iPhone var mest populær i 4. kvartal

Apple har historisk set ofte et rigtig godt 4. kvartal og det var ingen undtagelse i 2021, dog var kapløbet med konkurrenterne tæt.

iPhone 13 serien 2021
iPhone 13-serien (Foto: MereMobil.dk)

Fjerde kvartal, som også kaldes det vigtige julesalgs-kvartal, har for vane, at iPhone er den mest populære smartphone – og det var også tilfældet i 2021. Det til trods for, at Apple ikke er den mest solgte smartphone på verdensplan hele året rundt.

Julekvartalet plejer at være godt da Apple lancerer nye modeller så de kommer til salg i september eller oktober – og dermed har deres storhedstid i årets fjerde kvartal.

Apple er igen den andenstørste smartphone-producent

De mange problemer med de globaleforsyningskæder betød et tættere opløb end normalt.

Samsung på andenpladsen

Ifølge analysefirmaet Canalys kom Apple ind på førstepladsen i fjerde kvartal 2021 med en markedsandel på 22 procent på verdensplan. Samsung kom på en tæt andenplads med 20 procent.

Det er langt tættere end samme kvartal forrige år (2020), hvor Apple havde en markedsandel på 23 procent og Samsung “kun” 17 procent. Det skriver 9to5mac.

Apples forsyningskæde er ved at være “tilbage”, men de måtte skære ned i produktionerne grundet mangel på vigtige komponenter. Derfor kunne de ikke producere ligeså mange iPhones, som der blev efterspurgt.

Apple på vej med ny generation af iPhone SE

Xiaomi, som ikke er store i Danmark, bevarede tredjepladsen med 12 procents markedsandel. Oppo og Vivo kommer på fjerde- og femtepladsen med henholdsvis 9 procent og 8 procents markedsandele. Salget af OnePlus-telefoner er medregnet i Oppos tal.

Sådan vælger du den bedste iPhone 13

Mere til historien

Når det kommer til tablets, er Apple klart markedsleder med deres iPad. De øvrige producenter er en del bagud i denne kategori.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Apple bringer Qi2-opladning til ældre iPhones

Den næste større iOS-opdatering bringer Qi2-opladning til iPhone 13- og iPhone 14-modellerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram