Apple reducerer allerede i iPhone SE produktionen

iPhone SE er næsten kun lige landet i handlen, men allerede nu forlyder det, at Apple reducerer kraftigt i produktionen.

iPhone SE (2022), 3rd gen
iPhone SE, 2022-model, er netop kommet i handlen. Forventningerne til salgstallene for telefonen var højere ved lanceringen. Der er netop reduceret i produktionen, forlyder det. (Foto: MereMobil.dk)

Apple har for mindre end en måned siden præsenteret deres nyeste iPhone-model – nemlig iPhone SE (2022), der er tredje generation.

De tidligere modeller af iPhone SE har været utroligt populære og forventningerne til denne model var ved lanceringen også endnu større end iPhone SE (2020). Men nu reduceres produktionen.

Ifølge Nikkei Asia vil Apple producere 20 procent færre eksemplarer af iPhone SE (2022) i det kommende kvartal end der oprindeligt var planlagt. Det er dog ikke kun iPhone-produktionen, som bliver reduceret. Nikkei Asia oplyser, at produktionen af AirPods vil blive skåret ned med 10 millioner for hele 2022. Det skriver The Verge.

Kuo: Mindre salg

Analytikeren Ming-Chi Kuo har angivet specifikke tal i hans notat omkring efterspørgslen for iPhone SE. Han forventer, at Apple vil sælge 15 til 20 millioner iPhone SE (2022) i år. Dette er en markant nedgang i forhold til hans tidligere estimat på 25-30 millioner eksemplarer.

Det forlyder ikke, at grunden til reduktionen i produktionen skyldes forsyningsproblemerne eller chipmanglen, der generelt har plaget elektronikindustrien. Det nævnes blot, at den forventede efterspørgsel bliver lavere end først antaget.

ANMELDELSE: iPhone SE | kompakt budgetmobil med superkræfter

Der er dog mange faktorer, som kan være skyld i dette.

Nikkei Asia nævner frygten for krigen i Ukraine og inflationen, som følge deraf.

Dernæst er størstedelen af de købere, som køber iPhone SE-modellerne heller ikke nødvendigvis nogen, der køber telefonen lige så snart den er tilgængelig. De generelle prisstigninger rundt i verden på andre varer kan også have betydning for, at det ikke er nu, at mobilkøberne skifter telefon, hvis det ikke er absolut nødvendigt.

Så det er altså for tidligt endnu at sige, at iPhone SE (2022) er et flop.

Apple selv har ikke kommenteret på dette.

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag? Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Det kan selvfølgelig for nogen også have en betydning, at designet ikke har ændret sig fra iPhone SE (2020) til iPhone SE (2022), selvom indmaden er opgraderet.

Læs også:
iPhone SE (2022) har lige så mange RAM som iPhone 13

Mindst én af iPhone 14-modellerne bliver forsinket

Mindst en af de kommende iPhone 14-modeller skulle netop nu være forsinket pga. coronanedlukninger. Det er uvist om det påvirker salgsstarten.

(mere…)
Apples næste præsentation - datoen er klar

Datoen for den næste præsentation fra Apple er netop annonceret. Se tid og dato her.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram