Samsung Galaxy S22 FE og S23 får måske Mediatek processorer

Samsung har indtil videre i stor grad benyttet Snapdragon- og Exynos-chipsets i deres topmodeller. Måske er Mediatek på vej ind.

 

MediaTek processor
Samsung kan være på vej med Mediatek drevne topmodeller (Foto Mediatek)

Normalt benytter Samsung Qualcomms Snapdragon eller deres eget Exynos chipsets i flagskibene, men har også i stigende grad brugt Mediatek chips i nogle budgetmodeller. Nu forlyder det, at Samsung måske også vil benytte Mediateks chipsets i kommende topmodeller, ifølge en rapport fra BusinessKorea.

Ifølge rapporten overvejer Samsung at benytte en Mediatek-chip i Galaxy S22 FE og de kommende S23 enheder. Det forventes at Mediatek skal drive omkring halvdelen af de nye telefoner.

LÆS OGSÅ: Nyt Samsung-tv hænger kun 7,5 mm. fra væggen

Kommer muligvis på bekostning af Exynos

Det er uklart om brugen af Mediatek, kommer på bekostning af Exynos varianterne eller om vi vil se hele tre varianter. Rapporten påstår at Exynos vil miste andele i chipsetmarkedet, hvilket kan antyde at Mediatek kommer til at erstatte Exynos.

Der er intet nyt om hvilket Mediatek chipset vi potentielt kunne få at se i den kommende Galaxy S22 FE, om end der tidligere har været rygter, som pegede i retning af Dimensity 9000. Det er Mediateks nyeste og indtil videre bedste chipset. Tests viser da også, at det umiddelbart kan matche Qualcoms Snapdragon chipsets fra øverste hylde.

→ Hvad siger MereMobil.dks læsere? Kunne en Mediatek drevet topmodel fra Samsung være interessant?

Sådan er Galaxy S22 Ultra

Mere til historien

Samsung introducerede Exynos første gang i 2010, hvor de var forbeholdt enheder i den lavere ende. I 2015, med Exynos 8 og 9 serierne, startede Samsung udviklingen af deres egen arkitektur med kraftigere kerner, i et forsøg på kunne konkurrere med andre topprocessorer.   

OnePlus 11 Pro – specifikationer lækket

Rygterne svirrer om, at OnePlus er på vej med en ny topmodel. Se de lækkede specifikationer på OnePlus 11 Pro her.

(mere…)
Nyt om Xiaomis kommende 200 megapixels telefon

Xiaomi 12T Pro kommer med 200 megapixels kamera og mange andre nyheder. Læs de seneste rygter her.

(mere…)
Tænk over dette inden du køber Galaxy Z Flip4

VIDEO: Kom tæt på Samsung Galaxy Z Flip4 – hør min mening her.

(mere…)
Nye afsløringer: Motorola kommer med 200 megapixels kamera

Dagen før Motorola afslører nye produkter er der dukket nye billeder op som tyder på flere modeller med monsterkameraet 200 MP.

(mere…)
Apple på vej med billigt Apple Watch?

Mange forventer, at Apple i aften lancerer et Apple Watch Pro, men der spekuleres også i et billigt Apple Watch, der er billigere end Apple Watch SE.

(mere…)
Nye AirPods Pro på vej

RYGTER: Foruden iPhone 14 kommer også Apple Watch-series 8 og en ny generation af AirPods Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram