iRobot vil spionere i dit hjem og sælge oplysningerne til Apple og Google

iRobot Corp forventer, at ejerne af Roomba robotstøvsugere vil acceptere, at deres hjem kortlægges. Dataene skal sælges til blandt andre Apple og Google.

iRobot

iRobot robotstøvsuger skal kortlægge hjemmet. Dataene vil iRobot Corp sælges til giganter som Apple og Google (Foto: iRobot Corp)

Kortlægger mens den støvsuger

Der er noget fascinerende ved, at en robot tøffer forvirret rundt, og uden mål i hjemmet og støvsuger det bedste den er blevet kodet til.

Men nu får fascinationen måske et hak i tuden. Robotproducenten iRobot Corp vil nemlig ved hjælp af sin Roomba robotstøvsuger kortlægge dit hjem og sælge oplysningerne til IT-giganterne Apple, Amazon og Google. Det skriver flere medier.

Det er dog ikke alle, som umiddelbart rynker på næsen over iRobot Corps planer. Fulgt op af et jubelråb har investorer sendt virksomhedens aktier på himmelfart. Således er aktierne steget fra 35 dollars sidste år til 102 dollar i juni år.

Kortlægningen ventes nemlig at have adskillige kunder, der udvikler på folks hjem og indretning – de såkaldte smart-boliger.

Smart belysning, termostater og sikkerhedskameraer er allerede på markedet, men Colin Angle, administrerende direktør for iRobot Corp, siger til Reuters, at disse smart-enheder stadig er dumme, når det kommer til at forstå deres fysiske miljø.

Han mener, at kortlægningsteknologien kan ændre det. Colin Angle baserer derfor virksomhedens strategi på det.

– “Der er et helt økosystem af ting og tjenester, som det smarte hjem kan levere, når man har et detaljeret kort over hjemmet, som brugeren har givet tilladelse til bliver delt”, siger Colin Angle.

Han forventer således ikke kun en aftale med Apple, Amazon og Google indenfor et par år, men også at ejerne af iRobots produkter vender tommelfingeren op for en kortlægning af deres private gemakker.

Og koblingen mellem smarte hjemme-enheder er i gang. For eksempel gjorde iRobot Corp det i marts muligt for Roomba-topmodellen, at “snakke” med Amazons taleassistent Alexa.

Allerede i 2015 blev der monteret kamera, nye sensorer og nyt software iRobots Roomba 900-serie. Det betyder, at Roomba-flagskibet kan opbygge et kort, mens dan klarer en stor del af hjemmets kedelige arbejde.

Tjek vores serie om en app-styret plæneklipper

Mere til historien

Fra maj 2018 vil der kunne udskrives store bøder for overtrædelse af persondatabeskyttelsen. Her indfører EU fælles, strammere regler, som skal sikre, at persondata beskyttes bedre og ens i hele Europa.

Husqvarna Automower danser måldans

EM-feberen raser i Europa og nu også i haven, hvis du har en Husqvarna Automower robotplæneklipper. Den jubler ved mål.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Husqvarna 410XE NERA test | trådfri robotplæneklipper med kantklipning

TEST: Dobbelte knivsæt og ingen kantråd. Men fungerer kantklipningen og hvordan er satellit- og appstyringen på Husqvarna 410XE Nera.

(mere…)
Tænk dig om når du oplader – robotplæneklipper antændte hus

Man skal tænke sig om, når man oplader et lithiumionbatteri, lyder rådene fra ekspert.

(mere…)
Forårsklargøring af haven: Særligt én type hitter hos danskerne

Interessen for plæneklippere er stor hos danskere dette forår. Særligt én type er ekstra populær.

(mere…)
Ny robotplæneklipper trimmer græsset uden kabler og GPS

Roboticmover A1 anvender sensorteknologi fremfor satellitter og kabler, men virker det?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram