste den er blevet kodet til.

Men nu får fascinationen måske et hak i tuden. Robotproducenten iRobot Corp vil nemlig ved hjælp af sin Roomba robotstøvsuger kortlægge dit hjem og sælge oplysningerne til IT-giganterne Apple, Amazon og Google. Det skriver flere medier.

Det er dog ikke alle, som umiddelbart rynker på næsen over iRobot Corps planer. Fulgt op af et jubelråb har investorer sendt virksomhedens aktier på himmelfart. Således er aktierne steget fra 35 dollars sidste år til 102 dollar i juni år.

Kortlægningen ventes nemlig at have adskillige kunder, der udvikler på folks hjem og indretning - de såkaldte smart-boliger.

Smart belysning, termostater og sikkerhedskameraer er allerede på markedet, men Colin Angle, administrerende direktør for iRobot Corp, siger til Reuters, at disse smart-enheder stadig er dumme, når det kommer til at forstå deres fysiske miljø.

Han mener, at kortlægningsteknologien kan ændre det. Colin Angle baserer derfor virksomhedens strategi på det.

- "Der er et helt økosystem af ting og tjenester, som det smarte hjem kan levere, når man har et detaljeret kort over hjemmet, som brugeren har givet tilladelse til bliver delt", siger Colin Angle.

Han forventer således ikke kun en aftale med Apple, Amazon og Google indenfor et par år, men også at ejerne af iRobots produkter vender tommelfingeren op for en kortlægning af deres private gemakker.

Og koblingen mellem smarte hjemme-enheder er i gang. For eksempel gjorde iRobot Corp det i marts muligt for Roomba-topmodellen, at "snakke" med Amazons taleassistent Alexa.

Allerede i 2015 blev der monteret kamera, nye sensorer og nyt software iRobots Roomba 900-serie. Det betyder, at Roomba-flagskibet kan opbygge et kort, mens dan klarer en stor del af hjemmets kedelige arbejde.

- Tjek vores serie om en app-styret plæneklipper

Mere til historien

Fra maj 2018 vil der kunne udskrives store bøder for overtrædelse af persondatabeskyttelsen. Her indfører EU fælles, strammere regler, som skal sikre, at persondata beskyttes bedre og ens i hele Europa.

Denne robotplæneklipper kører uden kabler

Græs-sæsonen 2023 nærmer sig. Nu kommer Stiga med en plæneklipperrobot, hvor ledningerne er skåret over.

(mere…)
Snapchat har lanceret ny chatbot

OpenAI's GPT-teknologi er nu klar til Snapchat. Bliv klogere på, hvordan du kan få adgang til det her.

(mere…)
Så vild er den nye kunstige intelligens

BAGGRUND: Teknologier som ChatGPT og DALL-E skriver selv artikler, laver billeder og svarer på komplicerede spørgsmål. Læs hvor vildt det er.

(mere…)
Her er robotten for alvor rykket ind i køkkenet

Robot kan kokkerere fire måltider på et kvarter. Det er formentlig verdens eneste spisested, hvor kokken er en robot.

(mere…)
ChatGPT er dum og velkommen, siger ekspert

Ekspert mener, at kunstig intelligens kan hjælpe os med at opbygge mere tilfredsstillende og produktive karrierer.

(mere…)
Mere end 100 millioner har brugt ChatGPT

KORT NYT: ChatGPT blev lanceret i november. Siden da har mere end 100 millioner brugere gjort brug af AI-robotten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram