Sådan bliver techåret 2022

EP105: Rejs med ud i 2022 hvor Lars og jeg forsøger at forudse, hvilke nyheder, produkter og tendenser der vil præge det kommende år.

fremtid-tech
I 2022 kommer der flere foldbare skærme, flere elbiler og så er apps noget vi lejer – ikke køber (Foto: Gerd Altmann)

Du kan se frem til et 2022, hvor en bunke af nye smartphones kommer på markedet. Her i blandt flere med foldbare skærme i endnu bedre kvalitet.

Vi kommer også til at se flere smartdimser i hjemmet, hvor sensorer der måler blandt andet luftkvaliteten, bliver mere almindeligt.

Derudover skal vi forvente, at mange forbrugere vil have større fokus på teknologi, der kan hjælpe en sundere livsstil på vej.

Dette er nogle af de forudsigelser, som gæsten i min podcast, Lars Bennetzen fra Tech-test.dk, kommer med i denne episode.

Teknologien kan påvirke vores sundhed positivt

I 2022 forudser vi et større fokus på en sundere livsstil.

Overvågning af ens søvn, påmindelser om sengetid eller et prik på håndleddet, når man har befundet sig for længe i støjende omgivelser, der kan skade hørelsen, er andre livsstils- og helbredsfunktioner, som vil vinde frem.

Withings har netop introduceret et produkt, der udover vægt, blandt andet kan måde nervesignaler, hjerterytme, fedt- og muskelmasse. EufyLife er et lignende produkt. Når du stiller dig op på vægten, udtrækkes hele 14 målepunkter om dit helbred.

LÆS OGSÅ: Mere om smartvægten EufyLife

Apps er noget vi lejer

Tiden hvor vi købte en CD-ROM med en softwarepakke og installerede den er forbi. Nu kommer softwaren direkte via nettet og i appbutikkerne.

Fremover bliver det endnu mere udbredt at købe software som en service fremfor at “eje” den.

Når du har brug for Adobe Photoshop, køber du adgang til programmet. Lige nu koster det 275 kroner for en måned, hvilket er billigt, hvis du kun har behovet i en kort periode.

Det samme er sket med Office-pakken fra Microsoft, hvor en hel familie kan få adgang til alle programmerne for 799 kroner om året.

Andre techtendenser

  • Mobilskærme: Bedre kvalitet på billigere telefoner og 120 Hz som standard
  • Kamera: Bedre billeder generelt, kraftigere zoom i højere kvalitet og flere fotofunktioner
  • Smarthome: Flere sensorer i hjemmet og mere fokus på køkkentech
  • Reparation: Hjemmekits til reparation af iPhones kommer i USA. Det vil blive mere almindeligt igen at kunne lave småreparationer
  • 5G: Mange flere 5G-master og højere båndbredde via 3,5 GHz-teknologien

Mange kinesiske elbiler på vej

Alene inden for de kommende 12 måneder vil der komme 35 nye elbiler på markedet i Danmark, lyder det fra FDM.

– ”Der er mange nye mærker, særligt kinesiske, som kommer i et endnu større antal,” fortæller Torben Arent, nyhedsredaktør på FDM’s blad Motor.

En kinesisk elbil er ikke nødvendigvis en dårlig elbil, fortæller Torben Arent. Han fremhæver MG og Aiways som mærker, der er værd at se nærmere på.

– “Der er lidt større usikkerhed ved at købe kinesiske biler, men generelt mener jeg ikke, at man skal være bekymret,” siger Torben Arent.

Rådet fra FDM er, at man ikke skal udskifte den gamle velfungerede benzin- eller dieselbil, før man ellers ville, for at købe en elbil.

Mere til historien

Hør også min episode om Årets Mobil 2021.

Få Podimo hos Telia og Call Me

Kunder hos Telia og Call Me kan inden årets udgang få adgang til podcasttjenesten Podimo uden ekstra omkostninger.

(mere…)
Podimo får ny AI-funktion

Er du til podcasts? Så kender du måske også Podimo. De er nu klar med ny AI-funktion, der skal hjælpe brugeren med at opdage nye podcasts.

(mere…)
Spillemaskinerne i hjemmet forsvinder

EP132: PlayStation, Nintendo og Xbox forsvinder som konsoller, forudser ekspert. Fremtidens gaming foregår i ’skyen’.

(mere…)
Hvabehar? Høreapparater er fantastiske supergadgets

EP131: Moderne høreapparater er spækket med digital superteknologi, der giver dig superhørelse og funktioner som normalthørende vil misunde.

(mere…)
Podcast app lukker
(mere…)
’Sara & Monopolet’ taber lyttere, men det er IKKE hele historien
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram