860 millioner betalinger for Apples tjenester

Apple har nu 860 millioner betalte abonnementer på tværs af tjenester. iPhone er fortsat i førertrøjen.

Apple er klar med iPhone 13 Pro i en ny grangrøn farvevariant (Foto: Apple)
Apple havde også i andet kvartal i år godt gang i salget af iPhone. (Foto: Apple)

Tager du de betalte abonnementer på Apple Music, Apple TV+, Apple News, iCloud og Apple Arcade med flere og lægger dem sammen, når du op på 860 millioner betalte abonnementer.

Det er næppe det samme tal i antal personer, men alligevel lidt af en høst blandt betalingsvillige personer, som den amerikanske techkæmpe har formået at få i hus.

Tallet kommer fra Apples finansdirektør Luca Maestri i forbindelse med at sløret er blevet løftet for regnskabet i andet kvartal.

Han fortæller ifølge Macrumors desuden, at det er en stigning på intet færre end 160 millioner abonnementer i løbet af de seneste 12 måneder.

Apple pinder ikke tallet ud, så der kan kigges nærmere på en opdeling af antallet af abonnementer per tjeneste, men Luca Maestri siger, at væksten har været stor på tjenester som ‌Apple TV+‌ og Apple Arcade.

iPhone fortsætter sin sejrsgang

Udover en voldsom stigning på tjenesterne kan Apple også notere sig, at der trods generelle udfordringer med salg af smartphones har været godt gang i salget af iPhone.

iPhone er uden diskussion virksomheden hovedprodukt, og her steg salget med knap tre procent i andet kvartal.

I dollars og kroner steg selskabets samlede omsætning i andet kvartal til 82,96 milliarder dollar, hvilket svarer til svimlende 606 milliarder kroner.

Presset af manglende komponenter

Mangel på dele vil fortsætte med at ramme salget af MacBook-computere og iPads, siger Luca Maestri til Reuters.

Men presset på grund af mangel på komponenter til produkterne er ved at lette, tilføjer han.

Finansdirektøren kan samtidig notere sig, at den amerikanske produktion af mikrochips netop har fået politisk opbakning og en anselig statsstøtte på 52 milliarder dollars, hvilket svarer til 480 milliarder kroner.

Samtidig bliver der over ti år sat 200 milliarder dollars af til forskning, en forskning som skal ruste USA til bedre, at kunne konkurrere med Kina.

Mere til historien

Også internethandelsgiganten Amazon har haft et andet kvartal med fremgang. Amazons salg var på 121,23 milliarder dollars – eller 885 milliarder kroner. Amazons cloud-forretning, som er verdens største, voksede i andet kvartal med 33 procent til 19,74 milliarder dollars.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram