Mac Studio, kompakt desktop med masser af kræfter

Tim Cook og kompagni er just gået af scenen efter deres Peek Performance event. En af de ting de præsenterede var en ny desktopcomputer kaldet Mac Studio.

Apple-Mac-Studio-front
Mac Studio er en helt ny stationær Mac computer fra Apple (Foto: Apple)

Mac Studio er en helt ny stationær Mac-computer fra Apple, der designmæssigt bedst kan beskrives som en Mac Mini i dobbelt højde. Den er kvadratisk med målene 19,56 cm x 9,4 cm og lavet i et enkelt stykke aluminium.

LÆS OGSÅ: Mød Studio Display – Apples vilde monitor til Mac Studio

Ny computer med en ny processor

Det er ikke designet der er det mest interessante. Det er derimod det der ligger indenunder. Den kommer nemlig til at huse den nye processor vi også blev præsenteret for, M1 Ultra.

M1 Ultra er hurtigt fortalt to M1 Max chips der er fusioneret sammen. Der burde altså være rigeligt med kræfter at komme efter her.

Mac Studio kommer dog også i en udgave med mindre ydeevne. Det sker i form af den M1 Max chip vi tidligere har set i MacBook Pro.

De to chips kan fås med henholdsvis 64 GB RAM på M1 Max og 128 GB på M1 Ultra. Derudover kommer Mac Studio med SSD-lagerplads på op til 8 TB (terabyte), med en ydeevne op til 7,4 GB/s. Så der er altså fart på.

Forbedrede tilslutningsmuligheder

Apple-Mac-Studio-back
Der er ikke sparet på tilslutningsmulighederne på Mac Studio (Foto: Apple)

Der er heller ikke sparet på tilslutningsmulighederne. På bagsiden af Mac Studio findes der fire Thunderbolt 4-porte, en 10 GB Ethernet-port, to USB-A-porte, en HDMI-port og et jackstik til lyd, så der kan tilsluttes hovedtelefoner med høj impedans eller eksterne højttalere. Der er desuden indbygget Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.0.

På forsiden findes to USB-C porte der på M1 Max understøtter 10 GB/s og på M1 Ultra understøtter 40 GB/s Thunderbolt 4. Der er også blevet plads til en SD-kortlæser.

Mac Studio kan bestilles i dag og vil blive sendt til kunderne fra den 18. marts. Priserne starter ved 17.999 kroner for M1 Max udgaven og 35.999 kroner for M1 Ultra.

Mere til historien

Den første M1 chip blev smidt på gaden i november 2020, efterfulgt året efter af M1 Pro og Max.

Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
Apples AI-funktioner vil måske kræve abonnement

Det kræver de nyeste iPhones, at få adgang til Apples AI-funktioner senere i år, men måske også et abonnement.

(mere…)
Apple forventer AI vil booste iPhone 16-salget

Apple har store forventninger til salget af de kommende iPhone 16-modeller, hvor de venter AI-funktionerne vil øge salget.

(mere…)
Apple har sløret militære områder i Danmark

Slørede militære områder i Apple Maps vækker undren.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram