Fejl fra Styrelsen for Patientsikkerhed – den er god nok

0

Styrelsen for Patientsikkerhed har været ude med en advarsel om, at der er var falske opkald og SMS’er i omløb, hvor afsenderen udgiver sig for at være ‘smitteopsporingen’. Dette viser sig nu, at være korrekt… Læs mere her…

Der er ingen tvivl om, at den stigende coronasmitte gør det nemt for nogle, at lave svindel. Nu udsendes der også SMS’er og opkald fra en ”falsk smitteopsporing”. Styrelsen for Patientsikkerhed var ude med en advarsel på Twitter.

De skrev, at der i øjeblikket sendes SMS’er og foretages opkald, hvor afsenderen på disse udgiver sig for at være fra smitteopsporingen uden at være det.

Sådan lød det tidligere i dag, hvor Styrelsen for Patientsikkerhed havde lavet et opslag på Twitter, som endda indeholdte et billede af de SMS-beskeder, der angiveligt skulle være falske.

https://twitter.com/STPS_DK/status/1471443146986999811

Smitteopsporingen ringer fra dette nummer

Du skal derfor være særlig opmærksom på opkald eller SMS’er fra denne. Smitteopsporingen ringer altid fra telefonnummer 32 32 05 11 , oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Så bliver du kontaktet fra et andet nummer end det, så er det altså ikke smitteopsporingen, men svindel og humbug, lød advarslen.

Alligevel ikke svindel

Nu viser det sig, at de SMS’er og opkald ikke var svindel. Men i stedet en fejl fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det er nemlig Københavns Kommune, der står bag beskederne, som det står skrevet i SMS’en. Hele misforståelsen fik både kommunen selv og sundheds- og omsorgsborgmester i København Sisse Marie Welling (SF) til tasterne.

– ‘Hej venner i Styrelsen for Patientsikkerhed. Det er ikke en fejl – det er bare os i Københavns Kommune, der som aftalt aflaster jer med smitteopsporingen,’ skriver sundhedsborgmesteren, ifølge Ekstra Bladet.

Hvem er skyld i fejlen?

Ekstra Bladet har forsøgt at finde ud af, hvordan misforståelsen er opstået, men har ikke helt haft held med det. Styrelsen fra Patientsikkerhed henviser til Københavns Kommune. Op oplyser endvidere, at de gør meget ud af, at der altid ringes fra det samme nummer, nemlig 32 32 05 11, så der ikke hersker nogen tvivl om, hvem det er, der ringer.

Mere til historien

Det er ikke unormalt, at svindlere gør brug af situationer som corona eller lignende for at lave svindel. Tdligere har også Nem-ID, MmitID og Statens Serum Institut også været “afsenderen” i svindelnumre.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer