Ny MacBook Pro indeholder en overraskende god nyhed

10

MacBook Pro fra 2021 er lettere at skifte batterier på. Apple er holdt op med at klistre det hele sammen med lim.

MacBook Pro 2021, iFixit
Når låget kommer af MacBook Pro 2021, ses batterierne som noget af det første (Foto: iFixit)

Apples nye computere i MacBook Pro-serien kommer med en overraskelse, som de fleste ikke har lagt mærke til.

For første gang siden 2012 kan MacBook-ejere, med teknisk snilde, selv skifte batteriet på deres MacBook Pro.

Nyheden kommer fra iFixit, der har speciale i at splitte elektronik ad i stumper og stykker for at afgøre, om produkterne kan repareres.

Batteriet er den mest udsatte sliddel i en computer. Derfor er det vigtigt at kunne skille computeren ad uden alt for meget bøvl og via et nyt batteri give maskinen ny liv.

LÆS OGSÅ: Ny MacBook Pro kommer med en overdreven vild processor

Problemet med computere fra Apple har været, at batterierne var limet fast. Tag f.eks. MacBook Pro fra 2018. Her var tastaturet, højtalere og batteriet limet sammen, så de praktisk talt var umulige at skille ad.

Dengang gav iFixit en score på 1 ud af 10. 1 angav at produktet stort set er umuligt at reparere.

2021-modellerne er ikke limet sammen

MacBook Pro 2021, iFixit
MacBook Pro fra 2021. Batterierne ligger med i alt seks blokke (Foto: iFixit)

Da iFixit tog bagsiden af MacBook Pro 2021, kunne de se, at batterierne ligger direkte tilgængelige. Hvad bedre er, så har Apple indsat ”pull tabs” der er små ”strips”, som gør, at batteriet kan frigøres. Disse ses på de fire yderste battericeller.

For at komme ind til de to midterste skal trackpadden afmonteres, hvilket blotlægger muligheden for at få disse to afmonteret.

Dette er den første fornuftige DIY (Do It Yourself) batteriudskiftningsprocedure siden 2012, skriver iFixit i deres foreløbige konklusion.

Apple vil genanvende mere

Gennem de seneste par år har Apple talt mere og mere om vigtigheden af, at miljøfokus er en el af vores tankesæt omkring smartphones og andre gadgets.

Eksempelvis har Apple sagt det tydeligt, når aluminium i deres enheder har været fra genanvendt metal og ikke metal som er nyudvundet. Dette gør sig gældende produkter som MacBook Air, Apple Watch og alle iPads, oplyser Apple.

Vi ved også, at Apple for relativt kort tiden siden er begyndt at adskille og genanvende udtjente iPhones. Dette gøres muligt af en specialudviklet robot, der opdeler en iPhone i 14 dele, som sendes til yderligere genanvendelse eller destruktion hos underleverandører.

I denne proces fjerner en robot også batterierne.

En spekulation herfra kan være, at Apple måske arbejder på også at kunne robot-adskille MacBook-computere. Dette bliver betydeligt lettere, hvis batterierne ikke er limet fast, som i de ny MacBook Pro-computerne.

Læs også min store test af MacBook Pro 2021.

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag? Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Selvom det er blevet lettere at få batterierne ud af de nye computere, så kræver udskiftningen stadig specialviden og erfaring.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer