Nedtur for dansk e-handel

Dansk erhvervsliv på virkes af inflationen, leveringsproblemerne og krigen i Ukraine, samt et uroligt aktiemarked.

hjemmearbejdsplads internet
Der shoppes på nettet men mindre end før (Foto: Anastasia Shuraeva)

Pricerunner er klar med en ny E-handelsindex-undersøgelse, som YouGov har foretaget. Undersøgelsen viser, at dansk e-handel oplever en historisk nedtur efter en periode med stor vækst.

Faktisk ender årets første E-handelsindex på det laveste resultat siden 2018, som var der Pricerunner startede med at lave E-handelsindex.

Dansk e-handel fuld af optimisme trods nedgang

Årets resultat for første kvartal ligger på 46,6. Indekset går fra 0-100, men først når resultatet er over 60 anses det som positivt. I fjerde kvartal 2021 var tallet på 79,2. Dette gør selvfølgelig “nedturen” større.

-“Den store usikkerhed i verdensøkonomien påvirker naturligvis danskernes privatøkonomi, og det rammer danske onlinebutikker hårdt. De er desuden pressede af højere materiale- og fragtpriser og et langvarigt forsyningskaos, som ikke lader til at blive løst foreløbigt. Det er dog glædeligt at se, at 38% er optimistiske omkring fremtiden og forventer et stigende salg de næste 12 måneder,” siger Katrine Barslev, forbrugeranalytiker hos PriceRunner. 

Krigen påvirker forbruget

Inflationen, leveringsproblemerne, krigen i Ukraine og et uroligt aktiemarked, det kan mærkes. Både nu og på forventningen til fremtiden.

Der er 59 procent, som svarer at deres virksomhed er blevet negativt påvirket af situationen i Ukraine og 54 procent siger, at leveringskrisen fortsat påvirker dem.

Her er den bedste danske webshop

I undersøgelsen svarer 77 procent, at de har højere omkostninger end for et år siden. Der er 74 procent, som svarer, at de har færre kunder sammenlignet med tidligere kvartal.

-“Krigen i Ukraine og følgevirkningerne er den mest udslagsgivende faktor for dansk handel lige nu. Desuden spøger COVID-19 stadig. Leveringsproblemer på varer og prisen på blandt andet olie og gas påvirker mange danske husholdninger og giver mindre luft i budgettet. Det påvirker naturligvis danskernes lyst til at handle,” slutter Katrine Barslev.

Du kan se flere resultater fra undersøgelsen her.

Mere til historien

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov. I perioden 21. marts – 3. april 2022 blev der sammenlagt gennemført 154 interviews digitalt med danske online butikker.

Mange danskere kan få problemer med nethandel

Med udgangen af oktober skal betalinger på nettet bekræftes med MitID. Det kan give problemer for blandt andet de ældre.

(mere…)
Flest onlineshopper fra mobilen

Det er ikke en overraskende nyhed, men maj 2022 blev første måned, hvor flest shoppede online via mobilen.

(mere…)
Nethandlen i Danmark er eksploderet

Der er ingen tvivl om, at danskerne shopper på livet løs online. Faktisk er nethandlen herhjemme eksploderet – dog er det udenlandske webshops der høster gevinsten.

(mere…)
Svindel: Danske netbutikker mister millioner

Netbutikker håber svindlere får det sværere fremover. FDIH's medlemmer har i snit mistet 36.000 kr. om måneden siden årsskiftet.

(mere…)
Nemlig.com klar med opdateret app

Benytter du Nemlig.com så ved du måske også, at de har opdateret både hjemmeside og deres app. Hvis ikke så læs mere her.

(mere…)
Næsten hver fjerde julegave købes på nettet

Danskerne sætter i år ny rekord for nethandel og julehandlen har en del af skylden, viser Ferratums Julebarometer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram