Status på 5G-udrulningen hos Telenor og Telia

De første sites med 5G er nu online på TT-neværket. Det er ikke kun storbyerne, der har fået 5G, viser vores gennemgang.

TT-netværket 5G sites (Foto: MereMobil.dk)
Et af TT-netværket nyeste 5G sites. Sitet er opsat på gavlen af en boligblok (Foto: MereMobil.dk)

Telia og Telenors fælles netværksselskab, TT-netværket, er i gang men en stor opgradering af selskabets mobilnetværk.

Opgraderingen betyder, at der over de næste par år udrulles 5G til hele landet. Dertil kommer en markant opgradering af kapaciteten af det eksisterende 4G-netværk.

Landsdækkende i 2023

Den overordnede plan er opbygget i tre trin. I 2021 skal landets fire største byer dækkes med 5G. Det er København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Først i løbet af 2023 vil hele landet være dækket med 5G.

Udover 5G opgraderes 4G-netværket med ekstra kapacitet. Det er planen, at kapaciteten fordobles i hele landet og i landets top-25 byer bliver kapaciteten på tredoblet. Samtidigt bliver noget af 3G-kapaciteten fjernet og i andet halvår 2022 forventes det, at 3G-nettet lukkes.

De frigivne frekvenser fra 3G vil derefter blive brugt på 5G.

LÆS OGSÅ: 5G-adgang på vej til lavpriskunder

Dækningkort fra Call Me
Eksempel på dækningskort, 29. august 2021

Landboerne er også med på 5G-vognen

Nu kunne man let tro, at fokus i første omgang kun ligger på landets 25 største byer, men opgraderingen er skam også i gang uden for byerne.

Telia (og Call Me) har i starten af september 2021 opdateret teleselskabets dækningskort. Kortet viser, at 5G-udrulningen allerede er i gang over hele Danmark. Det er altså ikke kun de fire største byer, hvor der arbejdes med at udrulle 5G på trods af fornævnte tidsplan.

For eksempel har flere områder i Nordvestjylland, Als, Samsø, Fyn og Lolland allerede fået 5G-dækning. Selv mindre byer som Vorbasse, Thyholm, Snedsted, Hovedgård, Øsby, Løgumkloster, Broager, Vester Skerninge, Kerteminde, Hundested, Vetterslev, Østerby Havn og Magleby kan nu prale af 5G dækning fra TT-netværket.

TT-netværkets udrulning er ikke nået så langt endnu, men det er yderst positivt, at det ikke kun er storbyerne, der bliver prioriteret.

Se selv status på udbygningen her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

For at kunne få glæde af 5G-teknologien skal man have en 5G-kompatibel telefon samt et abonnement der indeholder 5G. Og så skal teleselskabet selvfølgelig have 5G-dækning, der hvor du befinder dig.

Få hurtigt 5G-internet netop nu med 30 dages prøvetid

Er 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Telenor taber mobilkunder og millioner

Telenor Danmark har store forventninger til 5G.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Det nye Telia: Kunderne skal betjene sig selv

I det nye Telia, der kommer til at hedde Norlys, er kunderne mere på egen hånd.

(mere…)
Norlys’ køb af Telia er en realitet

Telia Danmark er en del af Norlys. Købet af teleforretningen er nu en realitet.

(mere…)
Grønt lys: Norlys opsluger Telia

Onsdag kom den længe ventede meddelelse om, at Norlys’ opkøb af Telias danske forretning er godkendt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram