Internet Explorer er sendt på pension

Microsoft sender Internet Explorer browseren på pension efter næsten 27 års tro tjeneste.

Computer Internet Explorer
Internet Explorer 10 var den andensidste generation af Internetbrowseren fra Microsoft, som netop har lukket ned for Internet Explorer 11.(Grafik: MereMobil.dk)

Det er slut for Internet Explorer browseren efter tæt på 27 år. I stedet har Microsoft Edge overtaget og supporten er nu endelig stoppet for Internet Explorer 11.

Microsoft har siden 2015 og frigivelsen af Windows 10 ikke benyttet sig af Internet Explorer brandingen, så det er ikke en stor overraskelse, at det nu er slut.

Det er nok de færreste, som vil opleve en ændring. Internet Explorer er blevet anvendt mindre og mindre de seneste år. Faktisk viser tal fra StatCounter, at Internet Explorer har haft mindre end en halv procent af den samlede markedsdel på browser-markedet. De få, der har brugt Internet Explorer, vil nu blive ”re-directed” over til Microsoft Edge.

Dine data følger med

Brugerne kan glæde sig over, at favoritter, passwords, historik, cookies og andre browser data automatisk følger med, når de skifter til Edge.

Microsoft oplyser, at de vil understøtte Internet Explorer-mode i Edge-browseren frem til mindst 2029. Det skriver The Verge.

Der var engang, hvor Internet Explorer var den browser, som flest benyttede. Det er dog meget længe siden. Det er nu Google Chrome, som uden sammenligning er den mest benyttede browser med tæt på 65 procent af markedet, ifølge tallene fra StatCounter.

Mere til historien

Ifølge StatCounter er Google Chrome uden sammenligning den mest benyttede browser med tæt på 65 procent af markedet. Helt præcis har den 64,95 procent markedsandel, mens Safari-browseren fra Apple er den andenmest benyttede med 19,01 procent. Vi finder Microsoft Edge på tredjepladsen med 3,99 procent, som er skarpt forfulgt af Firefox med 3,26 procent.

Windows-opdatering lægger pres på dine RAM

Microsofts næste store Windows-opdatering vil indeholde AI og dermed stille krav til din computers kræfter.

(mere…)
Windows 11 gør 240 mio. computere til e-affald

Udfasningen af Windows 10 sender 480.000 tons computere på lossepladsen.

(mere…)
Du kan spare tusindvis af kroner på Windows 11 og Office

Er det lovligt at købe Windows 11 eller Microsoft Office til en ekstrem lav pris? Prisforskellene er voldsomme.

(mere…)
Microsoft og Activision Blizzard aftalen er godkendt

Nu er det officielt. Microsoft har fået grønt lys til opkøbet af Activision Blizzard.

(mere…)
Nu fjernes det simple skriveprogram fra Windows

WordPad bliver ikke længere opdateret og udfases, fortæller Microsoft.

(mere…)
Microsoft udfaser Xbox Live Gold

Xbox har annonceret, at de udfaser Xbox Live Gold tjenesten og erstatter den med en ny tjeneste under Game Pass navnet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram