NemID nøgleapp bruges af 4 millioner danskere

Danskernes foretrukne måde, at benytte NemID på er via nøgleappen, som i 2020 var den måde flest danskere benyttede NemID på. Der er nu 4 millioner danskere, der bruger nøgleappen.

NemID app smartphone
NemID app på smartphone (Foto: MereMobil.dk)

Du husker måske, at når du skulle benytte NemID, så krævede det også, at du fandt det lille pap-nøglekort frem. Sådan var det i hvert fald indtil for tre år siden, hvor NemID nøgleapp blev introduceret.

Men siden da, der er det nok de færreste, som fortsat benytter nøglekortet i pap. 

NemID forsvinder – her er afløseren MitID

Nye tal fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at NemID’s nøgleapp bruges af fire millioner danskere. Og det er altså ikke kun de unge, som gør brug af appen. Fra 2019 til 2020 har der også været en stigning på 55 procent af ældre over 65 år, som bruger nøgleappen. Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse

Dermed har NemID nøgleapp også været danskernes foretrukne måde at bruge NemID på siden 2020.

-”Danskerne har taget rigtig godt imod NemID nøgleappen siden lanceringen for tre år siden. Det er vi rigtig glade for, for den gør det både nemmere og mere sikkert at benytte sit digitale ID på nettet. Og med NemID nøgleapp er det samtidig nemmere at blive klar til MitID”, siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Generelt er danskerne også gode til at tage nye digitale løsninger til sig. NemID nøgleappen er også et tydeligt eksempel på dette. 

-”NemID nøgleapp er en vaskeægte succes. Brugerne synes appen er smart og nemmere at bruge end nøglekortet, og i nøgleappen kan du se, hvilken handling du er ved at godkende. Det giver brugerne en øget tryghed og sikkerhed, og den sikkerhed styrker vi yderligere med MitID,” siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.

Det giver også håb, når danskerne inden længe skal blive klar til MitID, der skal være med til at styrke den digitale sikkerhed.

Få en forsmag på MitID

Mere til historien

NemID nøgleapp blev lanceret i foråret 2018 og det var Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark, som stod bag lanceringen. Nu udgår det til fordel for MitID, dog kan personer uden et gyldigt pas eller nyere smartphone fortsætte med NemID-nøgleappen som hidtil.

WhatsApp går i public beta til desktop 

WhatsApp har ikke tidligere haft en desktop version af deres app, men det ændre sig nu. 

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Elly er et gratis alternativ til ”Min Strøm”

En konkurrent til "Min Strøm" er klar. Se nærmere på appen Elly, der er gratis at bruge.

(mere…)
Hvad koster gas? Denne app holder øje med gasprisen

Ny app hjælper gaskunder med holde øje med om indsatsen for at spare giver de ønskede resultater.

(mere…)
Flere tusind har hentet ny gratis el-app

To Kollegaer fra Kolding vil holde fast i, at deres nye el-app er gratis.

(mere…)
EU: Nu skal iPhone være mere åben

EU har strammet reglerne. Det betyder, at Apple skal åbne for andre app-butikker end App Store. Andre teknologier er også i spil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram