Samsung Galaxy S22 FE og S23 får måske Mediatek processorer

Samsung har indtil videre i stor grad benyttet Snapdragon- og Exynos-chipsets i deres topmodeller. Måske er Mediatek på vej ind.

 

MediaTek processor
Samsung kan være på vej med Mediatek drevne topmodeller (Foto Mediatek)

Normalt benytter Samsung Qualcomms Snapdragon eller deres eget Exynos chipsets i flagskibene, men har også i stigende grad brugt Mediatek chips i nogle budgetmodeller. Nu forlyder det, at Samsung måske også vil benytte Mediateks chipsets i kommende topmodeller, ifølge en rapport fra BusinessKorea.

Ifølge rapporten overvejer Samsung at benytte en Mediatek-chip i Galaxy S22 FE og de kommende S23 enheder. Det forventes at Mediatek skal drive omkring halvdelen af de nye telefoner.

LÆS OGSÅ: Nyt Samsung-tv hænger kun 7,5 mm. fra væggen

Kommer muligvis på bekostning af Exynos

Det er uklart om brugen af Mediatek, kommer på bekostning af Exynos varianterne eller om vi vil se hele tre varianter. Rapporten påstår at Exynos vil miste andele i chipsetmarkedet, hvilket kan antyde at Mediatek kommer til at erstatte Exynos.

Der er intet nyt om hvilket Mediatek chipset vi potentielt kunne få at se i den kommende Galaxy S22 FE, om end der tidligere har været rygter, som pegede i retning af Dimensity 9000. Det er Mediateks nyeste og indtil videre bedste chipset. Tests viser da også, at det umiddelbart kan matche Qualcoms Snapdragon chipsets fra øverste hylde.

→ Hvad siger MereMobil.dks læsere? Kunne en Mediatek drevet topmodel fra Samsung være interessant?

Sådan er Galaxy S22 Ultra

Mere til historien

Samsung introducerede Exynos første gang i 2010, hvor de var forbeholdt enheder i den lavere ende. I 2015, med Exynos 8 og 9 serierne, startede Samsung udviklingen af deres egen arkitektur med kraftigere kerner, i et forsøg på kunne konkurrere med andre topprocessorer.   

OnePlus Open 2 vil få kæmpe batteri med ny teknologi

RYGTE: Den næste OnePlus Open vil få et noget større batteri, grundet bedre teknologi.

(mere…)
Samsungs Jet-robotstøvsuger- og gulvvasker lyder som en JET

TEST: Samsung Bespoke Jet Bot Combo AI kombinerer støvsugning med gulvvask, hvor der vaskes med rent vand hele tiden. Rengøringen er virkelig god, men den larmer helt vildt.

(mere…)
iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som iPhone 16

RYGTE: Den kommende iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som den kommende iPhone 16.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

(mere…)
Her er alle nyhederne fra Samsung Unpacked 2024

OVERBLIK: Samsung har været produktive og ved denne sommers Unpacked event præsenterede de intet mindre end 6 nye produkter.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram