Apple på vej med ny feature - for sent ude til danskerne 

Lås din telefon op via Face ID, selv når du har mundbind på. Det er noget mange har savnet. Muligheden er på vej, men lidt sent for mange danskere.

Lås mobilen op med ansigtsgenkendelse, selvom du har mundbind på (Foto: Engin_Akyurt / Pixabay.com)
Lås mobilen op med ansigtsgenkendelse, selvom du har mundbind på (Foto: Engin_Akyurt / Pixabay.com)

Tirsdag den 1. februar er mundbind ikke længere et krav ret mange steder i Danmark. Derfor er Apple lidt sent ude med deres kommende feature, hvor man kan låse telefonen op via FaceID med mundbind på – uden at have et Apple Watch. I hvert fald her i landet.

Muligheden for at låse op, når brugeren har et Apple Watch kom med iOS 14.5.

Hidtil har det ikke været muligt at låse sin telefon op, hvis man bar mundbind, uden at have et Apple Watch. Det er en mulighed som har været savnet af mange, da det trods alt langt fra er alle iPhone-brugere, som har et Apple Watch.

Brugerne skal dog væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Funktionen kommer først med iOS 15.4, som netop er frigivet i den første betaversion. 

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag? Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Unikke features omkring øjnene

Ifølge Apple, så gøres det ved, at ansigtsgenkendelsen ”genkender unikke features rundt om øjnene”. Ønsker du at benytte denne feature, så skal du scanne dit ansigt igen i Face ID. 

Inde i ”Indstillinger” er der et punkt, hvor der står ”Brug Face ID med mundbind” (Use FaceID with a Mask), som kan slås til eller fra – og et nyt med ”Tilføj briller” (Add Glasses), så Face ID er endnu mere præcist, når du har både briller og mundbind på.

Apple oplyser i Indstillinger, at Face ID er mest præcist, når det kan se hele ansigtet. Bruger du Face ID med mundbind, kan du ikke også have solbriller på.

Apple har udsendt en vigtig opdatering til iPhone og iPad

Ifølge MacRumors tyder det på, at den nye feature kræver en iPhone 12 eller iPhone 13, da funktionen på nuværende tidspunkt ikke er tilgængelig for brugere med iPhone 11. 

Det er uvist, hvornår opdateringen er klar til iPhone-brugere "officielt". Den kan dog downloades som beta nu.

Mere til historien

Der er en række iPhone 13-brugere, som har klaget over en "pink-skærm". Det er uvist, hvad fejlen skyldes og om det måske løses i en kommende opdatering.

Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Apple på vej med iPad Pro med M2-chip og trådløs opladning

Apple kan være på vej med trådløs opladning til iPad for første gang samt med den nye M2-chip.

(mere…)
WatchOS 9 byder på bedre træning- og søvntracking

Apple har givet et smugkig på den næste store softwareopdatering til Apple Watch, der byder på en række spændende nye funktioner og features.

(mere…)
Analytiker: Apples MR-headset er måske på vej i 2023

Rygterne svirrer om, at Apple er på vej med et Mixed Reality (MR) headset. Får analytikeren Ming-Chi Kuo ret, kommer det næste år.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram