Google sagsøges for 16 milliarder kroner af Pricerunner

Misbrug af sin dominerede position til at fremme sin egen pristjeneste, anklages Google for.

Google, Mountain View
Juristerne hos Google i San Fransisco kan se frem til at behandle en anklage fra Pricerunner med krav om en erstatning på 16 mia. kroner (Foto: MereMobil.dk)

Jeg blev faktisk temmelig forbløffet, da jeg så pressemeddelelsen om, at Pricerunner har sagsøgt Google for intet mindre end 16 milliarder danske kroner.

Min første tanke var, at Google nok var ret ligeglade og at det for Pricerunner risikerer at blive MONSTER dyrt. Omvendt er det måske lige præcis et søgsmål i det niveau, der skal til for at vække internettets supermagt.

Pricerunner anklager Google for at favorisere sin egen shoppingtjeneste Google Shopping. Det sker ved, at Google via søgningerne styrer trafikken, og dermed brugerne, væk fra Pricerunner og tilsvarende tjenester, skriver Ekstra Bladet.

– ”Vi ønsker naturligvis at få erstatning for den skade, som Google har forvoldt os gennem mange år. Men vi ser også sagsanlægget som en kamp for forbrugerne, som har lidt stor skade gennem Googles brud på konkurrenceloven igennem 14 år”, siger Mikael Lindahl, der er direktør for Pricerunner.

Bøde på 18 milliarder kroner

Google og andre dominerede firmaer er i modvind disse år, når det kommer til deres dominerede positioner og ikke mindst sikringen af brugerens data og privatliv.

I 2017 fik Google en bøde fra EU-Kommissionen, for at forhindre brugerne i at finde den bedst mulige pris på et givent produkt. Med en markedsandel på over 90 procent, er det problematisk.

Bøden lød på 18 milliarder kroner (2,4 milliard euro). Selvom Google ankede blev dommen stadfæstet i november 2021.

FACEBOOK I MODVIND: Data fra Facebooks europæiske brugere må ikke deles med de amerikanske afdelinger, ifølge EU’s dataregler. Meta, selskabet bag Facebook, har nu konstateret, at det kan betyde lukning af Facebook og Instagram i Europa. Sandsynligvis kommer det ikke til at ske, da det økonomiske tab for Meta vil blive ganske voldsomt. Læs mere her.

Hjælp fra førende eksperter

Nu bliver det spændende, om Pricerunner kan få techgiganten ned fra træet ved at ruske det hårdt nok.

Pricerunner har forberedt sagen i lang tid med støtte fra førende juridiske og økonomiske rådgivere, skriver de i pressemeddelelsen. Sagen ventes at tage flere år.

LÆS OGSÅ: Sonos vinder stor sag mod Google


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Pricerunner stammer fra Sverige. Tjenesten åbnede i 1999. Det danske hovedkontor ligger i Nykøbing Falster. I november 2021 blev Pricerunner købt af Klarna for 125 millioner dollars.

Google Pixel 8a – de seneste rygter om den billigere Pixel

Specifikationerne er afsløret på den kommende Google Pixel 8a i netop lækkede oplysninger.

(mere…)
Google Gemini skal måske drive AI-funktionerne i iOS 18

Måske får iPhone i iOS 18 indbygget AI-funktionalitet, som er leveret af konkurrenten Google Gemini.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Google klar med nye funktioner til Pixel

Google har frigivet deres seneste Pixel Feature Drop, som indeholder en masse nye funktioner.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram