Sony vil tage kampen op mod Xbox Game Pass

Et nyt abonnement fra Sony med kodenavnet Spartacus skal ifølge rygter konkurrere med Microsofts Game Pass.

PlayStation Plus logo
Et nyt abonnement skal samle Sonys gamle abonnementer i ét nyt (Foto: Sony Interactive Entertainment)

Med 13,4 millioner solgte PlayStation 5-konsoller fører Sony kampen om konsol-ejerne stort, men når det kommer til spilabonnementer er Microsoft vinderne. Det vil Sony nu ændre på, ifølge Bloomberg der har talt med hemmelige kilder hos Sony.

Sony planlægger nemlig et nyt abonnement med kodenavnet "Spartacus". Det vil give PlayStation-ejere mulighed for, mod betaling naturligvis, at få adgang til et større bibliotek bestående af både gamle og nye spil.

Abonnementet vil sandsynligvis blive tilgængeligt på PlayStation 4 og 5, formodentligt i foråret 2022. Det nye abonnement vil fusionere Sonys nuværende abonnementer PlayStation Plus og PlayStation Now.

Som det er nu, er PlayStation Plus et krav for at spille multiplayerspil online, mens man også typisk får et par gratis spil med hver måned. PlayStation Now giver derimod muligheden for at streame eller downloade ældre spil.

Prisniveauerne er del i tre

Alle detaljer om Spartacus er ikke på plads endnu, men Bloomberg fortæller, at der vil blive tale om abonnementer i tre stadier.  

Første og billigste stadie indeholder de samme fordele som det nuværende PlayStation Plus abonnement.

Andet stadie tilføjer adgang til et stort bibliotek med PlayStation 4 og med tiden også PlayStation 5 spil.

Tredje og sidste stadie tilføjer demoer, streaming af spil og et bibliotek af klassiske PS1, PS2, PS3 og PSP spil.

GUIDE: 10 grunde til at vælge Nintendo Switch fremover PlayStation 5

Hård kamp mod Game Pass

Hvis rygterne holder, ser det virkelig ud til at Sony er klar til at konkurrere med Xbox Game Pass, men der er også noget at indhente.

Xbox Game Pass har nemlig på nuværende tidspunkt 18 millioner brugere, der for 99 kroner om måneden, har adgang til flere hundrede spil.

Det skal lige tilføjes at alle spil fra Microsofts egne spilstudier er at finde på Game Pass, så snart de udgives. Og Xbox udbygger listen af spilstudier løbende. For eksempel opkøbte de sidste år Bethesda Softworks for 7,5 milliarder dollars.

FØRSTE KIG: Pac-Man telefonen fra OnePlus er en kedelig labyrint

JEG ER KLAR: Jeg er personlig stor fan af Xbox Game Pass og streamer tit spil på den bærbare med en controller tilsluttet. Kommer en tilsvarende tjeneste fra Sony, skal jeg uden tvivl også have den. Men hvad synes du om Sonys kommende abonnement?

Mere til historien

Streaming af spil er ikke kun forbeholdt Xbox Game Pass og PlayStaion Now. Både Nvidia med GeForce Now og Google med Stadia er også på banen, dog med væsentlig færre brugere end Xbox.

FIFA 23 kan bestilles - mere fokus på kvinder

EA SPORTS er på vej med FIFA 23. Denne gang bliver det omstridte VM i Qatar inkluderet. Kvinderne kommer også mere i fokus.

(mere…)
Subway Surfers Tag - kickflipper ind i Apple Arcade

Danmarks største mobilsucces og det mest downloadede spil i App Store kommer nu til Applle Arcade i en ny version - Subway Surfers Tag.

(mere…)
Ny vild gamerserie: Asus ROG Phone 6

ROG Phone 6-serien fra Asus er nu en realitet. Du kan se specifikationerne på den vilde gamermobil, samt pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Ny prisvenlig Sony-telefon kan nu købes i Danmark

Sony Xperia 10 IV er sommerens bud på en mellemklassetelefon. Den er klar i butikkerne nu.

(mere…)
Tæt på videokameraet i Sony Xperia 1 IV

VIDEO: Hvordan klarer videokameraet i Xperia 1 IV sig mod et DSL-kamera til over 30.000 kroner? Se med her.

(mere…)
GTA 6 - her er hvad vi ved og forventer

Der er gået ni år, siden GTA V blev tilgængeligt. Rygterne om næste generation lever i bedste velgående.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram