Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

internet www
Kun én procent mellem 16 og 74 år har aldrig prøvet at tilgå internettet (Foto: Pete Linforth)

Danmarks Statistik er klar med en ny rapport, som viser at kun én procent af danskerne mellem 16 og 74 år aldrig har prøvet at tilgå internettet. Det indebærer alt fra sociale medier, onlinehandel, onlinelæring. Det skriver DR.

Rapporten viser, at danskernes brug af internettet er blevet mere udbredt og vi også oftere end tidligere logger på en hjemmeside. Dette blandt andet en af ”sideeffekterne” ved corona-pandemien.

Hele ”pandemien” har nemlig digitaliseret danskerne. Danskere som ellers ikke har benyttet nettet, har måske pludselig holdt kontakten til familie og venner mere ”digitalt”. Ligesom det også har været nødvendigt i perioder at bestille tid til coronatest og efterfølgende se prøvesvar, bestille vaccinetider.

Der har også været danskere, som måske har handlet online, der ellers ikke har benyttet onlineshopping. Det kan være alt fra dagligvarer til andre ting.

-”Vi kan se, at coronaen har gjort, at danskere, som ikke før brugte IT i så høj grad, nu har taget det til sig,” siger Anders Thomsen, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Det kommer samtidig frem, at YouGov har lavet en undersøgelse, der viser 60 procent af de ældre erkender, at det teknologiske sprog bliver gradvist mere udfordrende at forstå. Denne bekymring er steget kraftigt blandt de ældre.

I 2020 var det 41 procent, der frygtede eksklusion. I 2021 var det 50 procent. Det kunne derfor tyde på, at nogle bliver mere og mere digitaliseret, men der også er nogen, som er bange for at blive "efterladt".

Digital udvikling: Ældre frygter digital ekskludering

Har du brugt internettet anderledes eller mere de sidste år? Skriv gerne i kommentarfeltet herunder.

Mere til historien

Det er dog ikke kun de "ældre", som skal passe på. Vi skrev tilbage i januar, at forældre skal følge med i teknlogi og gaming, hvis ikke de vil hægtes af deres børns digitale liv. Her viste en undersøgelse, at forældre allerede i dag har det svært.

Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Elon Musk har aktiveret internetsatellitter over Ukraine

Krigen påvirker ukrainernes adgang til internettet. Det skal Starlink-satellitsystemet skal råde bod på. Tesla-grundlæggeren Elon Musik har nu aktiveret Starlink over Ukraine.

(mere…)
Bliv klædt på til at bestille det rigtige internet

Prisen på hurtigt internet skal være lav. Bredbåndshastigheden høj. Inden du bestiller internet, så læse disse gode råd.

(mere…)
Danskerne beskytter ikke deres telefoner

En ny undersøgelse ser nærmere på danskernes gøren og laden på nettet og resultatet er “skræmmende”, siger ekspert.

(mere…)
Har du det bedst mulige bredbånd på din adresse?

Tjek om du har det bedst mulige bredbånd på adressen, så du både får det bedste produkt men også den bedste pris på bredbånd.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram