Status på 5G-udrulningen hos Telenor og Telia

De første sites med 5G er nu online på TT-neværket. Det er ikke kun storbyerne, der har fået 5G, viser vores gennemgang.

TT-netværket 5G sites (Foto: MereMobil.dk)
Et af TT-netværket nyeste 5G sites. Sitet er opsat på gavlen af en boligblok (Foto: MereMobil.dk)

Telia og Telenors fælles netværksselskab, TT-netværket, er i gang men en stor opgradering af selskabets mobilnetværk.

Opgraderingen betyder, at der over de næste par år udrulles 5G til hele landet. Dertil kommer en markant opgradering af kapaciteten af det eksisterende 4G-netværk.

Landsdækkende i 2023

Den overordnede plan er opbygget i tre trin. I 2021 skal landets fire største byer dækkes med 5G. Det er København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Først i løbet af 2023 vil hele landet være dækket med 5G.

Udover 5G opgraderes 4G-netværket med ekstra kapacitet. Det er planen, at kapaciteten fordobles i hele landet og i landets top-25 byer bliver kapaciteten på tredoblet. Samtidigt bliver noget af 3G-kapaciteten fjernet og i andet halvår 2022 forventes det, at 3G-nettet lukkes.

De frigivne frekvenser fra 3G vil derefter blive brugt på 5G.

LÆS OGSÅ: 5G-adgang på vej til lavpriskunder

Dækningkort fra Call Me
Eksempel på dækningskort, 29. august 2021

Landboerne er også med på 5G-vognen

Nu kunne man let tro, at fokus i første omgang kun ligger på landets 25 største byer, men opgraderingen er skam også i gang uden for byerne.

Telia (og Call Me) har i starten af september 2021 opdateret teleselskabets dækningskort. Kortet viser, at 5G-udrulningen allerede er i gang over hele Danmark. Det er altså ikke kun de fire største byer, hvor der arbejdes med at udrulle 5G på trods af fornævnte tidsplan.

For eksempel har flere områder i Nordvestjylland, Als, Samsø, Fyn og Lolland allerede fået 5G-dækning. Selv mindre byer som Vorbasse, Thyholm, Snedsted, Hovedgård, Øsby, Løgumkloster, Broager, Vester Skerninge, Kerteminde, Hundested, Vetterslev, Østerby Havn og Magleby kan nu prale af 5G dækning fra TT-netværket.

TT-netværkets udrulning er ikke nået så langt endnu, men det er yderst positivt, at det ikke kun er storbyerne, der bliver prioriteret.

Se selv status på udbygningen her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

For at kunne få glæde af 5G-teknologien skal man have en 5G-kompatibel telefon samt et abonnement der indeholder 5G. Og så skal teleselskabet selvfølgelig have 5G-dækning, der hvor du befinder dig.

5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Telia klar med ubegrænset adgang til C More

Eksisterende og nye kunder hos Telia kan glæde sig over, at de nu kan få ubegrænset adgang til C More - uden det koster ekstra.

(mere…)
Nuuday i krig med 3: 5G bliver aldrig så godt som fiber

Nuudays topchef nærmest aflyser 5G-krigen og spår, at danskerne også i fremtiden vil vælge fiberforbindelser.

(mere…)
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
Anders And & Co. skal lære ungerne at være online

En ny særlig udgave af Anders And & Co. sætter fokus på trivslen online og på digital dannelse. Anders er også styret af SOME-platformene!

(mere…)
Endelig! Pixel 7 til Danmark? Det tror vi!

Pixel 7 og Pixel 7 Pro er på vej. I år kommer Danmark endelig på landkortet. Det tror vi på!

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram