Google er klar med nye Pixels

Her er Pixel 6 og Pixel 6 Pro. Læs mere om Google nye telefoner der ikke kommer til Danmark.

Pixel 6 Pro
Pixel 6 Pro (Foto: Google / MereMobil.dk)

Store skærme, store ambitioner og små priser synes at være temaet ved Googles præsentation af de nye Pixel telefoner.

Der bliver nemlig budt skærme i størrelserne 6,4 tommer og 6,7 tommer for henholdsvis Pixel 6 og Pixel 6 Pro samt en ny processor, der ifølge Google, kan tage kampen op mod Samsung og Apple. Og det til en pris der ligger under konkurrenternes.

Lad os starte med den nye processor, da den er rigtigt spændende.

Ny spændende processor

Pixel 6
Pixel 6 (Foto: Google / MereMobil.dk)

Google kalder den Tensor og siger, at den er helt på højde med den Snapdragon 888 fra Qualcomm, som vi finder i stort set alle Android flagskibe.

Det nye chipset har otte kerner hvoraf to er ARM Cortex X1-kerner, som kører ved 2,8 GHz og to Cortex A76-kerner, der har 2,25 GHz og fire A55-kerner, der ligger på 1,8 GHz. Der er derudover en Mali G78 dedikeret grafikkerne, som vi kender fra andre Android-telefoner i den dyre ende.

Pixel 6 kommer med 8 GB RAM, mens Pro udgaven har 12 GB RAM. Begge modeller kommer med 128 GB lagerplads i deres basisudgave, men vil også være at finde med 256 GB lager på Pixel 6 og op til 512 GB på Pixel 6 Pro.

Stort fokus på kameraerne

De nye Pixel telefoner byder også på et nyt design, der ligger langt fra tidligere modeller. De virker mere vovede i denne omgang, med polerede metalrammer og skinnende glasbagsider. Og hver udgave kommer i tre forskellige farver.

På kameradelen er der heller sparet på kræfterne. Google gør stadig brug af AI til efterbehandling af billederne, men der er af den grund stadig ikke sparet på hardwaren.

På bagsiden af begge modeller sidder der et 50 megapixel kamera, med et output på 12,5 megapixels. Det er en større sensor end Google har brugt før. Også fysisk større end hvad vi ser i iPhone 13 Pro. Ved siden af sidder der et 12 megapixel vidvinkelkamera.  

Yderligere har Pixel 6 Pro også et 48-megapixels telefoto-kamera med 4x optisk zoom.

På forsiden af Pixel 6 finder vi et 8 megapixel kamera og på Pro modellen, et 11.1 megapixel kamera.

OiSTER blok ind

OiSTER er altid klar med skarpe priser – nogle af de laveste på markedet! Tjek priserne hos OiSTER her.

OiSTER blok ud

OLED skærme med 90 eller 120 Hz

Pixel 6 Pro
Pixel 6 Pro (Foto: Google / MereMobil.dk)

Og hvis vi bliver på forsiden, så ser vi på begge Pixel telefoner store OLED-skærme. På Pixel 6 er skærmen 6,4 tommer, med en opløsning på 1080 x 2400 pixels og en opdateringsfrekvens på 90 Hz.

Pixel 6 Pro er lidt større med en 6,7 tommer skærm, en opløsning på 1440×3120 pixels og en variabel opdateringsfrekvens på 10-120 Hz.

Begge skærme er beskyttet af Gorilla Glass Victus og understøtter HDR.

Telefonerne byder også på trådløs opladning, IP68-certificering, fingeraftrykslæser i skærmen, stereohøjtalere og hurtigopladning.

Hvad du ikke får er en lader. Her følger Google i fodsporene på de efterhånden mange andre producenter, der har sparet laderen væk.

Noget andet du heller ikke får er en høj pris.

Officielt kommer de nye Pixel telefoner ikke til Danmark og der er endnu ingen priser fra de danske parallelimportører., men de amerikanske priser ligger på henholdsvis 599 dollars og 899 dollars. Eller henholdsvis cirka 3.800 kroner og 5.750 kroner før danske afgifter.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Før Google startede deres Pixel serie, havde de Nexus serien. En række telefoner fra 2010 var lavet i samarbejde med blandt andet HTC, Samsung, Motorola, LG og Huawei. Den sidste Nexus-telefon udkom i 2015.

Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Google får styr på dit rod

Digitalt rod er et reelt problem for mange. Nu italesætter Google en håndfuld AI-værktøjer som kan rydde op for dig.

(mere…)
Troede du at inkognito i Google Chrome var privat?

Google vildledte brugere om inkognitotilstand. Data blev indsamlet trods "privat" browsing.

(mere…)
Google Pixel 9 lækket på nye billeder

Nye billeder af Google Pixel 9 er afsløret. Der er også rygter om specifikationer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
25 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram