Sennheiser vs. Boya – test af klipsmikrofoner med god lyd

VIDEO: God mikrofon og god lyd. Det får du med klipsmikrofoner fra Sennheiser og Boya. Valget er: Trådløs klipsmikrofon eller en kablet. Lyt med her.

God lyd i dine videoer eller podcast er vigtigere end billedet – for videoernes vedkommende. Ingen gider så i øvrigt heller ikke lytte til en podcast, hvor lyden er dårlig.

Jeg har over en periode testet to forskellige klipsmikrofoner. Den ene model er trådløs. Den anden kablet. Min konklusion er, at det stort set er umuligt at høre forskel.

Produkterne er:

  • Sennheiser XS Lav USB-C Mobile Kit: 900 kroner (kablet)
  • Boya BY-WM4 Pro-KS: 1.199 kroner (trådløs)

Jeg vælger den trådløse fra Boya

Sennheiser er et hæderkronet varemærke, der klinger godt i ørene – og som ville være det naturlige valg for mig. Boya har jeg faktisk aldrig hørt om – før jeg fik denne mikrofon ind ad døren.

Jeg oplever de to mikrofoner som ens i forhold til lydkvaliteten. Jeg kan simpelthen ikke høre forskel, hvilket jeg forsøger at illustrere i ovenstående video.

Mit valg er Boya BY-WM4-mikrofonen – fordi den er trådløs. Det giver bare en større frihed, når man optager, når der ikke er kabel på.

Tjek stiktyperne

Du skal tjekke hvilket stik, at dit optageudstyr benytter, inden du køber.

Mikrofonen Boya BY-WM4 Pro-KS fås med enten USB-C- og Lightning-stik. Sennheiser kører med USB-C på den ene model og eller 3,5 mm. jackstik på den anden.

Fordelen ved 3,5 mm. jackstik er, at det passer direkte i kameraet.

I forhold til Android-telefoner med USB-C, så undersøg først om telefonen rent faktisk kan tage mikrofonlyd ind via USB-C stikket. Det er nemlig ikke altid tilfældet.

LÆS OGSÅ: Disse mikrofoner løfter lyden på dine videoer

Konklusion: Lyder godt…

Som nævnt ville mit valg være den trådløse mikrofon, men uanset om du vælger Boya eller Sennheiser, er lydkvaliteten rigtig god.

Når det kommer til klipsmikrofoner, så skal du være opmærksom på, at de er meget brede i lyden. Derfor opfanger de meget lyd fra omgivelserne.

Hvis du optager steder, hvor baggrundsstøjen er markant, skal du i stedet se efter retningsbestemte mikrofoner.

Lydproduktion handler ikke kun om at optage lyden. Efterbearbejdningen betyder også rigtigt meget for hvor fedt resultatet bliver. Udgangspunktet er dog altid, at intet bliver bedre end den originale lydkilde – denne skal altid være i orden.

VIDEO: Kom i gang med greenscreen-optagelser fra mobilen

Mere til historien

Lyden i ovenstående video er efterbehandlet på præcis samme måde på begge mikrofoner / lydspot.

Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Behøver du en topmodel? Test af Motorola Edge 30 Fusion

VIDEO: Motorola Edge 30 Fusion er en billig telefon, der kan gøre det ud for en topmodel. Se testen her inden du køber Edge 30 Fusion.

(mere…)
Motorola Edge 30 Neo test | Lille telefon til en lille pris

TEST: Alting bliver dyrere, men du kan spare på telefonbudgettet med Motorolas nye Edge 30 Neo til cirka 2.500 kroner. Neo er et godt køb.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Motorola Razr vs. Galaxy Z Flip4 | klaptelefon-duel

VIDEO: Motorola Razr 2022 og Samsung Galaxy Z Flip4 er fede klaptelefoner. Razr 2022 vinder på skærmkvalitet. Se testen her.

(mere…)
Træt af Android? Så skal du have en Pixel 7 Pro

VIDEO: Se testen af Pixel 7 Pro, som nok er den bedste Android-telefon du kan købe.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram