Sonos vinder stor sag mod Google

Google har krænket flere af Sonos' patenter. Derfor skal Google inden for 60 dage fjerne Sonos-ejede funktioner fra flere Google-produkter.

Sonos Roam
Inden for 60 dage skal Google fjerne funktioner, der ulovligt udnytter patenter fra Sonos. Patenterne overtrædes i Chromecast, Google Nest Hub og Google Nest Mini (Foto: Sonos)

Den amerikanske internationale handelskommission har vurderet, at Google er i strid med fem af Sono' patenter. Det bekræfter en dom afgivet af en dommer tilbage i august. Dommen kan i teorien tvinge Google til at stoppe import af produkter, der benytter den patenterede teknologi.

Det er ikke helt klart om produkter nødvendigvis vil forsvinde fra butikshylderne og for nu virker det usandsynligt at det vil ske, skriver The Verge.

José Castaneda, en talsmand fra Google, melder ud, at de ikke forventer at dommen vil have indvirkning på import og salg af deres produkter. Og henviser til, at den internationale handelskommission allerede har godkendt alternative løsninger til de fem patenter.

Har 60 dage

Google har da 60 dage til at implementere ændringerne, inden et forbud vil træde i kraft. Dette er rigeligt tid ifølge Castaneda.

En af Googles nye løsninger, der omhandler kontrol af lydstyrke på Chromecast over LAN, ser allerede ud til at være på vej ud til brugerne. Den fjerner desværre muligheden for at styre lydstyrken på en gruppe af højtalere, så de nu i stedet skal justeres individuelt.  

To andre patenter omhandler muligheden for at synkronisere flere højtalere over et netværk og opsætning af en enhed. Det adresserer Google på en blog, hvor de fortæller, at det bliver nødvendigt for nogen brugere at downloade en særlig app til opsætning af enhederne.

SÅDAN RAMMER DET DIG: Har du i dag sat flere Google Nest- og/eller Chromecast-produkter op i forskellige rum, kan du fremover ikke styre lyden på alle enhederne samtidigt. Du skal derfor i styringsappen have fat i hvert enkelt produkt og justere lyden individuelt.

Flere stridspunkter

Denne sag er dog ikke den eneste, hvor Google og Sonos har uoverensstemmelser. I juni 2020 lagde Google sag an mod Sonos for også ulovligt at benytte fem af deres patenter, hvilket Sonos besvarede i september ved at lægge endnu en sag an mod Google for at misbruge endnu flere af deres patenter.

Og det stopper ikke der. Sonos har også beskyldt Google for at afholde dem fra at benytte flere stemmestyrede assistenter på deres smarthøjtalere på samme tid. En beskyldning Google ikke har benægtet endnu.

LÆS OGSÅ: Endelig får Sonos-højttalere energibesparelse

Mere til historien

På nuværende tidspunkt understøtter flere af Sonos højtalere både Google Assistant og Alexa, men altså ikke samtidig som Sonos ønsker det. En de højtalere er Sonos Beam Gen. 2.

Google Maps gør det nemmere at finde en ladestander til elbilen

Den nyeste version af Google Maps gør det lettere at finde frem til opladestandere til elbiler. Du kan endda søge ud fra ladeeffekt og stiktype.

(mere…)
Træt af Android? Så skal du have en Pixel 7 Pro

VIDEO: Se testen af Pixel 7 Pro, som nok er den bedste Android-telefon du kan købe.

(mere…)
Ny version af Android Auto er langt om længe på vej

Der er en ny og forbedret version af Android Auto på vej. Den skulle være kommet i sommer, men skulle altså nu være klar.

(mere…)
Specifikationerne lækket på Google Pixel 7a

Pixel 7a er ikke offentliggjort, men specifikationerne er angiveligt i frit omløb. Pixel 7a skal efterfølge Pixel 6a.

(mere…)
Gmail på vej med smart funktion til online-shoppere

Elsker du at shoppe online? Glæd dig til en ny funktion i Gmail. Den hjælper med at holde styr på forsendelserne.

(mere…)
Google dropper gamle apps på Pixel 7 og Pixel 7 Pro

Pixel 7 og Pixel 7 Pro understøtter apps, der er baseret på gammel teknologi. Gevinsten er bedre sikkerhed og højere ydelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram