10 grunde til at vælge Nintendo Switch fremfor PlayStation 5

10

GUIDE: Rå gamingkræfter er ikke altid alt. Her er 10 grunde til at vælge den mindre Nindento Switch over en stor PlayStation 5.

Nintendo Switch vs PlayStation 5
Der er mange grunde til at købe en Nintendo Switch fremfor PlayStation 5. En af grundene er prisen (Foto: MereMobil.dk)

Græsset er ofte grønnere på den anden side og selvom vi her i huset har både Xbox og PlayStation, kan det godt være svært ikke at kigge i Nintendos retning.

Kigger man rå specifikationer, er der jo ikke meget der taler for en Switch til stuealteret, men kunne der være andre ting, som spiller ind?

Jeg har lavet en liste med 10 bud på, hvorfor Nintendo Switch er det bedste valg.

10 grunde til at købe Nintendo Switch

  1. Ikke stationær: Første og mest indlysende bud, må være at Switch ikke nødvendigvis behøver at være tilsluttet et TV og en stikkontakt. Du kan tage den med på farten og ungerne kan bruge den på bagsædet af bilen. Eller er yndlingsskærmen optaget, kan du bare spille på den indbyggede syv tommer store OLED-skærm.
  2. Størrelsen: På grund af størrelsen er PlayStation 5 ikke let at gemme af vejen og efter min mening ikke just køn at se på. Switch derimod er meget mindre og mere diskret at have stående fremme.
  3. Lagerplads: SSD-lagerpladsen i en PlayStation 5 er lynhurtig, men med størrelsen de nye spil kræver løber man også hurtigt tør for plads. På Nintendo Switch fylder spillene langt mindre og skulle du alligevel løbe tør for plads, er det bare at smide et SD-kort i. Der kan tilføjes helt op til 2 terabytes.
  4. Eksklusive spiltitler: Både Microsoft og Sony har eksklusive titler på deres konsoller, men Nintendo har blandt andet karismatiske figurer som Mario og Zelda i stalden. Spil som The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Kart 8 Deluxe og Super Mario Odyssey findes kun på Nintendo Switch.
  5. Mere alsidig controller: På Nintendo Switch kan du bruge dine Joy-Cons påsat skærmen, sætte dem på et Grip accessory eller spille to spillere med en Joy-Con hver. Endelig kan man også investere i en pro-controller.
  6. Billigere at spille online: Alting koster og vil du spille online skal du på PlayStation investere i et PlayStation Plus abonnement til 450 kroner om året. Hos Nintendo slipper du med 150 kroner for et lignende abonnement.
  7. Mere social: Switch understøtter at flere konsoller kan spille sammen lokalt. Dine venner kan for eksempel tage deres Switch med over til dig, så I alle sammen kan spille Mario Kart mod hinanden på hver sin skærm.
  8. Bedre batteritid på controlleren: PlayStation 5 controlleren holder maksimalt strøm i 10 timer. Nintendos Joy-Cons løber først tør efter 20 timer.  
  9. Billigere: Med en pris på 3.199 kroner for nyeste version af Nintendo Switch med OLED-skærm, er den betydeligt billigere end PlayStation 5.
  10. Den kan faktisk købes: Og sidst men ikke mindst er der lige den hage, at PlayStation 5 er meget svær at opstøve. Nintendo Switch kan du uden problemer købe når det passer dig.

LÆS OGSÅ: Gamermobil? Sony Xperia 1 III er fed til spil

Aktuelle priser på Nintendo Switch OLED

Herunder kan du se dagspriserne på OLED-versionen af Nintendo Switch.

Commodore 64, Amiga 500… Hvor er spillene i dag?

Mere til historien.

Er du til podcast kan du her høre John G snakke med spilekspert Thomas Bense om, hvorfor du godt kan vente med at købe PlayStation 5.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer