Google og Facebook får milliard-bøder

4

Det franske datatilsyn mener, at det skal være lettere at sige nej til cookies. Derfor har de udstedt bøder til Facebook og Google. 

Google i San Fransisco
Google og Facebook får kæmpebøder for overtrædelse af reglerne om cookies (Foto: MereMobil.dk)

Det franske CNIL har udstedt en bøde på 1,1 milliarder kroner og 446 millioner kroner til henholdsvis Google og Facebook. Det oplyser de i et tweet. 

Ifølge de franske myndigheder har Google og Facebook overtrådt de europæiske privacy-regler ved ikke at give franske brugere let adgang til at afvise sporing via cookies. Det skriver TV2.dk.

Mediet Politico  skriver, at bøden til Google består af to bøder til selskabets amerikanske og irske forretning på henholdsvis 670 millioner kroner og 446 millioner kroner. Mens det til Facebook kun er en bøde til selskabets irske datterselskab. 

Google får monsterbøde for nøl

Ændrer Facebook og Google ikke noget inden for tre måneder, så står de, ifølge Politico, til dagbøder på omkring 750.000 danske kroner. Afgørelsen fra det franske datatilsyn retter sig mod de franske domæner google.fr, youtube.fr og den franske Facebook platform. 

En talsperson fra Facebook oplyser, at Facebook vil samarbejde med de relevante myndigheder, samt introducere en ny indstilling i menuerne på Facebook og Instagram, som gør det muligt for brugerne at ændre i deres samtykke til sporing via cookies. Det har talspersonen fortalt til Politico.

Google har derimod ikke reageret på henvendelsen fra Politico.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at det franske datatilsyn udsteder bøder til Google og andre store amerikanske selskaber.

De har nemlig for et års tid siden givet bøder til Amazon og Google i sager, der også omhandlede overtrædelser af privacy via cookies. Ligesom Google tidligere har fået en bøde på 375 millioner kroner for overtrædelse af GDPR-reglerne.

Det vides ikke om bøderne får Facebook og Google til generelt at ændre adfærd, eller om ændringen kun vil berøre franske brugere.

WhatsApp får kæmpe GDPR-bøde

Mere til historien

Tilbage i sommeren 2018 fik Google den største bøde i EU’s historie. EU og Margrethe Vestager mente, at Google har nægtet forbrugerne adgang til fordelene ved effektiv konkurrence. Det udløser historisk milliardbøde. Lød det dengang. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer