Samsung Galaxy Tab S8-serien – premium tablets

Samsung er klar med nye tablets. Galaxy Tab S8-serien er premiummodeller, der langt fra er til alle. Selv den billigste model, den koster en hel del.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra med Book Cover Keyboard
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra med Book Cover Keyboard (Foto: Samsung)

Samsung er klar med deres største tablet-serie nogensinde. Det betyder dog ikke, at der er tablets til “alle og enhver”. Der er nemlig tale om premium-tablets, som også koster derefter. Det er derfor ikke den tablet, at børnefamilien søger, hvis man ønsker en Android-tablet.

Priserne på de tablets starter ved 5.999 kroner og slutter på 12.799 kroner alt efter model og konfiguration.

Hvad får du så for pengene? Jo, altså den største og dyreste af de nye tablets er Samsung Galaxy Tab S8 Ultra, som er den første Samsung tablet, der får Ultra-navnet. Alene det er også interessant.

Men vi ser herunder nærmere på de forskellige modeller, som hedder: Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ og Galaxy Tab S8 Ultra.

Alle modellerne kommer med Android 12 fra salgsæsken.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Ultra-modellen har en 14,6 tommer Super AMOLED-skærm og 120 Hz opdateringshastighed. Opløsningen er 2960 x 1848 pixels (240 ppi).

Rammen omkring skærmen er tynd. Det er hele tabletten også – faktisk er det det tyndeste, letteste og stærkeste design, som Samsung hidtil har skabt. Sådan lyder det i pressemeddelelsen.

Der medfølger en S Pen med blot 2,8ms forsinkelse (latency), hvilket er noget mindre end de 5,6ms vi så på Galaxy Tab S7+.

Den er beskyttet af en såkaldt “Armor Aluminium-ramme”, hvilket gør den 30 procent mere holdbar overfor ridser og 40 procent mindre tilbøjelig til at kunne bøje – end sine forgængere.

Frontkameraet er et dual-kamera med 2x 12 megapixels sensor, der kan filme i 4K-kvalitet. Der er også tre præcisions-mikrofoner, som anvender støjreduktionsteknologi så uønsket baggrundsstøj forhindres.

Kameraet på bagsiden har en hovedsensor 13 megapixels og en 6 megapixels ultravidvinkel sensor. 

Processoren er den hurtigste nogensinde i en Galaxy Tab og så findes enheden i flere hukommelsesvarianter.

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra med Book Cover Keyboard
Samsung Galaxy Tab S8 Ultra med Book Cover Keyboard (Foto: Samsung)
Konfigurationerne på Galaxy Tab S8 Ultra

Den største konfiguration har 16 GB RAM og 512 GB intern hukommelse. Galaxy Tab S8 Ultra kan udvides med microSD-kort på op til 1 TB, men enhden findes også i konfigurationer med 8 GB RAM og 128 GB intern hukommelse, samt 12 GB RAM og 256 GB intern hukommelse.

Du skal lægge mærke til, at telefonen i ultraserien, Galaxy S22 Ultra, ikke understøtter microSD-kort.

Fælles for Galaxy Tab S8 Ultra og de andre Galaxy Tab S8-modeller er, at de understøtter Wi-Fi 6E.

Galaxy Tab S8 Ultra har et batteri på 11.200 mAh, som understøtter hurtigopladning på op til 45 watt. 

Den kommer i farven Graphite og der medfølger en S Pen.

Du kan købe Galaxy Tab S8 Ultra fra den 25. februar 2022 hos udvalgte forhandlere, samt på Samsung.com. Prisen på ultramodellen starter på 9.299 kroner for modellen med Wi-Fi og 8 GB RAM og helt op til 12.799 kroner.

FORUDBESTILINGS-PAKKER: Hvis du forudbestiller en Galaxy Tab S8 eller Galaxy Tab S8+ frem til den 24. februar 2022, så får du det nye Book Cover Keyboard Slim uden ekstra omkostninger (værdi 1.000-1.200 kroner). Forudbestilles Galaxy Tab S8 Ultra frem til den 24. februar 2022 kommer Book Cover Keyboard med uden ekstra omkostninger (værdi ca. 2.600 kroner).

Samsung Galaxy Tab S8 og Galaxy Tab S8+

Samsung Galaxy Tab S8
Samsung Galaxy Tab S8 koster fra 5.999 kroner (Foto: Samsung)

Der er mange ligheder på de to ”billigste”-modeller i den nye Galaxy Tab S8-serie. En af forskellene er dog, at de har forskellige skærmstørrelser. 

På Galaxy Tab S8 får du en 11 tommer skærm med en opløsning på 2560 x 1600 pixels (WQXGA) (276 ppi). Galaxy Tab S8+ har en 12,4 tommer Super AMOLED-skærm med 2800 x 1752 pixels (WQXGA+) (266 ppi.) Der er desuden en opdateringshastighed på 120 Hz på begge modeller. 

Kameraet i Galaxy Tab S8 og Tab S8+ har en hovedsensor på 13 megapixels og en 6 megapixels ultravidvinkel sensor, mens frontkameraet er på 12 megapixels. 

Batteriet er på 8.000 mAh og understøtter hurtigopladning op til 45 watt.

Det er muligt at købe diverse tilbehør, som S Pen, Book Cover Keyboard og mange andre ting til alle modellerne. S Pen har en latency på 6,2ms (Galaxy Tab S8) og 2,8ms på Galaxy Tab S8+)

SÅDAN BLIVER SAMSUNG GALAXY TAB S8-SERIEN OPDATERET: Alle tablets får fire store Android-opdateringer og vil således være med ind til Android 16. Sikkerhedsopdateringer udsendes i fem år, oplyser Samsung til MereMobil.dk.

Der koster Galaxy Tab S8 og galaxy Tab S8+

Priserne på Galaxy Tab S8 starter ved 5.999 kroner for modellen med 128 GB lagerplads og Wi-Fi. 7.199 kroner for udgaven med 5G. Mens Galaxy Tab S8+ koster fra 7.599 for den mindste konfiguration.

MereMobil.dk håber, at få en eller flere af modellerne forbi redaktionen til en test.

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Ønsker man en Samsung tablet, der er i et lavere prisniveau, så har Samsung også Galaxy Tab A8, som prismæssigt henvender sig til flere.

FAKTA-BOKSE

Samsung Galaxy Z Fold6 er lækket totalt

Et stort læk afslører angiveligt alle specifikationerne på den kommende foldbare Samsung Galaxy Z Fold6. Se dem her.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Så er Galaxy Watch FE en realitet

Samsung har netop lanceret deres nyeste smartwatch, som lyder navnet Galaxy Watch FE. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Samsung sætter prisen op

Det lader til, at den næste Samsung-topmodel bliver endnu dyrere end forgængeren.

(mere…)
Kunderne vil have billigere wearables

Mens vi venter på avancerede sensorer i smartwatches vender kunderne ryggen til premium-modellerne.

(mere…)
Billeder af Galaxy Z Fold 6 og Galaxy Z Flip 6 lækket

De første officielle billeder af de kommende foldbare modeller fra Samsung er nu lækket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram