Apple frigiver iOS 14.5 - her er nyhederne

Apple har i dag frigivet iOS 14.5 efter at have været i beta siden februar. Du kan opdatere nu.

iOS 14 iPhone
(Foto: MereMobil.dk / Tyler Lastovich)

Den har været måneder undervejs, men nu er tiden så endelig kommet til, at Apple frigiver iOS 14.5 til alle understøttede enheder. Det sker kort tid efter Apple-eventen i sidste uge.

iOS 14.5 byder på en masse nye features, blandt andet muligheden for at låse sin iPhone op via Apple Watch, selvom du bærer mundbind.

Muligheden er sikret, så det kun er selve telefonen der kan låses op, mens køb og Apple Pay kræver en rigtig kode.

HomePod Mini lanceres i flere lande

Apple har siden iPhone XS tilbudt dual-sim i form af et fysisk simkort og et indbygget e-sim. Efter lanceringen af iPhone 12 og 5G kom på banen, har det kun været muligt at tilknytte et telefonnummer sammen med 5G, mens det andet måtte benytte 4G.

Det er nu ændret i iOS 14.5, og det er derfor nu muligt at bruge 5G på begge sine telefonabonnementer.

Nye emojis er klar

Nye emojis i iOS 14.5 (Foto: MacRumors)
Nye emojis i iOS 14.5 (Foto: MacRumors)

iOS 14.5 byder også på nye emojis og ændringer. Eksempelvis er hovedtelefon-emojien ændret til AirPods Max-udseende - og så har Apple fjernet blodet fra kanylen. Dette er små ændringer man nok ikke lægger mærke til.

Apple TV 4K får en overhaling

Ved Siri har det altid været Apple Music, som har været standard-app, når man har spurgt ind til en sang "hun" skulle finde. I den nye opdatering er der mulighed for at ændre på dette.

Du kan nemlig selv vælge hvilken musiktjeneste der skal bruges som standard-app for Siri. Det samme gælder hvis du leder efter en bestemt podcast eksempelvis.

Udvidet controller support

Med iOS 14.5 og iPadOS 14.5 kan du også benytte de nyeste controller fra Sony og Microsoft. Her taler vi om DualSense Playstation 5-controller, og Xbox Series X-controller.

Nu kommer iMac med M1-processor

Vi ved ikke om det også er understøttet på tvOS, men det er sandsynligt.

App-tracking er gjort sværere

Hvis du har kørt beta af iOS 14.5, har du måske bemærket at nogle apps har adspurgt dig om lov til at følge dig. Det er Apples såkaldte App Tracking.

Med App Tracking skal udviklerne nemlig spørge om lov, hvis de skal følge din færden. Noget man blandt andet finder hos NBA-appen. Her har du så mulighed for at nægte muligheden eller godkende det, hvis du ønsker dette.

Der er ingen tvivl om, at Apple fokuserer meget på sikkerheden og privatliv i øjeblikket.

Apple lancerer AirTag – finder din nøgler

Flere apps som News, Apples Podcast, Påmindelser og Apple Music har også fået en opdatering af designet.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Dette var blot et udpluk af de nye funktioner, du kan læse mere om dem og finde flere hos Macrumors.

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Ny opdatering til iOS 15 er klar

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer, men der er også en opdatering klar til iPads og iPhones, som fortsat kører iOS 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram