NemID nøgleapp bruges af 4 millioner danskere

Danskernes foretrukne måde, at benytte NemID på er via nøgleappen, som i 2020 var den måde flest danskere benyttede NemID på. Der er nu 4 millioner danskere, der bruger nøgleappen.

NemID app smartphone
NemID app på smartphone (Foto: MereMobil.dk)

Du husker måske, at når du skulle benytte NemID, så krævede det også, at du fandt det lille pap-nøglekort frem. Sådan var det i hvert fald indtil for tre år siden, hvor NemID nøgleapp blev introduceret.

Men siden da, der er det nok de færreste, som fortsat benytter nøglekortet i pap. 

NemID forsvinder – her er afløseren MitID

Nye tal fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at NemID’s nøgleapp bruges af fire millioner danskere. Og det er altså ikke kun de unge, som gør brug af appen. Fra 2019 til 2020 har der også været en stigning på 55 procent af ældre over 65 år, som bruger nøgleappen. Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse

Dermed har NemID nøgleapp også været danskernes foretrukne måde at bruge NemID på siden 2020.

-”Danskerne har taget rigtig godt imod NemID nøgleappen siden lanceringen for tre år siden. Det er vi rigtig glade for, for den gør det både nemmere og mere sikkert at benytte sit digitale ID på nettet. Og med NemID nøgleapp er det samtidig nemmere at blive klar til MitID”, siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen.

Generelt er danskerne også gode til at tage nye digitale løsninger til sig. NemID nøgleappen er også et tydeligt eksempel på dette. 

-”NemID nøgleapp er en vaskeægte succes. Brugerne synes appen er smart og nemmere at bruge end nøglekortet, og i nøgleappen kan du se, hvilken handling du er ved at godkende. Det giver brugerne en øget tryghed og sikkerhed, og den sikkerhed styrker vi yderligere med MitID,” siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finans Danmark.

Det giver også håb, når danskerne inden længe skal blive klar til MitID, der skal være med til at styrke den digitale sikkerhed.

Få en forsmag på MitID

Mere til historien

NemID nøgleapp blev lanceret i foråret 2018 og det var Digitaliseringsstyrelsen og Finans Danmark, som stod bag lanceringen. Nu udgår det til fordel for MitID, dog kan personer uden et gyldigt pas eller nyere smartphone fortsætte med NemID-nøgleappen som hidtil.

Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram