Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

internet www
Kun én procent mellem 16 og 74 år har aldrig prøvet at tilgå internettet (Foto: Pete Linforth)

Danmarks Statistik er klar med en ny rapport, som viser at kun én procent af danskerne mellem 16 og 74 år aldrig har prøvet at tilgå internettet. Det indebærer alt fra sociale medier, onlinehandel, onlinelæring. Det skriver DR.

Rapporten viser, at danskernes brug af internettet er blevet mere udbredt og vi også oftere end tidligere logger på en hjemmeside. Dette blandt andet en af ”sideeffekterne” ved corona-pandemien.

Hele ”pandemien” har nemlig digitaliseret danskerne. Danskere som ellers ikke har benyttet nettet, har måske pludselig holdt kontakten til familie og venner mere ”digitalt”. Ligesom det også har været nødvendigt i perioder at bestille tid til coronatest og efterfølgende se prøvesvar, bestille vaccinetider.

Der har også været danskere, som måske har handlet online, der ellers ikke har benyttet onlineshopping. Det kan være alt fra dagligvarer til andre ting.

-”Vi kan se, at coronaen har gjort, at danskere, som ikke før brugte IT i så høj grad, nu har taget det til sig,” siger Anders Thomsen, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Det kommer samtidig frem, at YouGov har lavet en undersøgelse, der viser 60 procent af de ældre erkender, at det teknologiske sprog bliver gradvist mere udfordrende at forstå. Denne bekymring er steget kraftigt blandt de ældre.

I 2020 var det 41 procent, der frygtede eksklusion. I 2021 var det 50 procent. Det kunne derfor tyde på, at nogle bliver mere og mere digitaliseret, men der også er nogen, som er bange for at blive "efterladt".

Digital udvikling: Ældre frygter digital ekskludering

Har du brugt internettet anderledes eller mere de sidste år? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Det er dog ikke kun de "ældre", som skal passe på. Vi skrev tilbage i januar, at forældre skal følge med i teknlogi og gaming, hvis ikke de vil hægtes af deres børns digitale liv. Her viste en undersøgelse, at forældre allerede i dag har det svært.

Danskerne kigger mere på skærmen end nogensinde før

En ny undersøgelse viser, at danskerne kigger på skærmen mere end nogensinde før. Deloitte har igen i år undersøgt vores digitale vaner.

(mere…)
Her er de mest populære emojis - 2022

De fleste kender nogen, som går amok med de små søde figurer - emojis. Se her de mest populære emojis i 2022.

(mere…)
Advarsel: Pas på smartwatches i trafikken

Rådet for Sikker Trafik advarer mod brugen af smartwatches i trafikken.

(mere…)
Nuuday i krig med 3: 5G bliver aldrig så godt som fiber

Nuudays topchef nærmest aflyser 5G-krigen og spår, at danskerne også i fremtiden vil vælge fiberforbindelser.

(mere…)
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram