Apple sagsøges på grund af Apple Pay

En dominerende markedsposition og manglende vilje til at lukke andre betalingsformer ind i deres økosystem, har ført til et søgsmål mod Apple.

Apple Pay
Apple bliver sagsøgt for at udnytte dominans i markedet til at gavne eget betalingssystem (Foto: Apple)

Apple bliver beskyldt for udnyttelse af deres dominerende markedsposition til at afholde konkurrence fra andre firmaers betalingsmuligheder, end Apple Pay på deres iPhones og iPads.

Søgsmålet er indgivet i USA af Affinity Credit Union, der er en amerikansk kreditforening, skriver BBC.

Ifølge anklagen tvinger Apple brugerne af deres smartphones, smartwatches og tablets til at benytte Apples egen wallet, Apple Pay, til kontaktløse betalinger. På Android baserede enheder derimod, er der mulighed for at vælge mellem for eksempel Google Pay og Samsung Pay.

Over en milliard i årlige gebyrer

Affinity Credit Union siger yderligere, at Apples konkurrencebegrænsende adfærd er skyld i at over 4.000 banker skal betale mere end én milliard dollars i gebyrer årligt for retten til at udbyde Apple Pay til deres kunder.

De mener, at Apples adfærd er skadeligt for både udbyderne af betalingsløsninger, konkurrenter og ikke mindst forbrugerne.

Målet med sagen er en uspecificeret erstatning og et stop for Apples påståede konkurrencebegrænsende adfærd.

EU har også sagsøgt Apple

Det er ikke kun i USA, at nogle har set sig sure på Apple.

EU og vores allesammens Magrethe Vestager er nemlig også efter Apple. Her drejer søgsmålet sig om, at Apple ikke vil give andre betalingsløsninger adgang til NFC-chippen i telefonerne.

I Europa er størstedelen af betalinger foretaget i en butik, med en smartphone, afhængig af Near Field Communication eller NFC. Og det er den teknologi Apple ikke vil give andre adgang til i deres telefoner, af sikkerhedsmæssige grunde.

Til det siger Magrethe Vestager:

- ”Vores undersøgelser til dato afslørede ingen beviser, der kunne pege på en højere sikkerhedsrisiko. Tværtimod viser vores sagsakter, at Apples adfærd ikke kan retfærdiggøres af sikkerhedshensyn”.

Apple har altså nok at se til, når det kommer til retssager og det kan ende med store ændringer hos tech-giganten hvis de taber sagerne.

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag?

👉 Tilmeld
til MereMobil's nyhedsbrev
Næste step 🖱️
Mit navn er

Mere til historien

Apple lancerede Apple Pay i Danmark i slutningen af 2017 og det er i dag danskernes fortrukne mobilbetalingsmiddel, med en andel på 42 procent af alle mobilbetalinger i fysiske butikker.

Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Kilde: Apple vil ikke købe Manchester United

Ifølge en kilde, som er bekendt med sagen, så skulle Apple ikke være interesseret i at købe Manchester United, hvilket rygterne gik på i går.

(mere…)
Vil Apple købe Manchester United?

RYGTE: Netop nu florerer der rygter om, at Apple har udtrykt interesse i, at købe den engelske fodboldklub Manchester United.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Snart kan du bruge Nødopkald via satellit på iPhone 14 i Europa

Apple lancerede iPhone 14-serien med muligheden for nødopkald via satellit. Nu er funktionen klar. Til december følger nogle europæiske lande.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
52 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram