Samsung offer for hackerangreb – data stjålet

Vigtig kildekode til Galaxy-enheder er kommet i hænderne på IT-kriminelle. Samsung har bekræftet hackerangrebet.

Samsung hack
En hackergruppe har fået fingre i interne data fra Samsung (Foto: MereMobil.dk)

Hackere har fået fingre i kildekode for alle nyere Galaxy-enheder, algoritmer der bruges ved biometrisk oplåsning og kildekode for teknologien, der kan bruges til at godkende Samsung-konti, lyder det fra Techcrunch. I alt skulle der være tale om over 200 GB data.

Overfor MereMobil.dk har Samsung Danmark bekræftet ”sikkerhedslækket”, men siger samtidigt at ingen personlige data fra kunder eller ansatte er kommet i hænderne på de kriminelle.

Det vides ikke om hackerne har krævet løsesum af Samsung for ikke at frigive de stjålne data på nettet. Denne metode er kendt som ”ransomware”.

SAMSUNGS KOMMENTAR: "Vi blev for nylig gjort opmærksom på, at der var et sikkerhedsbrud i forbindelse med visse interne virksomhedsdata. Umiddelbart efter at have opdaget hændelsen styrkede vi vores sikkerhedssystem. Ifølge vores indledende analyse involverer bruddet nogle kildekoder relateret til driften af ​​Galaxy-enheder, men omfatter ikke personlige oplysninger om vores forbrugere eller medarbejdere. I øjeblikket forventer vi ingen indvirkning på vores virksomhed eller kunder. Vi har implementeret foranstaltninger for at forhindre yderligere sådanne hændelser og vil fortsætte med at betjene vores kunder uden forstyrrelser". (Samsung til MereMobil.dk)

Hackergruppe har taget ansvaret

Hackergruppen Lapsus$ har taget ansvaret for angrebet på Samsung. Via Lapsus$ kanal på Telegram har de udsendt et statement om angrebet mod Samsung.

Lapsus$ har for kort tid tiden gennemført et angreb mod Nvidia.

Nvidia mistede 1 TB data med informationer om deres teknologier og data på 70.000 ansatte. Ud fra de stjålne data kunne de ansatte identificeres.

LÆS OGSÅ: Hvis du klikker på denne besked skal du SELV betale

Mere til historien

Angiveligt er Lapsus$ en brasiliansk hackergruppe. De har tidligere gennemført et angreb mod Brasiliens sundhedsminister. Her har de angiveligt slettet 50 GB data fra officielle databaser.

Samsung gør SmartThings klar til Matter

Den kommende standard for smarthome-teknologi, Matter, er på trapperne. Nu tester Samsung enheder med Matter på deres SmartThings-platform.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Samsung bekræfter at nye foldbare er på vej

Samsung officielt bekræftet, at de er på vej med flere foldbare smartphones i andet halvår af 2022.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram