Mere data brugt på Roskilde Festival end nogensinde før

Teleselskabet 3 brugte endnu engang Roskilde Festival til at teste udstyr, som senere kan komme alle danskere til gode.

3 har opsat opsat Massive MIMO udstyr i fem master på Roskilde 2017 - bl.a. i denne mast, som står bag ved tribunen , der er placeret på den bagerste del af tilskuerarealet ved Orange Scene - også kaldet Grand Stand (Foto 3)
3 har opsat opsat Massive MIMO udstyr i fem master på Roskilde 2017 - bl.a. i denne mast, som står bag ved tribunen , der er placeret på den bagerste del af tilskuerarealet ved Orange Scene - også kaldet Grand Stand (Foto 3)

Under dette års Roskilde Festival blev der brugt mere data end nogensinde før. Det viser data fra teleselskabet 3.

Festivalgæsterne brugte 126 TB data fra fredag den 24. juni til og med søndag den 3. juli klokken 8 alene på 3’s netværk. Det svarer til, at én person sidder og ser Netflix uafbrudt i næsten 6,5 år eller streamer musik på Spotify i cirka 333 år.

LÆS OGSÅ: Ny teknologitest på Roskilde Festival gavner snart flere kunder

- ”Vi har oplevet en stigning i det samlede dataforbrug på 44% på vores netværk i forhold til 2019. Om folk har streamet musik eller tv-serier på festivalpladsen er svært at sige, men vi kan konstatere, at lørdag mellem kl. 16 og 17 var der 1,4 TB data-download-trafik igennem netværket på Roskilde Festival. Det var den travleste time ift. data download på årets festival, så det kan da godt være at der har været en del der skulle se afslutningen af 2. etape af Tour de France i Nyborg,” siger Stefan Ring Støhrmann, Head of Radio Network Operation hos 3.

Teleselskabet 3 bruger Roskilde Festival til at teste en masse udstyr, der i fremtiden kan komme alle danskere til gode.

- ”Roskilde Festival er der, hvor vi prøver nye ting af. I år har vi med succes trykteste det samme udstyr, som i øjeblikket opsættes landet over i forbindelse med modernisering og udbygning af vores 4G og 5G netværk,” siger Stefan Ring Støhrmann.

Da der ikke har været afholdt Roskilde Festival siden 2019 pga. corona, så er det altså også noget tid siden, at der sidst er testet noget af. Teleselskabet 3 har siden skiftet udstyrsleverandør og det udstyr blev altså nu testet for alvor med gode resultater.

Det var fredag den 1. juli, som var den af dagene, hvor der blev brugt mest data. Her blev der brugt 21,7 TB på 3’s netværk, hvilket er en stigning på 73 procent i forhold til om fredagen i 2019 (på Roskilde Festival). Dermed en ny rekord for mængden af datatrafik på Roskilde Festival på én dag

Mere til historien

Teleselskabet 3 har ni faste mobilmaster stående på og omkring Dyrskuepladsen i Roskilde og foruden det, så havde selskabet opsat syv ekstra master, så de kunne klare de mange menneskers behov for mobildækning.

3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Teleselskabet 3 har tiltrukket over 5.000 nye kunder

KORT NYT: Årets tredje kvartal har været godt for teleselskabet 3, som har haft succes med at tiltrække mere end 5.000 nye kunder.

(mere…)
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
3 fortsætter successen med "let fremgang"

Teleselskabet 3 har igen positiv vækst og kan notere 12.000 nye kunder i andet kvartal.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram