Laver Google endelig en konkurrent til iPadOS?

KOMMMENTAR: Android 12L er en særlig version til store skærme og tablets. Måske det betyder, at Google endelig tager sig sammen på tablets? Jeg tror desværre ikke det ændrer noget. iPad vil fortsat dominere tabletmarkedet.

Android 12L, tablet
Splitskærm på Android 12L (Foto: Google)

Apple har næsten uden konkurrence kunne erobre førstepladsen på tabletmarkedet som største enkeltstående tabletproducent. Sådan har situationen været de seneste 10 år.

I fjerde kvartal 2021 sad iPad på 38 procent af tabletmarkedet, mens Samsung lå på 15,9 procent, ifølge Statista.

Hvad har Google og Android-platformen gjort? De har tosset rundt med den ene mere eller mindre ubrugelige Android-version efter den anden ofte afviklet på total håbløs skrald-hardware. Det giver ikke tilfredse kunder i butikken.

Samsung er et lyspunkt, men…

Samsung har udmærket sig ved at producere nogle ret fede tablets, hvor skærmteknologien altid har været i verdensklasse, men også Samsung har haft svært ved at finde det rigtige ben at stå på. Desværre har Android-producenterne heller ikke haft nogle gode betingelser, da hardwaren ikke kan stå alene.

Gennem tiden har vi set, hvordan en Android-tablet oftest har kørt zoomede versioner af telefonapps, hvilket ingen mening giver i tabletsammenhæng. Apple har været bedst til at trække appudviklerne i en retning, hvor en iPad-app er en iPad-app og ikke bare en opblæst telefon-app.

Vi har set hvordan iPad-apps er blevet tilpasset på den store skærms præmisser med særlig funktionalitet til følge. Dét er noget, der giver kunder i butikken.

Da Apple ændrede iOS til iPadOS på iPad, markerede de også, at iPad skulle være en helt selvstændig platform. Den strategi har Apple forfulgt de seneste to år.

LÆS OGSÅ: Pandemien gav øget salg af tablets

Alt for dyrt

Tilbage til Samsung der desværre har sendt alt for mange og alt for ringe og alt for dyre tablets i omløb, som var dårligere end selv den billigste iPad. Kunderne hos Apple fik ganske simpelt en højere kvalitet.

Samsungs seneste tabletlancering, Galaxy Tab S8-serien er megasej, men priserne starter fra 5.999 kroner og ender på over det dobbelte. Her skal man som køber være HELT sikker på, at man får betydelig mere værdi for pengene end hos Apple.

Kan Android 12L ændre noget?

Google har netop frigivet den første endelige version af Android 12L til Pixel-telefoner. Senere på året frigives versionen til tablets og foldbare enheder.

Android 12L er en specialversion, som er bygget med større skærme i sigte, muligheden for at køre apps side om side og ikke mindst så kan Android 12L også gøre brugeroplevelsen på foldbare skærme bedre.

Spørgsmålet er, om det reelt noget og kan udfordre iPad? Jeg tror det ikke.

Samsung tilpasser i forvejen Android fra ende til anden, hvilket de ikke ser ud til at holde op med. Tilbage står så underskoven af tit alt for dårlige Android-baserede tabletenheder med Lenovo som den tredjestørste, der tager omkring 10 procent af markedet.

Mit bud er, at markedet forbliver uændret i mange år frem med iPad som de dominerede tablet til familier og firmaer. Google har simpelthen sovet i timen og ikke givet hardware-producenterne en fair chance.

ANMELDELSE: iPad på budget – så meget får du får under 3.000 kronerBLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Den fjerdestørste tabletproducent i verden er Amazon, der ligger lidt under Lenovos 10 procents markedsandel.

Rygter om ny tablet fra OnePlus – OnePlus Pad 2?

KORT NYT: Der svirrer lige nu rygter om, at OnePlus er på vej med en ny generation af deres tablet. Læs de seneste rygter om OnePlus Pad 2 her.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Google får styr på dit rod

Digitalt rod er et reelt problem for mange. Nu italesætter Google en håndfuld AI-værktøjer som kan rydde op for dig.

(mere…)
Troede du at inkognito i Google Chrome var privat?

Google vildledte brugere om inkognitotilstand. Data blev indsamlet trods "privat" browsing.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram