Samsung Galaxy S22 FE og S23 får måske Mediatek processorer

Samsung har indtil videre i stor grad benyttet Snapdragon- og Exynos-chipsets i deres topmodeller. Måske er Mediatek på vej ind.

 

MediaTek processor
Samsung kan være på vej med Mediatek drevne topmodeller (Foto Mediatek)

Normalt benytter Samsung Qualcomms Snapdragon eller deres eget Exynos chipsets i flagskibene, men har også i stigende grad brugt Mediatek chips i nogle budgetmodeller. Nu forlyder det, at Samsung måske også vil benytte Mediateks chipsets i kommende topmodeller, ifølge en rapport fra BusinessKorea.

Ifølge rapporten overvejer Samsung at benytte en Mediatek-chip i Galaxy S22 FE og de kommende S23 enheder. Det forventes at Mediatek skal drive omkring halvdelen af de nye telefoner.

LÆS OGSÅ: Nyt Samsung-tv hænger kun 7,5 mm. fra væggen

Kommer muligvis på bekostning af Exynos

Det er uklart om brugen af Mediatek, kommer på bekostning af Exynos varianterne eller om vi vil se hele tre varianter. Rapporten påstår at Exynos vil miste andele i chipsetmarkedet, hvilket kan antyde at Mediatek kommer til at erstatte Exynos.

Der er intet nyt om hvilket Mediatek chipset vi potentielt kunne få at se i den kommende Galaxy S22 FE, om end der tidligere har været rygter, som pegede i retning af Dimensity 9000. Det er Mediateks nyeste og indtil videre bedste chipset. Tests viser da også, at det umiddelbart kan matche Qualcoms Snapdragon chipsets fra øverste hylde.

→ Hvad siger MereMobil.dks læsere? Kunne en Mediatek drevet topmodel fra Samsung være interessant?

Sådan er Galaxy S22 Ultra

Mere til historien

Samsung introducerede Exynos første gang i 2010, hvor de var forbeholdt enheder i den lavere ende. I 2015, med Exynos 8 og 9 serierne, startede Samsung udviklingen af deres egen arkitektur med kraftigere kerner, i et forsøg på kunne konkurrere med andre topprocessorer.   

Billig-udgave af Galaxy S23 kommer i denne uge

Inden for få dage præsenterer Samsung en billigversion af Galaxy S23 med navnet Galaxy S23 FE.

(mere…)
Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Samsung på vej med ny produktkategori

Samsung kan være på vej ny produktserie. Der er måske tale om en fingerring med smartfunktioner.

(mere…)
Denne iPhone er måske fortid i morgen

Det rygtes, at Apple fjerner den lille iPhone fra deres lineup. Det vil ske, når iPhone 15-serien præsenteres.

(mere…)
Samsung klar med anden generation af Freestyle

Samsung har tidligere lanceret en rigtig smart bærbar projektor, som giver storskærmsoplevelser alle steder. Nu er anden generation klar.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch6 Classic test | Som at have en læge i lommen

TEST: Designet er mega fedt! Mængden af sundheds- og motionsdata er enormt! Når Samsung i mål? Læs min test af Galaxy Watch6 Classic.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram