Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

internet www
Kun én procent mellem 16 og 74 år har aldrig prøvet at tilgå internettet (Foto: Pete Linforth)

Danmarks Statistik er klar med en ny rapport, som viser at kun én procent af danskerne mellem 16 og 74 år aldrig har prøvet at tilgå internettet. Det indebærer alt fra sociale medier, onlinehandel, onlinelæring. Det skriver DR.

Rapporten viser, at danskernes brug af internettet er blevet mere udbredt og vi også oftere end tidligere logger på en hjemmeside. Dette blandt andet en af ”sideeffekterne” ved corona-pandemien.

Hele ”pandemien” har nemlig digitaliseret danskerne. Danskere som ellers ikke har benyttet nettet, har måske pludselig holdt kontakten til familie og venner mere ”digitalt”. Ligesom det også har været nødvendigt i perioder at bestille tid til coronatest og efterfølgende se prøvesvar, bestille vaccinetider.

Der har også været danskere, som måske har handlet online, der ellers ikke har benyttet onlineshopping. Det kan være alt fra dagligvarer til andre ting.

-”Vi kan se, at coronaen har gjort, at danskere, som ikke før brugte IT i så høj grad, nu har taget det til sig,” siger Anders Thomsen, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Det kommer samtidig frem, at YouGov har lavet en undersøgelse, der viser 60 procent af de ældre erkender, at det teknologiske sprog bliver gradvist mere udfordrende at forstå. Denne bekymring er steget kraftigt blandt de ældre.

I 2020 var det 41 procent, der frygtede eksklusion. I 2021 var det 50 procent. Det kunne derfor tyde på, at nogle bliver mere og mere digitaliseret, men der også er nogen, som er bange for at blive “efterladt”.

Digital udvikling: Ældre frygter digital ekskludering

Har du brugt internettet anderledes eller mere de sidste år? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Det er dog ikke kun de “ældre”, som skal passe på. Vi skrev tilbage i januar, at forældre skal følge med i teknlogi og gaming, hvis ikke de vil hægtes af deres børns digitale liv. Her viste en undersøgelse, at forældre allerede i dag har det svært.

Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram