Sennheiser vs. Boya – test af klipsmikrofoner med god lyd

VIDEO: God mikrofon og god lyd. Det får du med klipsmikrofoner fra Sennheiser og Boya. Valget er: Trådløs klipsmikrofon eller en kablet. Lyt med her.

God lyd i dine videoer eller podcast er vigtigere end billedet – for videoernes vedkommende. Ingen gider så i øvrigt heller ikke lytte til en podcast, hvor lyden er dårlig.

Jeg har over en periode testet to forskellige klipsmikrofoner. Den ene model er trådløs. Den anden kablet. Min konklusion er, at det stort set er umuligt at høre forskel.

Produkterne er:

  • Sennheiser XS Lav USB-C Mobile Kit: 900 kroner (kablet)
  • Boya BY-WM4 Pro-KS: 1.199 kroner (trådløs)

Jeg vælger den trådløse fra Boya

Sennheiser er et hæderkronet varemærke, der klinger godt i ørene – og som ville være det naturlige valg for mig. Boya har jeg faktisk aldrig hørt om – før jeg fik denne mikrofon ind ad døren.

Jeg oplever de to mikrofoner som ens i forhold til lydkvaliteten. Jeg kan simpelthen ikke høre forskel, hvilket jeg forsøger at illustrere i ovenstående video.

Mit valg er Boya BY-WM4-mikrofonen – fordi den er trådløs. Det giver bare en større frihed, når man optager, når der ikke er kabel på.

Tjek stiktyperne

Du skal tjekke hvilket stik, at dit optageudstyr benytter, inden du køber.

Mikrofonen Boya BY-WM4 Pro-KS fås med enten USB-C– og Lightning-stik. Sennheiser kører med USB-C på den ene model og eller 3,5 mm. jackstik på den anden.

Fordelen ved 3,5 mm. jackstik er, at det passer direkte i kameraet.

I forhold til Android-telefoner med USB-C, så undersøg først om telefonen rent faktisk kan tage mikrofonlyd ind via USB-C stikket. Det er nemlig ikke altid tilfældet.

LÆS OGSÅ: Disse mikrofoner løfter lyden på dine videoer

Konklusion: Lyder godt…

Som nævnt ville mit valg være den trådløse mikrofon, men uanset om du vælger Boya eller Sennheiser, er lydkvaliteten rigtig god.

Når det kommer til klipsmikrofoner, så skal du være opmærksom på, at de er meget brede i lyden. Derfor opfanger de meget lyd fra omgivelserne.

Hvis du optager steder, hvor baggrundsstøjen er markant, skal du i stedet se efter retningsbestemte mikrofoner.

Lydproduktion handler ikke kun om at optage lyden. Efterbearbejdningen betyder også rigtigt meget for hvor fedt resultatet bliver. Udgangspunktet er dog altid, at intet bliver bedre end den originale lydkilde – denne skal altid være i orden.

VIDEO: Kom i gang med greenscreen-optagelser fra mobilen

Mere til historien

Lyden i ovenstående video er efterbehandlet på præcis samme måde på begge mikrofoner / lydspot.

Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram