iPad Mini – får største opdatering nogensinde

Apple er klar med en ny iPad Mini, som har fået den største opdatering nogensinde – både på design og indmad.

iPad Mini 2021 (Foto: MereMobil.dk / Apple)
Apple har netop præsenteret en ny iPad mini, der er 6. generation og den største opdatering iPad mini har fået nogensinde (Foto: MereMobil.dk/Apple)

Apple har helt overraskende præsenteret nye iPads ved aftenens event, hvor alle havde forventet fokus ville være på dette års iPhone-modeller.

Foruden en ny budget-iPad er Apple også klar med en ny iPad Mini. Den nye mini har gennemgået en kæmpe opgradering – både når det kommer til design, men bestemt også på specifikationerne. 

Apple Watch Series 7 – alt du skal vide

Klar til 5G

Apple sendte sidst en iPad Mini på markedet i marts 2019 (5. generation). Det er dermed 6. generation der kommer nu. Den vil understøtte 5G-netværket, men vil også komme i en Wi-Fi udgave.

Skærmen er på 8,3 tommer og af typen Liquid Retina - den har 500 nits lysstyrke.

Skærmen har bredere farveområde (P3), antirefleks-belægning og True Tone. Og så er kanten omkring skærmen blevet mindre.

Derudover kommer iPad Mini med fingeraftrykslæser i hjemknappen (TouchID).

Hovedkameraet er på 12 megapixels og frontkameraet har fået fokus-funktionen og er ligeledes på 12 megapixels. Den kan også optage video i 4K.

Kraftig ydelse

Det er A15 Bionic-chippen, som sidder i den nye iPad Mini. Derudover har den en 6-core CPU, der giver en 40 procent forbedret ydeevne, og en 5-core GPU giver en forbedring på 80 procent i grafisk ydeevne sammenlignet med den tidligere generation af iPad Mini. Det skriver Apple i pressemeddelelsen.

iPad Mini kommer nu også med stereo højttalere. Den har USB-C som tilslutningsmulighed ligesom det kendes fra iPad Air. Dermed er Lightning-stikket altså væk.

Understøtter Apple Pencil

Apples nye iPad Mini understøtter Apple Pencil 2. generation. Denne skal dog købes separat har en pris på 1.099 kroner. 

Desuden er volumen-knapperne flyttet op på toppen af enheden.

Apple har ellers fjernet opladere fra salgsæskerne på deres iPhones og Apple Watches, men på den nye iPad Mini medfølger en 20 watts USB-C oplader. 

iPad Mini kommer i fire forskellige farver. Disse er farverne: Purple, Pink, Starlight og Space Grey.

iPad Mini Wi-Fi-modeller er tilgængelige med priser fra 4.299 kroner, og Wi-Fi + Cellular-modeller fra 5.599 kroner. Den nye iPad Mini fås i konfigurationer med 64 GB og 256 GB og i farverne lyserød, stjerneskær, lilla og space grey.

Det er i øvrigt iPadOS 15, som er installeret fra salgsæsken.

Podcast: Lyt med og få overblikket på under 13 minutter

Mere til historien

Apple har netop udsendt en opdatering, der er en sikkerhedsopdatering.

Se dette før du køber MacBook Pro 13”, M2

VIDEO: Inden du køber MacBook Pro 13-tommer med M2-chip, så skal du se denne video.

(mere…)
Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Min mening om MacBook Pro 13" med M2-chip

EP112: På nogle få minutter får du hovedkonklusionerne i min anmeldelse af MacBook Pro 13" (M2). Lyt med her.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram