Apple reducerer allerede i iPhone SE produktionen

iPhone SE er næsten kun lige landet i handlen, men allerede nu forlyder det, at Apple reducerer kraftigt i produktionen.

iPhone SE (2022), 3rd gen
iPhone SE, 2022-model, er netop kommet i handlen. Forventningerne til salgstallene for telefonen var højere ved lanceringen. Der er netop reduceret i produktionen, forlyder det. (Foto: MereMobil.dk)

Apple har for mindre end en måned siden præsenteret deres nyeste iPhone-model – nemlig iPhone SE (2022), der er tredje generation.

De tidligere modeller af iPhone SE har været utroligt populære og forventningerne til denne model var ved lanceringen også endnu større end iPhone SE (2020). Men nu reduceres produktionen.

Ifølge Nikkei Asia vil Apple producere 20 procent færre eksemplarer af iPhone SE (2022) i det kommende kvartal end der oprindeligt var planlagt. Det er dog ikke kun iPhone-produktionen, som bliver reduceret. Nikkei Asia oplyser, at produktionen af AirPods vil blive skåret ned med 10 millioner for hele 2022. Det skriver The Verge.

Kuo: Mindre salg

Analytikeren Ming-Chi Kuo har angivet specifikke tal i hans notat omkring efterspørgslen for iPhone SE. Han forventer, at Apple vil sælge 15 til 20 millioner iPhone SE (2022) i år. Dette er en markant nedgang i forhold til hans tidligere estimat på 25-30 millioner eksemplarer.

Det forlyder ikke, at grunden til reduktionen i produktionen skyldes forsyningsproblemerne eller chipmanglen, der generelt har plaget elektronikindustrien. Det nævnes blot, at den forventede efterspørgsel bliver lavere end først antaget.

ANMELDELSE: iPhone SE | kompakt budgetmobil med superkræfter

Der er dog mange faktorer, som kan være skyld i dette.

Nikkei Asia nævner frygten for krigen i Ukraine og inflationen, som følge deraf.

Dernæst er størstedelen af de købere, som køber iPhone SE-modellerne heller ikke nødvendigvis nogen, der køber telefonen lige så snart den er tilgængelig. De generelle prisstigninger rundt i verden på andre varer kan også have betydning for, at det ikke er nu, at mobilkøberne skifter telefon, hvis det ikke er absolut nødvendigt.

Så det er altså for tidligt endnu at sige, at iPhone SE (2022) er et flop.

Apple selv har ikke kommenteret på dette.

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

Næste step 👆

Mere til historien

Det kan selvfølgelig for nogen også have en betydning, at designet ikke har ændret sig fra iPhone SE (2020) til iPhone SE (2022), selvom indmaden er opgraderet.

Læs også:
iPhone SE (2022) har lige så mange RAM som iPhone 13

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram