Sonos vinder stor sag mod Google

Google har krænket flere af Sonos’ patenter. Derfor skal Google inden for 60 dage fjerne Sonos-ejede funktioner fra flere Google-produkter.

Sonos Roam
Inden for 60 dage skal Google fjerne funktioner, der ulovligt udnytter patenter fra Sonos. Patenterne overtrædes i Chromecast, Google Nest Hub og Google Nest Mini (Foto: Sonos)

Den amerikanske internationale handelskommission har vurderet, at Google er i strid med fem af Sono’ patenter. Det bekræfter en dom afgivet af en dommer tilbage i august. Dommen kan i teorien tvinge Google til at stoppe import af produkter, der benytter den patenterede teknologi.

Det er ikke helt klart om produkter nødvendigvis vil forsvinde fra butikshylderne og for nu virker det usandsynligt at det vil ske, skriver The Verge.

José Castaneda, en talsmand fra Google, melder ud, at de ikke forventer at dommen vil have indvirkning på import og salg af deres produkter. Og henviser til, at den internationale handelskommission allerede har godkendt alternative løsninger til de fem patenter.

Har 60 dage

Google har da 60 dage til at implementere ændringerne, inden et forbud vil træde i kraft. Dette er rigeligt tid ifølge Castaneda.

En af Googles nye løsninger, der omhandler kontrol af lydstyrke på Chromecast over LAN, ser allerede ud til at være på vej ud til brugerne. Den fjerner desværre muligheden for at styre lydstyrken på en gruppe af højtalere, så de nu i stedet skal justeres individuelt.  

To andre patenter omhandler muligheden for at synkronisere flere højtalere over et netværk og opsætning af en enhed. Det adresserer Google på en blog, hvor de fortæller, at det bliver nødvendigt for nogen brugere at downloade en særlig app til opsætning af enhederne.

SÅDAN RAMMER DET DIG: Har du i dag sat flere Google Nest- og/eller Chromecast-produkter op i forskellige rum, kan du fremover ikke styre lyden på alle enhederne samtidigt. Du skal derfor i styringsappen have fat i hvert enkelt produkt og justere lyden individuelt.

Flere stridspunkter

Denne sag er dog ikke den eneste, hvor Google og Sonos har uoverensstemmelser. I juni 2020 lagde Google sag an mod Sonos for også ulovligt at benytte fem af deres patenter, hvilket Sonos besvarede i september ved at lægge endnu en sag an mod Google for at misbruge endnu flere af deres patenter.

Og det stopper ikke der. Sonos har også beskyldt Google for at afholde dem fra at benytte flere stemmestyrede assistenter på deres smarthøjtalere på samme tid. En beskyldning Google ikke har benægtet endnu.

LÆS OGSÅ: Endelig får Sonos-højttalere energibesparelse

Mere til historien

På nuværende tidspunkt understøtter flere af Sonos højtalere både Google Assistant og Alexa, men altså ikke samtidig som Sonos ønsker det. En de højtalere er Sonos Beam Gen. 2.

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Dansk hovedpine i Chromebook-sag tages op i Norge

Det norske datatilsyn efterlyser en stærkere central styring af privatlivsdata i skolerne.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Google Bard skifter navn til Gemini

Google lancerede sidste år chatbotten Bard, men siden da er meget sket og et nyt navn er en realitet – nu hedder AI-satsningen Gemini.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram