8 mobilspil rammer vild omsætning i dollars

Den samlede omsætning på mobilspil er i 2021 steget med 12,6 procent i forhold til 2020.

PUBG Mobile
PUBG Mobile fra Tencent Games skaffede i 2021 18,4 mia. kroner i omsætning (Foto: Tencent Games)

Spillerne af otte mobilspil har hjulpet spilfirmaer til, at nå vilde indtægter i år. Det rapporterer data-virksomheden Sensor Tower på sin blog.

Således skriver Sensor Tower, at otte mobilspil i år har genereret over én milliard dollars i spilindtægter via App Store og Google Play. Og det er vel at bemærke indtil videre.

Det er ifølge Sensor Tower første gang, at så mange spil krydser én milliard dollars.

PUBG Mobile

Blandt de otte mobilspil er “PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile” – også kaldet “PUBG Mobile” – fra Tencent Games.

Spillet er et såkaldt free-to-play skydespil, men selvom det er gratis, er det alligevel lykkedes Tencent Games, at hente 2,8 milliarder dollars, hvilket svarer til vilde 18,4 milliarder kroner, ud af brugerne.

Den samme succes regnet i dollars har Tencent Games med spillet “Honor of Kings”, mens det kinesiske videospiludviklings- og animationsstudie MiHoYo har hentet 1,8 milliarder dollars ind på spillet “Genshin Impact”.

I kølvandet på de tre helt store henter spillene “Roblox” og “Coin Master” 1,3 milliarder dollars, “Pokémon GO” og “Candy Crush Saga” 1,2 millarder dollars, mens “Garena Free Fire” henter 1,1 milliader dollars af de yderst lukrative indtægter.

Fælles for de otte mobilspil er, at de alle har oplevet stor stigning i indtægterne fra mobilbrugerne.

LÆS OGSÅ: Sony vil tage kampen op mod Xbox Game Pass

Roblox gik frem med 20 procent

Roblox Corporation har med “Roblox” oplevet en stigning på 20,3 procent, mens “Coin Master” fra Moon Active har en stigning på 13,8 procent.

Tencent Games’ to store pengegeneratorer, “PUBG Mobile” og “Honor of Kings”, er steget med henholdsvis 9 og 14,7 procent.

Når Sensor Tower kigger nærmere på data for samtlige mobilspil, som hentes ned gennem App Store og Google Play, så forventer data-virksomheden, at den samlede omsætning i 2021 vil nå op 89,6 milliarder dollars på verdensplan.

Det er en stigning på 12,6 procent i forhold til 2020, men med de otte spilgiganter, som de helt store vindere, så viser det også, hvor forskelligt markedet og dets enorme publikum er, noterer Sensor Tower.

Mere til historien

“PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile” – eller bare “PUBG Mobile” – fra Tencent Games blev udgivet 9. februar 2018.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram