Digital udvikling: Ældre frygter digital ekskludering

Et stigende antal ældre har svært ved at forstå det teknologiske sprog, og er bekymret for den hastighed den teknologiske udvikling har.

Ældre mobil
I 2021 frygtede halvdelen af de ældre, at blive digitalt ekskluderet (Foto: Manuel Alvarez)

En undersøgelse foretaget af analysebureauet YouGov for varehuskæden Elgiganten dokumenterer en voksende digital kløft mellem generationerne i Danmark.

Således fremgår det af undersøgelsen, at den ældre generation ikke kan holde trit med den digitale udvikling. Ikke nok med det, så frygter flere og flere ældre, at blive ekskluderet af samfundet.

Ifølge undersøgelsen har et stigende antal ældre svært ved at forstå det teknologiske sprog. Den tendens har været stigende under coronakrisen (fra 53 procent i 2020 til 60 procent i 2021).

Samtidig erkender over halvdelen af de ældre (60 procent), at det teknologiske sprog bliver gradvist mere udfordrende at forstå.

Flere frygter at blive ekskluderet digitalt

Det har affødt bekymring for eksklusion af samfundet, som konsekvens af digital eksklusion, da de ældre mangler forståelse for teknologien og fordi den teknologiske udvikling går hurtigere og hurtigere.

Denne bekymring er steget kraftigt blandt de ældre. I 2020 var det 41 procent, der frygtede eksklusion. I 2021 var det 50 procent.

Undersøgelsen får Elgigantens direktør, Peder Stedal, til at reagere. Han mener det er bekymrende, når ældre føler sig koblet af den elektronik, som for længst er blevet afgørende for alle borgere i Danmark.

Den udvikling vil han gøre noget ved, og siger i en pressemeddelelse, at Elgiganten har "mulighed for at tage et ansvar ved at sikre god rådgivning og fokus på brugervenlighed".

- "Vi skal tilrette os kunden, ikke omvendt, og vi har ikke mindst fokus på at tilbyde vejledning til ældre, hvor vi tager udgangspunkt i, at der stadig er mange mennesker, der har oplevet en tid, hvor der hverken fandtes computere eller mobiltelefoner", udtaler Peder Stedal.

En smartphone til ældre

Mere til historien

Undersøgelsen Tech Trouble er foretaget af YouGov for Elgiganten. 1.022 danske respondenter har i 2021 deltaget i undersøgelsen og udgør et nationalt repræsentativt niveau af den voksne befolkning over 18 år. Rapporten undersøger danskernes udfordringer med den teknologiske udvikling i håb om at få en bedre forståelse af de områder, som skal løftes i forhold til råd og vejledning.

Doro klar med smartwatch og tablet til seniorerne

Doro er klar med både et smartwatch og en tablet, hvor funktionalitet og tryghed er i højsædet.

(mere…)
Doro hjælper danske ældre i isolation

Corinakrisen betyder, at mange ældre er endt i isolation og ufrivillig ensomhed. Doro har i samarbejde med Oister valgt at donere mobiler til udsatte ældre.

(mere…)
Doro 8050 - smartphone for under 2000 kroner til mormor

Doro er klar med en ny smartphone, hvor du kan få ”mormor” med på smartphone-bølgen. Pris: Under 2.000 kroner, men fortsat med Doros egne funktioner.

(mere…)
Ældre danskere streamer mere og mere

Ifølge DR’s Medieforsknings rapport ”Medieudviklingen 2019” streamer danskere mellem 47-75 år dobbelt så meget, som for fem år siden.

(mere…)
Skal mormor have en smartphone? Ældrevenlig? Ja!

VIDEO: Brugervenlige mobiler til ældre- og seniorer er ikke kun en klaptelefon. Ældre kan også få en brugervenlig smartphone. Se guiden her.

(mere…)
Danske seniorer er overraskende vilde med teknologi

IT og teknologi skræmmer ikke seniorerne i Danmark, der er overraskende højt oppe på beatet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram