Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

Grindr-appen har lækket lokationsdata, som i værste tilfælde kan identificere brugere (Kilde: Grindr appen Google Play Store)
Grindr-appen har lækket lokationsdata, som i værste tilfælde kan identificere brugere (Kilde: Grindr appen Google Play Store)

De personer, som før 2020, har benyttet dating-appen Grindr, kan risikere at blive identificeret og få kortlagt deres færden og eventuelle dates med andre brugere af appen. Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal.

Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Appen har, ifølge Wall Street Journal, indsamlet og videresolgt lokationsdata om brugerne i et annoncenetværk igennem adskillige år. Disse data kan i nogle tilfælde bruges til at identificere brugere. Salget har som minimum foregået siden 2017 og frem til 2020, hvor Grindr oplyser, at de stoppede denne datastrøm.

De mange data indeholdte ikke navne eller telefonnumre på brugere. Dog skriver Wall Street Journal, at lokationsdata i nogle tilfælde ville kunne afsløre personers hjemmeadresser og arbejdsplads. Hvilket kan være med til at identificere dem.

Grindr har også lært af denne sag.

– ”Siden starten af 2020 har Grindr delt færre informationer med sine reklame-partnere end nogen af de store tech-platforme og de fleste af vores konkurrenter,” lyder det fra Patrick Leniham, der er talsperson for Grindr.

TikTok har indsamlet forbudt data fra Android-brugere

Tænker du over, at nogle apps kan afsløre data, der kan bruges af nogle, som ikke har reelle hensigter? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Sikkerhedsrådgivere har overfor ansatte i den amerikanske regering brugt Grindr-data, som et eksempel på, hvordan denne type data kan blotlægge private data om borgere. Sidste år kom det også frem, at lækkede data fra Grindr var brugt til at identificere en katolsk præst, som var i en topstilling i den katolske kirke i USA – og altså var homoseksuel. Katolske præster skal desuden leve i cølibat.

Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Nye tiltag skal spænde ben for digitale svindlere

Erhvervsministeriet og blandt andet banker og teleindustrien vil bremse svindleres brug af falske afsendernumre.

(mere…)
Står hackere bag Wrapped for Instagram?

PAS PÅ! En ny app, Wrapped for Instagram, er måske farlig. Brugere har oplevet, at miste kontrollen med deres konto, efter de har brugt appen.

(mere…)
MinSundhed-app giver nu adgang til akuthjælp

Alle akuthjælpstilbud er nu samlet i appen MinSundhed. Få overblikket her.

(mere…)
Ministre og departementschefer skal holde sig fra Google

Center for Cybersikkerhed anbefaler danske ministre og departementschefer ikke at føre tjenstlige telefonsamtaler i nærheden af en smarthøjttaler eller et smart-tv.

(mere…)
Fartkontrol-apps: Hvilken er bedst?
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram