45 watt opladning på nye Samsung topmodeller gør ingen forskel

Samsungs nye S22+ og S22 Ultra byder på hurtigopladning, men gør det nogen forskel? Nej egentlig ikke!

Samsung Galaxy S22 Ultra, green
Samsungs løfter om hurtigere ladehastigheder, holder ikke vand (Foto: Samsung)

Techindustrien buldrer frem når det kommer til hurtigere ladehastigheder. Du kan for eksempel let finde en mellemklassetelefon med 65 watt opladning og flagskibsmodeller fra mærker som Xiaomi og Vivo har for længst overskredet de 100 watt.

I den sammenhæng er 45 watt opladning Samsung byder ind med på Galaxy S22+ og S22 Utra ikke noget at skrive hjem om. Og den almindelige Galaxy S22 sakker helt bagud af dansen med dens 25 watt opladning. Eller gør den?

GSMArena har testet de nye Samsung-telefoner og noget kunne tyde på at 45 watt opladningen mest af alt er salgsgas.

I testen indgår de to telefoner Galaxy S22+ og S22 Ultra og tre opladere. En original Samsung 45 watt oplader, en original Samsung 25 watt oplader og sidst en tredjeparts oplader på 65 watt.

Testen viser ikke det forventede resultat

Først kigger vi på S22+, der parret med 25 watt opladeren. I løbet af 30 minutter rammes 62 procent og 64 procent med 45 watt opladeren.

Med Galaxy S22 Ultra ser billedet lidt anderledes ud. Her når vi 61 procent, i løbet af en halv time med 25 watt opladeren og kun 60 procent med 45 watt opladeren.

Med tredjepartsopladeren på 65 watt når man at trække ultraens batteri helt op på 65 procent inden de 30 minutter udløber.

En fuld opladning af Galaxy S22+ tog 61 minutter med 45 watt opladeren og kun et minut længere med 25 watt opladeren.

S22 Ultra nåede en fuld opladning på 64 minutter med 25 watt opladeren og 59 minutter med 45 watt opladeren. Altså fem minutter hurtigere. Med 65 watt opladeren tog det 62 minutter at få Ultraens batteri op på 100 procent.

Det kan ikke betale sig at købe den hurtige lader

Skal man udlede noget af denne test, må det være, at Samsungs påstand om hurtigere ladehastigheder er misvisende. Og hvis ladehastigheder betyder noget for dig, skal du nok kigge efter noget andet end Samsungs nye topmodeller.

Skulle du alligevel ende med en Galaxy S22+ eller S22 Ultra i lommen, kan du altså med ro i maven spare pengene og købe den billigere 25 watt oplader. Forskellen er tæt på ikke mærkbar.

MOTOROLA: Den nye Motorola Edge 30 Pro har 68 watt opladning. Efter en halv time har vi fyldt 85 procent på med opladeren fra salgspakken (68 watt). Med Samsungs 45 watt oplader nåede vi 82 procent på en halv time. Dette eksempel understøtter, at der ikke er den store forskel i praksis. I hvert fald ikke på den måde som batteriteknologien er bygget i hhv. Samsungs og Motorolas nuværende telefoner.

Mere til historien

Er du til hurtig opladning, er det måske værd kigge mod Xiaomi 12 Pro med 120 watt opladning. Seneste nye er at Xiaomi 12 serien er klar til salg uden for Kina. Desværre meldes der ikke noget om hvornår eller om den kommer til Danmark.

Her er alle nyhederne fra Samsung Unpacked 2024

OVERBLIK: Samsung har været produktive og ved denne sommers Unpacked event præsenterede de intet mindre end 6 nye produkter.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Risiko for brandfare! Ikea tilbagekalder powerbanks

Pas på din powerbank. Den kan være brandfarlig, lyder det fra Ikea.

(mere…)
Lån en DYR mobil før du køber!

Et nyt tiltag gør det muligt, at låne en telefon inden du vælger at købe den. Læs mere om det her.

(mere…)
Mine første indtryk af Samsung Galaxy Z Fold6

PRE-TEST: Jeg er i gang med testen af Samsung Galaxy Z Fold6. Her får du mine første indtryk.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch Ultra minder om, ja …

Samsung er klar med en urmodel til dem, som kræver et ekstra hårdført ur. Her kan du læse om Samsung Galaxy Watch Ultra og den mindre model Galaxy Watch7.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram