20 procent af alle betalinger sker fra mobilen

En ny undersøgelse fra Danmarks Nationalbank viser, at 1 ud af 5 betalinger i de fysiske butikker nu sker fra telefonen.

Billede, der viser en betaling med MobilePay i Meny (Foto: MobilePay)
Betaling med MobilePay i Meny (Foto: MobilePay)

Danmarks Nationalbank er klar med en ny analyse, der viser, at danskerne i meget høj grad har taget de digitale muligheder til sig.

88 procent af alle betalinger i en fysisk butik er digitale, hvilket betyder de enten foregår med betalingskort eller via mobilen.

LÆS OGSÅ: Apple Pay står for flest transaktioner i fysiske butikker

Her er det særligt de ældre borgeres digitale adfærd, som er medvirkende til, at Danmark er et af de mest digitaliserede lande, når det kommer til betalinger. Danske forbrugere over 60 år anvender i højere grad digitale løsninger sammenlignet med andre lande. 

Analysen viser også, at hver femte betaling i fysiske butikker foretages med mobilen.

Brugen af mobilbetalinger er mere end fordoblet siden 2019. Det er derfor formentlig også coronakrisen, som har påvirket denne vækst. Her har mange måske ikke ønsket at gøre brug af kontakter eller benytte dankort-automater, hvis det kunne undgås.

Betalingskortet er fortsat den løsning, som flest danskere gør brug af. I 2021 foregik to ud af tre betalinger med et betalingskort. Ved de 15-29-årige har kun halvdelen et Dankort. I denne målgruppe har den anden halvdel et debetkort. 

Mere til historien

I analysen oplyses det også, at fire ud af fem danskere har et betalingskort til rådighed. Det kræver også et betalingskort for at benytte mobilbetaling. VISA/Dankort er den mest udbredte type.

Nordea åbner for dankortet i Apple Pay

Presset fra kunder og Nets gør, at Nordea vil åbne for betaling med Dankort i Apple Pay - men først om LANG tid.

(mere…)
Raser over nyt MobilePay-gebyr!

MobilePay udnytter monopollignende tilstand og sætter priserne voldsomt op. Mange er rasende over den nye prisstruktur.

(mere…)
Dankort til mobilbetaling har LANGE udsigter

Flere banker lover, at de vil åbne for brugen af Dankort i Apple Pay. Det har dog LAAAAANGE udsigter.

(mere…)
Gebyrer for kortbetalinger hæves

Mastercard og Visa hæver gebyrerne og gør det dyrere for butikkerne at modtage betalinger. Forbrugerne kan rammes af stigende priser.

(mere…)
Frygt for at Dankort forsvinder - danske banker skal tvinges

En stiller af et borgerforslag frygter at dankortet forsvinder, hvis ikke Apple Pay og Google Pay kan anvende Dankort til betaling.

(mere…)
MobilePay er klar med nyt gebyr

Ét gebyr er den nye forretningsmodel for MobilePay, hvor MyShop er en underskudsforretning.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram