iPhone var mest populær i 4. kvartal

Apple har historisk set ofte et rigtig godt 4. kvartal og det var ingen undtagelse i 2021, dog var kapløbet med konkurrenterne tæt.

iPhone 13 serien 2021
iPhone 13-serien (Foto: MereMobil.dk)

Fjerde kvartal, som også kaldes det vigtige julesalgs-kvartal, har for vane, at iPhone er den mest populære smartphone – og det var også tilfældet i 2021. Det til trods for, at Apple ikke er den mest solgte smartphone på verdensplan hele året rundt.

Julekvartalet plejer at være godt da Apple lancerer nye modeller så de kommer til salg i september eller oktober - og dermed har deres storhedstid i årets fjerde kvartal.

Apple er igen den andenstørste smartphone-producent

De mange problemer med de globaleforsyningskæder betød et tættere opløb end normalt.

Samsung på andenpladsen

Ifølge analysefirmaet Canalys kom Apple ind på førstepladsen i fjerde kvartal 2021 med en markedsandel på 22 procent på verdensplan. Samsung kom på en tæt andenplads med 20 procent.

Det er langt tættere end samme kvartal forrige år (2020), hvor Apple havde en markedsandel på 23 procent og Samsung “kun” 17 procent. Det skriver 9to5mac.

Apples forsyningskæde er ved at være “tilbage”, men de måtte skære ned i produktionerne grundet mangel på vigtige komponenter. Derfor kunne de ikke producere ligeså mange iPhones, som der blev efterspurgt.

Apple på vej med ny generation af iPhone SE

Xiaomi, som ikke er store i Danmark, bevarede tredjepladsen med 12 procents markedsandel. Oppo og Vivo kommer på fjerde- og femtepladsen med henholdsvis 9 procent og 8 procents markedsandele. Salget af OnePlus-telefoner er medregnet i Oppos tal.

Sådan vælger du den bedste iPhone 13

Mere til historien

Når det kommer til tablets, er Apple klart markedsleder med deres iPad. De øvrige producenter er en del bagud i denne kategori.

Mindst én af iPhone 14-modellerne bliver forsinket

Mindst en af de kommende iPhone 14-modeller skulle netop nu være forsinket pga. coronanedlukninger. Det er uvist om det påvirker salgsstarten.

(mere…)
Apples næste præsentation - datoen er klar

Datoen for den næste præsentation fra Apple er netop annonceret. Se tid og dato her.

(mere…)
Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Lanceringsdatoen for iPhone 14-serien er måske afsløret

RYGTE: Der er længe til, men rygterne svirrer allerede om, hvornår Apple vil annoncere den kommende iPhone 14-serie.

(mere…)
Apple Watch Series 8 – rygter om nyt design

I efteråret kommer Apple Watch Series 8. Rygterne svirrer om, at Apple Watch vil få nyt design.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram