Google sagsøges for 16 milliarder kroner af Pricerunner

Misbrug af sin dominerede position til at fremme sin egen pristjeneste, anklages Google for.

Google, Mountain View
Juristerne hos Google i San Fransisco kan se frem til at behandle en anklage fra Pricerunner med krav om en erstatning på 16 mia. kroner (Foto: MereMobil.dk)

Jeg blev faktisk temmelig forbløffet, da jeg så pressemeddelelsen om, at Pricerunner har sagsøgt Google for intet mindre end 16 milliarder danske kroner.

Min første tanke var, at Google nok var ret ligeglade og at det for Pricerunner risikerer at blive MONSTER dyrt. Omvendt er det måske lige præcis et søgsmål i det niveau, der skal til for at vække internettets supermagt.

Pricerunner anklager Google for at favorisere sin egen shoppingtjeneste Google Shopping. Det sker ved, at Google via søgningerne styrer trafikken, og dermed brugerne, væk fra Pricerunner og tilsvarende tjenester, skriver Ekstra Bladet.

- ”Vi ønsker naturligvis at få erstatning for den skade, som Google har forvoldt os gennem mange år. Men vi ser også sagsanlægget som en kamp for forbrugerne, som har lidt stor skade gennem Googles brud på konkurrenceloven igennem 14 år”, siger Mikael Lindahl, der er direktør for Pricerunner.

Bøde på 18 milliarder kroner

Google og andre dominerede firmaer er i modvind disse år, når det kommer til deres dominerede positioner og ikke mindst sikringen af brugerens data og privatliv.

I 2017 fik Google en bøde fra EU-Kommissionen, for at forhindre brugerne i at finde den bedst mulige pris på et givent produkt. Med en markedsandel på over 90 procent, er det problematisk.

Bøden lød på 18 milliarder kroner (2,4 milliard euro). Selvom Google ankede blev dommen stadfæstet i november 2021.

FACEBOOK I MODVIND: Data fra Facebooks europæiske brugere må ikke deles med de amerikanske afdelinger, ifølge EU’s dataregler. Meta, selskabet bag Facebook, har nu konstateret, at det kan betyde lukning af Facebook og Instagram i Europa. Sandsynligvis kommer det ikke til at ske, da det økonomiske tab for Meta vil blive ganske voldsomt. Læs mere her.

Hjælp fra førende eksperter

Nu bliver det spændende, om Pricerunner kan få techgiganten ned fra træet ved at ruske det hårdt nok.

Pricerunner har forberedt sagen i lang tid med støtte fra førende juridiske og økonomiske rådgivere, skriver de i pressemeddelelsen. Sagen ventes at tage flere år.

LÆS OGSÅ: Sonos vinder stor sag mod Google

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Pricerunner stammer fra Sverige. Tjenesten åbnede i 1999. Det danske hovedkontor ligger i Nykøbing Falster. I november 2021 blev Pricerunner købt af Klarna for 125 millioner dollars.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Google Pixel Watch lækket igen – afslører Fitbit-integration

Der er netop lækket nye billeder af det kommende Google Pixel Watch, som viser en Fitbit integration.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram