Internet Explorer er sendt på pension

Microsoft sender Internet Explorer browseren på pension efter næsten 27 års tro tjeneste.

Computer Internet Explorer
Internet Explorer 10 var den andensidste generation af Internetbrowseren fra Microsoft, som netop har lukket ned for Internet Explorer 11.(Grafik: MereMobil.dk)

Det er slut for Internet Explorer browseren efter tæt på 27 år. I stedet har Microsoft Edge overtaget og supporten er nu endelig stoppet for Internet Explorer 11.

Microsoft har siden 2015 og frigivelsen af Windows 10 ikke benyttet sig af Internet Explorer brandingen, så det er ikke en stor overraskelse, at det nu er slut.

Det er nok de færreste, som vil opleve en ændring. Internet Explorer er blevet anvendt mindre og mindre de seneste år. Faktisk viser tal fra StatCounter, at Internet Explorer har haft mindre end en halv procent af den samlede markedsdel på browser-markedet. De få, der har brugt Internet Explorer, vil nu blive ”re-directed” over til Microsoft Edge.

Dine data følger med

Brugerne kan glæde sig over, at favoritter, passwords, historik, cookies og andre browser data automatisk følger med, når de skifter til Edge.

Microsoft oplyser, at de vil understøtte Internet Explorer-mode i Edge-browseren frem til mindst 2029. Det skriver The Verge.

Der var engang, hvor Internet Explorer var den browser, som flest benyttede. Det er dog meget længe siden. Det er nu Google Chrome, som uden sammenligning er den mest benyttede browser med tæt på 65 procent af markedet, ifølge tallene fra StatCounter.

Mere til historien

Ifølge StatCounter er Google Chrome uden sammenligning den mest benyttede browser med tæt på 65 procent af markedet. Helt præcis har den 64,95 procent markedsandel, mens Safari-browseren fra Apple er den andenmest benyttede med 19,01 procent. Vi finder Microsoft Edge på tredjepladsen med 3,99 procent, som er skarpt forfulgt af Firefox med 3,26 procent.

Microsoft inviterer til event i oktober

Microsoft har sendt invitationerne ud til et nyt event, som finder sted i oktober. Måske nye Surface-produkter er på vej.

(mere…)
Netflix vælger Microsoft som partner til annoncebetalt streaming

Netflix er presset og nu skal Microsoft hjælpe mod faldende kundetal.

(mere…)
Nu kan du spille Fortnite på iPhone og iPad igen

Microsoft giver Fortnite-fans muligheden for at spille Fortnite på deres Apple-enheder.

 

(mere…)
Reklamer i Windows Stifinder var en fejl 

Pludselig var der reklamer i Windows 11. Det var ikke hensigten, lyder det fra Microsoft.

(mere…)
Outlook på Android lukker ned på gamle versioner

Hver tiende Android-enhed vil ikke kunne opdatere Outlook-appen til nye versioner efter maj måned. Microsoft lukker ned for gamle Android-udgaver.

(mere…)
iPhone-browsere lækker oplysninger

Safari, Chrome og Edge på iPhone og iPad er ramt af en fejl, hvor oplysninger om brugeren lækkes.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram