OnePlus ramt af alvorlig sikkerhedsfejl

Aflytning af telefonopkald og installation af apps uden brugeren kan se det, har ramt OnePlus Nord 2 og flere andre Android-telefoner.

OnePlus Nord 2 5G
Telefonopkald kan aflyttes og apps installeres uden brugeren ved det. OnePlus Nord 2 5G er ramt af et stort sikkerhedshul. OnePlus arbejder på en opdatering (Foto: MereMobil.dk)

MediaTek, der producerer chipsets og processorer til smartphones, er ramt af et alvorligt sikkerhedshul i en chipset-serie, der gør, at cyberkriminelle kan skaffe sig adgang til aflytning af telefonsamtaler.

Et af de ramte chipsets er MediaTek MT6893 Dimensity 1200, som benyttes i OnePlus Nord 2. Dermed er ejere af denne OnePlus-model i risikogruppen.

Det bekræfter Check Point Software, der har fundet hullet, og OnePlus overfor MereMobil.dk

Hullet er ikke lukket på OnePlus Nord 2

OnePlus bekræfter, at ejere af OnePlus Nord 2 endnu ikke har modtaget en sikkerhedsopdatering, der lukker hullet, som potentielt kan give adgang til aflytning.

- ”OnePlus er opmærksomme på problemet og vores R&D-team har kontaktet MediaTek for at få mere information. Vi tager sikkerhed ekstremt seriøst og vil udsende en sikkerhedsopdatering, der løser problemet, så hurtigt som muligt,” udtaler OnePlus til MereMobil.dk.

Den seneste softwareversion på OnePlus Nord 2 hedder DN2103_11_A.12. Denne version, og tidligere, er berørt af sikkerhedshullet.

OnePlus Nord 2 er den eneste berørte OnePlus-telefon. Herunder kan du se, hvilket andre telefoner på de danske marked, som kan være ramt.


OPDATERING: OnePlus oplyser den 3. januar 2022, at sårbarheden er løst i versioner af softwaren til OnePlus Nord 2, der hedder DN2103_11.A.15 eller højere. Versionen kan ses i telefonens indstillinger, under "Om Telefonen."


ANDRE BERØRTE TELEFONER

Nedenstående telefoner, der sælges i Danmark, benytter også chipsets, som er berørt af sikkerhedshullet. Derfor kan disse modeller potentielt være i risikogruppen, hvis ikke producenterne har udsendt en fejlrettelse, der lukker hullet.

  • Motorola Edge 20 Lite (MediaTek MT6853 Dimensity 720 5G)
  • Xiaomi 11T (MediaTek MT6893 Dimensity 1200 5G)

Kontaktede MediaTek

Sikkerhedsfirmaet Check Point Software kontaktede MediaTek, da de fandt hullet, inden oplysninger om sikkerhedsfejlen blev bredt offentliggjort.

Udover at aflytte telefonsamtaler kan cyberkriminelle også installere apps uden brugerne bemærker det, lyder det fra Check Point Software.

BERØRTE CHIPSETS FRA MEDIATEK: MT6779, MT6781, MT6785, MT6853, MT6853T, MT6873, MT6875, MT6877, MT6883, MT6885, MT6889, MT6891, MT6893 og MT8797.

MediaTek har udsendt en opdatering

MediaTek fortæller, at de har lukket hullet fra deres side.

- “Da vi opdagede sikkerhedshullet, kontaktede vi straks MediaTek, der har lukket hullet i deres seneste sikkerhedsopdatering. Derfor opfordrer vi alle Android-brugere til at sikre, at deres telefon er opdateret med den seneste opdatering,” fortæller Niels Zimmer Poulsen, der er Head of Security Engineering hos Check Point Software Technologies i Danmark.

Selvom MediaTek har leveret en sikkerhedsopdatering til mobilproducenterne, betyder det ikke, at hullet er lukket på alle de berørte telefoner. Det er nemlig mobilproducenterne selv, der skal udsende rettelsen.

På MereMobil.dk holder vi naturligvis øje med udviklingen.

Mere til historien

anmeldelsen af OnePlus Nord 2 skrev jeg blandt andet ”den eliminerer behovet for egentlige topmodeller. Jeg ser i hvert fald ingen grund til at købe en af OnePlus’ større modeller”.

Vind OnePlus Nord 2T – sådan gør du

KONKURRENCE: Kunne du tænke dig at vinde den anmelderroste OnePlus Nord 2T? Så har du muligheden nu. Læs her hvordan.

(mere…)
OnePlus 10T får 150 watts opladning

Det ventes, at OnePlus vil lancere en flagskibstelefon mere inden udgangen af året. Navnet bliver måske OnePlus 10T.

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Hvad er en flagship-killer?

Du sikkert hørt udtrykket ‘flagship-killer’, men hvad betyder det? Læs med her, hvor vi med udgangspunkt i OnePlus Nord 2T 5G giver 4 fire grunde til, hvorfor en flagship-killer kan være det bedste køb.

(mere…)
Se dette før du køber OnePlus Nord 2T

VIDEO: Kom tæt på OnePlus Nord 2T og alt det du skal vide, hvis du overvejer at købe den nye OnePlus Nord 2T.

(mere…)
Min mening om OnePlus Nord 2T

EP110: Lyt med i få minutter og få de vigtigste pointer fra min test af OnePlus Nord 2T.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram