Amerikansk produktion af mikrochips får gigantisk milliardstøtte

Repræsentanternes Hus i USA har vedtaget et lovforslag, som skal støtte den hjemlige produktion af mikrochips.

CPU mikrochip
Den amerikanske produktion af mikrochips får nu milliardstøtte (Foto: Dimitrios Gkorila)

Det lykkedes ikke Kina, at bremse en lovgivning, som skal understøtte den amerikanske produktion af mikrochips. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Kina forsøgte ellers ifølge nyhedsbureauet ihærdigt, at forhindre at støtten, som vil være en konkurrent til Kinas produktion. Den kinesiske ambassade i Washington D. C. har blandt andet brugt ord som "koldkrigsmentalitet".

Trods den kinesiske modstand vedtog Repræsentanternes Hus i USA torsdag et omfattende lovforslag, som skal støtte den hjemlige produktion af mikrochips.

Forslaget skal blandt andet støtte industrien med 52 milliarder dollars, hvilket svarer til 480 milliarder kroner.

Samtidig bliver der over ti år sat 200 milliarder dollars af til forskning. Forskningen skal ruste USA til bedre at kunne konkurrere med Kina, skriver Ritzau.

Debatten om lovforslaget har bølget frem og tilbage og mange amerikanske politikere har udtrykt modvilje mod at støtte private virksomheder, men har ifølge Ritzau ændret holdning, fordi både EU og Kina støtter de hjemlige industrier økonomisk.

Samtidig er der blevet henvist til den længerevarande mangel på mikrochips, der kan have store problemer for både de internationale forsyningskæder samt den nationale sikkerhed.

Forslaget blev i første omgang godkendt i Senatet i juni, og i den forbindelse sagde præsident Joe Biden blandt andet til avisen The Washington Post:

- "Vi er i med i en konkurrence om at vinde det 21. århundrede".

Mere til historien

Sydkorea er verdens største eksportør af mikrochips, som er afgørende for at kunne producere blandt andet biler og telefoner.

Qualcomm har annonceret processoren Snapdragon 782G

I stilhed har Qualcomm netop præsenteret processoren Snapdragon 782G, som er efterfølgeren til Snapdragon 778G+.

(mere…)
Disse bekræfter mobiler med Snapdragon 8 Gen 2 processor

Motorola, Xiaomi og flere andre Android-producenter bekræfter kommende flagskibstelefoner med Snapdragon 8 Gen 2 processoren.

(mere…)
Dette kan du forvente af Android-topmodeller i 2023

Qualcomm har afsløret detaljer om næste generation af Snapdragon 9-processoren, hvilket indikerer hvad næste års topmodeller vil byde på.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 2 afsløres senere på året

Qualcomm har bekræftet datoerne for Snapdragon Tech Summit i år, hvor det forventes processoren Snapdragon 8 Gen 2 præsenteres.

(mere…)
Så vild er den nye M2-chip

Apple har lanceret deres næste chip, M2-chippen. Her kan du læse mere om, hvad M2 kan.

(mere…)
Qualcomm klar med nye Snapdragon 8+ Gen 1

Snapdragon 8+ Gen 1 og Snapdragon 7 Gen 1 er to nye processorer fra Qualcomm til henholdsvis high-end og midrange.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram