Danskerne vil have tv'et op på væggen

Danskerne vil have tv'et op på væggen, så det bliver en del af dekorationen i rummet, siger stylist.

TV Samsung The Frame
I Danmark skal tv-skærmen hænge på væggen, men sådan er det ikke nødvendigvis i Norge og Sverige (Foto: Samsung)

Der er to ting, som danskerne vil have, når de står foran at investere i et nyt tv.

For det første skal skærmen - og dermed tv'et - være stor. For det andet skal det kunne hænge på væggen. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for techkæmpen Samsung.

Således svarer 51 procent af de adspurgte 1.000 personer, at de ønsker et vægophængt tv.

Danskerne går imod en tendens til, at tv'et skal ned ad væggen og sættes i et stilrent stativ eller på et tjekket tv-bord med indbygget god lyd.

Nordmænd og svenskere vil ikke have tv'et på væggen

De øvrige nordiske lande går nærmest den anden vej. Kun godt hver fjerde finne ønsker tv'et hængende på væggen, mens det er omkring fire ud ti svenskere og nordmænd der helst ser tv'et hængt op på en væg.

Tendensen blandt de danske tv-købere er også bemærket af stylist Michael Dansk, som bevæger sig i snitfladerne mellem indretning og kunst.

- "Den helt store tendens, som jeg oplever lige nu, er at hænge vores tv på væggen, hvor det nemt fletter fingre med billeder, vægfarver og øvrig dekoration i rummet. Tv’et skal ikke bare levere på et teknisk plan, men også bidrage til stemningen og udtrykket i hjemmet, siger Michael Dansk.

Herunder kan du høre en podcastepisode, hvor Michael Dansk komme med forslag til, hvordan man indretter hjemmet uden teknologien tager overhånd.

50-55 tommer

Når det kommer til tv'ets størrelse, så er danskerne favoritstørrelse på tv 50-55 tommer. I undersøgelse er det knapt en tredje del af de adpurgte, som i en købssituation vil jagte den størrelse.

Cirka 17 procent går en størrelse op og ønsker et 56-65 tommers tv.

Og det på trods af, at det er svært ikke at snuble over tv i 65-75 tommer og endnu større, når man ankommer til elektronik-varehusenes tv-afdelinger.

Danskernes ønske om de mere moderate tv-størrelser har Michael Dansk en god forklaring på:

- "Udviklingen af tv og dets design og funktionalitet gør det let at tilpasse til hjemmet, så man nu kan få en stor skærm med 8K teknologi, der nærmest giver en biograflignende oplevelse uden det tager pladsen og fokus for alt andet i ens stue", siger han.

Undgå tv'et tager magten over indretningen

Mere til historien

I en undersøgelse foretaget af Norstats i dets 70.000 store onlinepanel er danskerne det folkefærd i Norden, som føler sig mest afstressede foran tv’et. Således svarer 60 procent af de adspurgte danskere, at de hver dag kobler af ved at se tv. Knap halvdelen svarer, at de føler sig helt afstresset, når de ser tv.

Samsungs Freestyle projektor test | imponerede teknologi med for lidt lys

TEST: Næsten uanset vinklen kan Samsung The Freestyle projektor rettet billedet op. Imponerede! Lysstyrken er projektorens udfordring.

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Stofa dropper tv-boksen

Vil du se TV via Stofa kommer det i fremtiden ikke til at ske med en TV-boks. TV-bokse er ikke fremtiden, lyder det fra Norlys.

(mere…)
TV 2 Play har sat prisen op på Sports- og Favoritpakken

Følger du Danmarks kampe i Nations League, så er fodbolddrengene en af grundene til prisstigninger på TV 2 Play.

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
Sonos Ray test | Sådan lyder en soundbar til lavpris

TEST: Prisen er lav, men lyden ret fornuftig. Kraftig bas må du undvære, men lyden fylder alligevel ret meget. Læs min Sonos Ray test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram