Apple på vej med ny feature – for sent ude til danskerne 

Lås din telefon op via Face ID, selv når du har mundbind på. Det er noget mange har savnet. Muligheden er på vej, men lidt sent for mange danskere.

Lås mobilen op med ansigtsgenkendelse, selvom du har mundbind på (Foto: Engin_Akyurt / Pixabay.com)
Lås mobilen op med ansigtsgenkendelse, selvom du har mundbind på (Foto: Engin_Akyurt / Pixabay.com)

Tirsdag den 1. februar er mundbind ikke længere et krav ret mange steder i Danmark. Derfor er Apple lidt sent ude med deres kommende feature, hvor man kan låse telefonen op via FaceID med mundbind på – uden at have et Apple Watch. I hvert fald her i landet.

Muligheden for at låse op, når brugeren har et Apple Watch kom med iOS 14.5.

Hidtil har det ikke været muligt at låse sin telefon op, hvis man bar mundbind, uden at have et Apple Watch. Det er en mulighed som har været savnet af mange, da det trods alt langt fra er alle iPhone-brugere, som har et Apple Watch.

Brugerne skal dog væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Funktionen kommer først med iOS 15.4, som netop er frigivet i den første betaversion. 

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

Næste step 👆

Unikke features omkring øjnene

Ifølge Apple, så gøres det ved, at ansigtsgenkendelsen ”genkender unikke features rundt om øjnene”. Ønsker du at benytte denne feature, så skal du scanne dit ansigt igen i Face ID. 

Inde i ”Indstillinger” er der et punkt, hvor der står ”Brug Face ID med mundbind” (Use FaceID with a Mask), som kan slås til eller fra – og et nyt med ”Tilføj briller” (Add Glasses), så Face ID er endnu mere præcist, når du har både briller og mundbind på.

Apple oplyser i Indstillinger, at Face ID er mest præcist, når det kan se hele ansigtet. Bruger du Face ID med mundbind, kan du ikke også have solbriller på.

Apple har udsendt en vigtig opdatering til iPhone og iPad

Ifølge MacRumors tyder det på, at den nye feature kræver en iPhone 12 eller iPhone 13, da funktionen på nuværende tidspunkt ikke er tilgængelig for brugere med iPhone 11. 

Det er uvist, hvornår opdateringen er klar til iPhone-brugere “officielt”. Den kan dog downloades som beta nu.

Mere til historien

Der er en række iPhone 13-brugere, som har klaget over en “pink-skærm”. Det er uvist, hvad fejlen skyldes og om det måske løses i en kommende opdatering.

AI-funktioner udsendes nu til ældre Samsung Galaxy-telefoner

Nu kommer opdateringen til din Samsung-telefon, som du har ventet på.

(mere…)
Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram